Ingezonden persbericht


In moderne keuken mag koelkast weer gezien worden

Nieuwe 'Silver Line' side-by-side koelkasten van Samsung een lust voor het oog

Rijswijk, 23 juli 2002 - Het is verleden tijd dat koelkasten werden verborgen achter de eentonige deurpanelen van inbouwkeukens. In de moderne keuken is de koelkast eindelijk bevrijd: hij mag weer gezien worden. Inspelend op deze nieuwe trend introduceert Samsung Electronics twee echte blikvangers: de nieuwe 'Silver Line' side-by-side koelvriescombinaties SR-S2028GRS en SR-S2229GRS. Deze Amerikaanse roestvrijstalen koelkasten bieden een zee aan ruimte en zijn van alle denkbare gemakken voorzien. Door de strakke finishing en het gestileerde uiterlijk zijn deze koelkasten een lust voor het oog.

De moderne keuken stelt niet alleen hoge eisen aan gebruiksgemak en efficiency, het oog wil ook wat. Daarom gaat tegenwoordig veel aandacht uit naar het design en ontwerp van het keukeninterieur. De laatste jaren is de toepassing van roestvrijstaal in keukens een opmerkelijke trend. Ook keukenapparatuur, zoals fornuizen, ovens, afzuiginstallaties, magnetrons en koelkasten, zijn tegenwoordig in dit hoogwaardige materiaal beschikbaar. Keukenontwerpers laten zich hierbij veelal inspireren door de professionele keuken. Naast roestvrijstaal wordt steeds meer gebruik gemaakt van modulaire en verplaatsbare keukenelementen, zoals het hakblok op wielen en het kookeiland met spoelbak op poten.

"De toepassing van roestvrijstaal en nieuwe kleuren in de moderne Nederlandse keuken is de laatste jaren sterk in opmars", zo stelt Martijn Muijser van de Vereniging Leveranciers van Huishoudelijke Apparaten in Nederland (VLEHAN). "Over het algemeen bevindt deze apparatuur zich in het hogere prijssegment. Kennelijk zijn consumenten bereid meer te betalen voor ontwerp, nieuwe materialen en kwaliteit", aldus Muijser.

Inhakend op deze trend brengt Samsung Electronics nu twee echte blikvangers op de Nederlandse markt: de 'Silver Line' side-by-side koelvriescombinaties SR-S2028GRS en SR-S2229GRS. Alleen al door de strakke finishing met roestvrijstaal en het gestileerde uiterlijk zijn deze side-by-side koelkasten een lust voor het oog. Naar Amerikaanse maatstaven bieden deze koelkasten een zee aan ruimte. Bovendien zijn ze van alle denkbare gemakken voorzien.

Naast het gedistingeerde ontwerp stelde Samsung bij de ontwikkeling van deze serie side-by-side koelkasten ook de allerhoogste eisen aan prestatie, hygiëne, comfort en gebruiksgemak. Daarom zijn de SR-S2028GRS en SR-S2229GRS van de nieuwste en meest geavanceerde snufjes voorzien. De twee aparte verdampers voor de koel- en vriesgedeelten worden aangestuurd door een enkele compressor. Dit Twin Cooling-systeem voorkomt dat luchtjes uit het ene compartiment naar het andere doordringen. Het Multi-Air-Flow systeem en de continue luchtfiltering zorgen voor een constant niveau van koeling. Zo krijgen bacteriën in de koelkast weinig kans, terwijl de etenswaren langer vers blijven. In het zogenoemde 'chill compartiment' blijven vlees en vis zelfs extra lang vers door de constante extra lage temperatuur. Ook groenten kunnen hierdoor hun knapperigheid langer behouden. De verhoogde randen van de plateaus van versterkt glas voorkomen dat per ongeluk gemorste of lekkende etenswaren het interieur van de koelkast vies en plakkerig maken. Een diep vak biedt staande ruimte voor (extra) hoge flessen. Een automatisch alarm geeft aan wanneer een van de koelkastdeuren te lang openstaat.

Zowel de SR-S2028GRS en SR-S2229GRS bieden in het exterieur een voorziening voor direct beschikbaar ijswater en ijsblokjes. De SR-S2229GRS voegt daar nog een 'home bar' aan toe, een klepje waarachter veel gebruikte levensmiddelen, zoals melk en frisdranken, makkelijk bereikbaar zijn, zonder dat de koelkastdeur hoeft te worden geopend en energieverlies optreedt.

De elektronisch geregelde SR-S2028GRS en SR-S2229GRS passen met hun standaard diepte van 60 cm in de hedendaagse keukens. Beide modellen kunnen met een digitaal display en elektronische toetsen aan de buitenzijde boven de ijsblokjesmachine worden ingesteld en gecontroleerd. De no-frost S2028GRS en SR-S2229GRS hebben een totale inhoud van respectievelijk 546 en 583 liter. Beide side-by-side koelvriescombinaties zijn nu beschikbaar. De verkoopadviesprijs van de SR-S2028GRS bedraagt ¤ 1.999 en de SR-S2229GRS ¤ 2.149 inclusief B.T.W. en exclusief verwijderingsbijdrage.

Samsung Electronics
Samsung Electronics is met 64.000 medewerkers gevestigd in 47 landen en behaalde in het eerste halfjaar van 2002 een omzet van ¤ 17,1 miljard en over 2001 een totale omzet van ¤ 28 miljard. Wereldwijd is Samsung de grootste fabrikant van geheugenchips, TFT-LCD-schermen, mobiele telefoons, monitoren en videorecorders. Samsung Electronics bestaat uit vier business units: Digital Media Network, Device Solution Network, Telecommunication Network and Digital Appliance Network Business. In de Benelux is Samsung actief op het gebied van PC-randapparatuur, telecomproducten, consumentenelektronica en huishoudelijke apparaten. Het bedrijf heeft vestigingen in Rijswijk, Rotterdam, Waalwijk, Zeist en Antwerpen. In totaal werken circa 100 mensen bij Samsung Benelux. Voor meer informatie over Samsung: www.samsung.nl