LAD

Nieuws

LAD sluit principeakkoord CAO SBOH 2002-2003

In april stelde de LAD een ultimatum aan SBOH, de Stichting Beroeps-Opleiding tot Huisarts, om met een beter salarisbod te komen voor de haios. De LAD dreigde zelfs met acties. SBOH reageerde op het ultimatum, waarop de onderhandelingen werden hervat en een akkoord kon worden bereikt.

Hoofdpunten principeakkoord
In het akkoord zijn onder andere de volgende afspraken gemaakt:
* de looptijd is met terugwerkende kracht van 1 april 2002 tot 1 september 2003;
salarisverhoging: per 1 juni 2002 worden de bruto-maandsalarissen verhoogd met 4%, op 1 maart 2003 gevolgd door 1,5%; inschaling naar ervaringsjaren: de haio ontvangt het derde periodiek met ingang van het derde opleidingsjaar, indien dit eerder begint dan het derde dienstjaar. Dit geldt zolang het huidige opleidingscurriculum niet is gewijzigd. Als dit najaar blijkt dat er voldoende financiering voor beschikbaar is, gaat deze nieuwe regeling in vanaf 1 januari 2003;
pensioen: bij de nieuwe minister van VWS zal worden aangedrongen op financiering van een adequate pensioenregeling voor de haios. Zon regeling dient te worden gebaseerd op een beschikbaar premiesysteem.

Daarnaast zijn er afspraken gemaakt over vaste kostenvergoeding, een verhoging van de reiskostenvergoeding tussen circa 24% en 35% en extra verlofdagen voor cursussen huisartsgeneeskunde.

Tekst principeakkoord
Wilt u weten welke afspraken er nog meer zijn gemaakt? Download dan nu de tekst van het bereikte akkoord.
cao_haio_s_onderhandelingsresultaat.doc Principeakkoord CAO SBOH 2002-2003.doc

Ledenraadpleging
Haios die lid zijn van de LAD, hebben een circulaire ontvangen waarin het akkoord met positief advies wordt voorgelegd. Zij kunnen voor 16 augustus hun mening geven over het behaalde resultaat. Het is ook mogelijk om via het onderdeel Circulaires van het besloten gedeelte te reageren.