Gemeente Schagen

Nieuwsberichten

22-07-2002
Karavaan in Schagen 23 t/m28 juli
Karavaan viert feest

KARAVAAN SCHAGEN
23 T/M 28 JULI 2002

Karavaan viert feest
Overal waar reizend theaterfestival Karavaan in Noord Holland neerstrijkt is het feest. Deze zomer nog eens extra want Karavaan bestaat 10 jaar.

Karavaan Schagen
Karavaan heeft de afgelopen 10 jaar grootschalige voorstellingen neergezet in Schagen, zoals:

Theatergroep

Voorstelling

Theatergroep

Voorstelling

1993: Dogtroep

L'Ascension du Mandarin

1998: Stalker

Blood Vessel

1994: Vis à Vis

Central Park

1999: Cirque Baroque

Ningen

1995: Titanic

Titanick

2000: Vis à Vis

Picnic

1996: Jo Bithume

Oceano Santanas

2001: The Lunatics

Een werkwijze als die van Robuuste Vikingen

1997: Jo Bithume

Hello Mister Jo

Schagen kan in de periode van dinsdag 23 juli tot en met zondag 28 juli 2002 weer rekenen op een visueel spectaculair theater, namelijk Vis à Vis met de voorstelling "ZOOM" en op woensdag 24 juli 2002 een straattheaterdag op de Markt in Schagen.

Vis à Vis: "ZOOM" 23 juli tot en met 28 juli 2002 De theatergroep Vis à Vis heeft van 23 juli tot en met 28 juli 2002 elke avond een optreden.
Vis à Vis heeft een reputatie op het gebied van onthullend, maar tekstloos "Comedy spektakel", waarbij techniek en theater hand in hand gaan. Twee jaar geleden schitterden ze tijdens Karavaan met Picnic. Nu "zoomen" ze in op de middenberm van de snelweg, waar een oeroude gemeenschap stand houdt in hun microkosmisch universum. Diepgewortelde tradities worden op de proef gesteld door een jonge telg met een afwijkende levensstijl. Onder het motto dat de wereld dankzij internet en straaljagers weliswaar steeds kleiner wordt, maar dat we er steeds minder van zien in onze jachtige race naar geluk en comfort, neemt Vis à Vis andermaal de strijd van de mens met zijn omgeving onder de loep. De aanvang van het optreden is 22.00 uur en duurt 75 minuten.

Naast bovenstaande betaalde voorstelling wordt op woensdag 24 juli 2002 een straattheaterdag gehouden op de Markt in Schagen.

De volgende voorstellingen komen tijdens de straattheaterdag (24 juli 2002) op de Markt

14.00 uur en 19.30 uur "BAM"
Deze drie Canadezen doen een aanval op uw zintuigen met hun drumbeats op olievaten. In The Blue Barrel Show houden ze het publiek in hun ban met aanstekelijke ritmes en grappige sketches. Hun BAM-taal is voor jong en oud begrijpelijk en erg grappig.

14.35 uur "Eric Beekes & Sylvia Alberts"
Eric Beekes kreeg de smaak van de muzikale kinderkomedie te pakken na het succes van M'n tante en ik, waarin hij met Heddy Lester optrad. In Tante & het Wonderkind speelt hij samen met cabaretière Sylvia Alberts. Tante sleurt haar nichtje mee naar alle mogelijke auditities: van reclamespot tot soap.

15.40 uur en 16.35 uur "Tambora Percussion"
Overal is een ritme uit te halen, ongeacht waarop wordt geslagen. Dat is de formule die Tambora anders maakt dan andere slagwerkgroepen. Tambora bestaat uit vier dolenthousiaste Nederlandse jongens, die zich in de slagwerkwereld op het wereldniveau van STOMP en het Safi Duo hebben waargemaakt.

16.00 uur en 20.00 uur "Groen IJs"
Een stroom van tekst en muziek in een oude touringcar op basis van een eenakter van lonesco. Het verhaal gaat over een echtpaar dat onophoudelijk ruzie maakt terwijl buiten een oorlog woedt. Ook als het vrede wordt, bijven ze ruzie maken. Zolang ze hun strijd voeren, hoeven ze niet stil te staan bij de zinloosheid van hun bestaan.

16.00 uur en 20.05 uur "Gadjo"
Op de trap van zijn zigeunerswoonwagen vertelt Joe Baele zijn verhalen vol humor en horror en met fijne, plotse en stekelige weerhaakjes. Gadjo Marten maakt muziek en brengt de prachtige draadpoppen tot leven. En dan is er ook nog Dokus, de klungel. Onder het motto van "In de ban van de kring" kunt u genieten van hun vertelkunst.

16.00 uur en 20.05 uur "Alibi Collectief & Wurre Wurre" Met een vette knipoog naar het absurdisme van toneelschrijven Samuel Beckett verenigt het Alibi Collectief in "Wachten op photo" visuele absurditeiten en waanzinnige kolder. Uitgesneden portretten en wachtende mensen worden gespeeld door drie acteurs in en rond een bushokje. Levensgrote poppenkast en Vlaamse humor en Belgisch surrealisme.

Als afsluiting van de straattheaterdag om 21.00 uur de voorstelling "Vloeistof"
Tijdens een lange vakantierit strijden twee geliefden met elkaar om aandacht en begrip. Het stel is verstrikt geraakt in een herkenbaar web van gewoontes. De auto fungeert als kooi van de relatie waaruit het moeilijk ontsnappen is, maar is ook een "safe haven". Door de confronterende opstelling van het publiek rondom de auto wordt de toeschouwer betrokken bij intieme momenten van de relatie. Tevens kan hierdoor de voorstelling vanuit meerdere perspectieven worden bekeken.

Bij slecht weer, tijdens de straattheaterdag, wordt als uitwijk mogelijkheid gebruik gemaakt van de raadzaal in het gemeentehuis aan de Markt.