Rotterdam, woensdag 19 juni 2002

PERSBERICHT

TRC DEVELOPMENT OP EAA'S AIRVENTURE 2002 IN OSHKOSH USA

TRC Development neemt deel aan 's werelds grootste evenement op luchtvaartgebied: EAA's AirVenture 2002 met haar projekt The Real Cockpit! Dit evenement wordt jaarlijks gehouden en zal dit keer voor de vijftigste keer plaatsvinden in Oshkosh in Amerika van dinsdag 23 tot en met maandag 29 juli 2002. TRC Development b.v. is met haar productlijn The Real Cockpit te vinden in stand 3015 in Hangar C van het tentoonstellingsterrein.

TRC Development demonstreert hier de 'Plug and Play Basic ATD'. Dit is een Aircraft Training Device van een Cessna 172 Shyhawk vliegtuig. De ATD is via USB direct gekoppeld met Microsoft Flight Simulator 2002.

Over AirVenture 2002 EAA AirVenture in Oshkosh is 's werelds grootste luchtvaartevenement en tevens de jaarlijkse bijeenkomst van de leden van de EAA. Dit evenement trekt jaarlijks zo'n 700.000 mensen aan, zo'n 2.800 mensen showen hun vliegtuig en nemen deel aan EAA AirVenture Oshkosh, inclusief oude, klassieke en antieke oorlogsvliegtuigen, stuntvliegers, ultra lights, helicopters en moderne fabrikanten van vliegtuigen. Meer dan 40.000 mensen slaan hun tent op in Camp Scholler. Meer dan 4.800 vrijwilligers nemen elk jaar deel aan AirVenture. In 2001 trok AirVenture meer dan 1.800 internationale bezoekers aan van 72 naties en meer dan 750 journalisten van 5 continenten. Er zullen meer dan 700 standhouders zijn vanuit de gehele luchtvaart industrie. Naast TRC Development b.v. zullen onder andere Cessna, Rolls Royce en de AOPA deelnemen. Meer informatie over het EAA AirVenture evenement in Oshkosh is te vinden op http://www.airventure.org.

De EAA (Experimental Aircraft Association) is de leider in recreatieve luchtvaart. De EAA is sterk groeiend en heeft verschillende organisaties van leden met een brede groep aan luchtvaart geĂŻnteresseerden. Het is opgericht als de Experimental Aircraft Association in 1953 door een groep van individualisten in Milwaukee, Wisconsin, die hun eigen vliegtuig wilden bouwen. Door de jaren heen heeft de organisatie haar missie ontwikkeld tot het opnemen van oude, klassieke en antieke oorlogsvliegtuigen, stuntvliegers, ultra lights, helicopters en moderne fabrikanten van vliegtuigen. Voor meer informatie over de EAA http://www.eaa.org

Over TRC Development b.v. TRC Development b.v. wijdt zich aan het ontwerpen en produceren van realistische vlieginstrumenten voor software zoals Microsoft Flight Simulator 2002 en aan het ontwerpen en produceren van complete vliegsimulatoren voor 'light aircraft' onder de projectnaam The Real Cockpit. Het bedrijf distribueert haar producten rechtstreeks aan de eindgebruiker via het internet en via distributeurs en dealers gevestigd over de hele wereld. Meer informatie over The Real Cockpit is te vinden op: http://www.therealcockpit.com.
---
Noot aan de redactie:

Voor beeldmateriaal van The Real Cockpit kunt u terecht op http://www.therealcockpit.com/press/index.php?boxaction=press_images