Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Meppel 23-07-2002 12.00 uur Berichten van dinsdagmorgen
Dirk Neef. 0522 - 27 4015 of 06 - 51 557 950

Twee verdachten aangehouden na aanrijding
EMMEN - De politie hield maandagavond in Emmen twee mannen uit die plaats aan die worden verdacht van het veroorzaken van een aanrijding. Eerder op de avond botste een personenauto op de Noorder Passage in Emmen met volle vaart op een geparkeerde auto. Beide auto`s raakten daardoor zwaar beschadigd. Een getuige zag de inzittenden uit de auto springen en hard wegrennen. De mannen werden in de omgeving niet meer aangetroffen. Later op de avond hield de politie de 43 jr. eigenaar van de auto waarmee de aanrijding is veroorzaakt aan. Ook een 24 jr. man die bij hem was werd aangehouden. Beiden worden verdacht van het veroorzaken van de aanrijding en het daarna verlaten van de plaats van het ongeval. Ze zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Automobiliste onder invloed veroorzaakt aanrijding ROLDE - Een 56 jr. vrouw uit Assen veroorzaakte maandagmiddag op de kruising van de Asserstraat met de Koningin Wilhelminalaan in Rolde een aanrijding. De vrouw had te laat in de gaten dat een voor haar rijdende auto, bestuurd door een 50 jr. man uit Ter Apel, moest stoppen voor een voor de kruising stilstaande auto. Ze botste met haar auto op de voorganger. Deze schoot door de klap van de aanrijding door en botste tegen de stilstaande auto met een 30 jr. vrouw uit Rolde achter het stuur. De vrouw uit Assen had gedronken. Ze werd aangehouden en er werd een ademanalyse gedaan. Hieruit kwam een alcoholgehalte naar voren van ongeveer 0,85 promille.

Aanrijding A-28 bij Tynaarlo
TYNAARLO - Aanvulling op het bericht van maandagmiddag over deze aanrijding.
De personenauto die vanaf de oprit de A-28 richting Groningen opreed werd bestuurd door een vrouw uit Zuidlaren (leeftijd nog niet bekend). Bij haar in de auto zat een 79 jr. plaatsgenote. De vrachtauto werd bestuurd door een 57 jr. man uit Groningen. Het busje werd bestuurd door een 22 jr. man uit Boskoop en bij hem in zat een plaatsgenote van dezelfde leeftijd. Mogelijk dat de vrouw uit Zuidlaren aan het einde van de oprit wilde keren. De in de richting Groningen rijdende vrachtauto probeerde de personenauto nog te ontwijken door naar links te sturen. Hij werd echter net op dat moment ingehaald door het busje. De vrachtauto botste tegen het busje en kon ook de personenauto niet meer ontwijken. Het busje belandde in de sloot. Alleen de vrachtautochauffeur bleef ongedeerd. De inzittenden van het busje werden met onbekend letsel overgebracht naar het Martini ziekenhuis Groningen. De beide dames uit de personenauto raakten zwaar gewond. Zij werden overgebracht naar het AZG. Door de aanrijding ontstond er op de A-28 richting Groningen een file. Het verkeer werd omgeleid. Meerdere automobilisten werden bekeurd voor het via de vluchtstrook voorbijrijden van de file.

Auto in beslag genomen
DWINGELOO - De politie in Westerveld nam maandagavond de auto van een 27 jr. man uit Dwingeloo in beslag. De politie zag de man rijden op de Brink in Dwingeloo. De man heeft een ontzegging van de rijbevoegdheid. Hij negeerde een stopteken van de politie en ging er in de auto vandoor. Op de Entinghehof stopte hij. De - ook niet verzekerde - auto werd in beslag genomen. Tegen de bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt.

Gestolen auto beschadigd teruggevonden
SMILDE/ASSEN - Op de Lingestraat in Assen trof de politie maandagavond de personenauto aan die zondagmiddag gestolen is aan de Vaartweg in Smilde. De auto was beschadigd. Waarschijnlijk is men tegen een hoge stoeprand opgereden.

Inbraak woning
HOOGEVEEN - Maandag is tussen 08.00 en 17.30 uur ingebroken in een woning aan de Lomanlaan in Hoogeveen. Men kwam waarschijnlijk binnen via de voordeur die niet op het nachtslot zat. Uit de woning is o.a. geld gestolen.

GSM-dief aangehouden
HOOGEVEEN/HARDENBERG - De politie in Hardenberg hield in de nacht van maandag op dinsdag een 21 jr. man uit die plaats aan die wordt verdacht van beroving van een 21 jr. man uit Hoogeveen. Dit slachtoffer werd eerder die nacht op de Buizerdlaan in Hoogeveen door drie mannen beroofd van zijn GSM. Daarbij werd gedreigd met een mes. De verdachten reden in een auto. Het slachtoffer noteerde het kenteken waardoor de politie de auto en één verdachte vrij snel kon aanhouden. De man is overgebracht naar Hoogeveen en daar ingesloten. Het onderzoek naar de andere verdachten gaat verder.

