Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 23-07-2002 Mediaberichten 23 juli (12.00 uur)

Autodieven aangehouden

HERKENBOSCH De politie heeft maandagavond twee mannen van 44 en 30 jaar uit Geulle aangehouden op verdenking van diefstal van een auto. Een 38-jarige man uit Swalmen parkeerde zijn auto aan de Venweg. Wat later zag hij dat de auto wegreed en daarbij gevolgd werd door aan andere auto. Hierop is de politie gewaarschuwd die beide mannen en de twee autos op de Vlodropperweg in Posterholt aantrof. Het tweetal is aangehouden en de autos zijn voor verder onderzoek naar het bureau gebracht. De twee verdachten zijn in verzekering gesteld.

Man met mes mishandeld

NEER Een 31-jarige man uit Maasmechelen (B) is maandagavond gewond geraakt doordat hij met een mes in zijn buik werd gestoken. De man bezocht met nog twee andere mannen een café aan de Napoleonsweg. Op enig moment werd een van de drie gasten lastig en werd hij door de kastelein en de twee andere bezoekers uit het café gezet. Daarbij spoot de man eenmaal buiten nog met traangas of iets dergelijks. Wat later kwam het slachtoffer het café weer binnen en vroeg om de politie te bellen omdat hij met een mes gestoken was. War er zich buiten heeft afgespeeld is onduidelijk. De politie trof alleen het slachtoffer aan. Beide andere mannen waren weg. De 31-jarige man is opgenomen in het ziekenhuis en aan zijn verwondingen behandeld. Hij is niet levensbedreigend gewond. De politie is een onderzoek gestart.

Brandstichting in flatportaal

ROERMOND Onbekenden hebben rond middernacht brandgesticht in een winkelwagentje met papier in een flatportaal aan de Keulsebaan. Daardoor moesten uiteindelijk 3 bewoners met ademhalingsmoeilijkheden voor behandeling naar het ziekenhuis. De politie kon het grootse gedeelte van de brand al blussen, de brandweer doofde de rest. Uit onderzoek door de politie bleek dat het al veel vaker voor was gekomen dat het oud papier onder de trap in brand was gestoken. Ditmaal was de rookontwikkeling daarvan zo ernstig dat verschillende bewoners daar last van kregen. Door de brandweer is op de bovenste etage een ruit ingeslagen. Door de trek was vervolgens de rook snel verdwenen.

Later in de nacht bleek er een brandende krant in een van de kelderboxen te zijn gegooid, waardoor er opnieuw brand onstond. De politie is een onderzoek gestart.