Vandalisme
COEVORDEN - In de nacht van maandag op dinsdag hebben drie nog onbekende jongeren op de Batavierstraat in Coevorden een auto beschadigd. Een omwonende zag het drietal over de auto lopen van een bewoner van die straat. Het dak en de motorkap liepen zware schade op. De gewaarschuwde politie trof de jongeren niet meer in de omgeving aan. Eén van hen was mogelijk op een fiets.

HOOGEVEEN - Maandagavond is in de Swammerdamstraat in Hoogeveen een ruit van een woning ingegooid. Een omwonende zag een tweetal jongens wegrijden op een scooter.

ZUIDWOLDE - Maandagavond is in de Hoofdstraat in Zuidwolde de ruit van een winkeldeur ingegooid. De bewoners lagen net op bed en hoorden een klap en glasgerinkel. Ze hebben een personen meer gezien.

Ruzie
MEPPEL - Bij een ruzie tussen een aantal jongeren op de kermis in Meppel raakte maandagavond een 23 jr. man uit die plaats licht gewond. Hij werd voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. Ook werd een auto beschadigd. De ruzie ontstond tussen het slachtoffer en een 17 jr. plaatsgenoot. Een 18 jr. jongen uit Rouveen leverde even later ook nog een actieve bijdrage. Over en weer werd geslagen. Hierbij raakte de 23 jr. gewond. Eén van de betrokkenen viel tegen een geparkeerde auto waardoor deze gedeukt raakt. Omstanders susten de ruzie. De jongens van 17 en 18 jr. werden aangehouden. Na verhoor konden ze het politiebureau weer verlaten. De gewonden man wordt binnenkort gehoord.

Uitslaande brand verwoest woning
ASSEN - Door nog onbekende oorzaak ontstond er in de nacht van maandag op dinsdag brand in een rietgedekte en leegstaande woning aan de Port Natalweg in Assen. De brand werd kort na 24.00 uur ontdekt. De brandweer was snel ter plaatse maar kon niet voorkomen dat de woning helemaal afbrandde. Het vuur woedde in en onder het rieten dak waardoor blussen bijna niet mogelijk was. Het dak werd o.a. met behulp van een kraan gesloopt waarna men de zaak gecontroleerd liet uitbranden. Dit duurde tot in de vroege ochtenduren. De weg werd enige tijd afgezet. De woning was net herbouwd na een brand in mei vorig jaar en werd nog niet bewoond. Een schadebedrag is niet bekend. De technische recherche stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

Caravan uitgebrand
BEILEN - Op de Klateringerweg in Beilen brandde maandagavond een caravan uit. Ook werd een lantaarnpaal door de brand beschadigd. De brandweer bluste de brand. De eigenaar van de caravan is nog niet bekend. Evenmin de oorzaak van de brand.

Ontsnapte snel weer in cel
HOOGEVEEN - een 41 jr. gedetineerde van de Grittenborgh in Hoogeveen mocht maandagavond maar heel kort genieten van zijn vrijheid. De man ontsnapte omstreeks 19.00 uur via een muur. De gewaarschuwde politie was heel snel ter plaatse. Voordat de ontsnapte man goed en wel besefte dat het hem gelukt was, zat hij al weer in de boeien. De politie haalde hem uit een sloot vlak bij de gevangenis. Hij is weer afgeleverd in de Grittenborgh.

Agressieve bewoner AZC aangehouden
ZUIDLAREN - Er moest maandagavond pepperspray aan te pas komen om een agressieve 16 jr. jongen aan te houden. De jongen woonde tot voor enige dagen op het AZC aan de Bovendiepen in Zuidlaren. Wegens wangedrag is hem echter een centrumverbod opgelegd. Maandagavond kwam hij echter terug en maakte moeilijkheden. Toen hij twee gewaarschuwde agenten beledigde werd hij aangehouden. Hierbij verzette hij zich hevig en trapte daarbij een agent. Nadat hij bespoten was met pepperspray kon hij worden geboeid en worden overgebracht naar het politiebureau.

Getuigen mishandeling gezocht
MEPPEL - De politie in Meppel wil graag in contact komen met mensen die vorige week, in de nacht van donderdag 18 op vrijdag 19 juli, getuige zijn geweest van een mishandeling in een café aan de Grote Kerkstraat in Meppel. Tegen 00.20 uur raakte een 25 jr. man uit Zwolle daar door een klap in het gezicht zodanig gewond dat hij moest worden opgenomen in het ziekenhuis. Hij is inmiddels weer thuis en heeft aangifte gedaan bij de politie. Ook een 28 jr. man uit Hasselt raakte gewond in het gezicht en heeft aangifte gedaan. Bij de mishandeling waren waarschijnlijk ook een aantal mannen met een getinte huidskleur betrokken. De politie wil graag weten wat er precies is voorgevallen en wie daar allemaal bij betrokken waren.