Ministerie van Algemene Zaken

RIJKSVOORLICHTINGSDIENST

Persbericht
23 juli 2002

Rijksvoorlichtingsdienst opent nieuwe website

REGERING.NL VAN START MET ACTUELE INFORMATIE OVER REGERINGSBELEID

Bij de start van het kabinet Balkenende is de nieuwe website www.regering.nl geopend. De site biedt een verzameling van het belangrijkste regeringsnieuws: een actueel overzicht van al het departementale nieuws dat op internet verschenen is en achtergrondinformatie over het regeringsbeleid en de bewindslieden.

De Rijksvoorlichtingsdienst voert de redactie, maar er bestaat een intensieve samenwerking met de webredacties van de afzonderlijke ministeries. De meeste berichten op Regering.nl verwijzen voor meer informatie en achtergronden naar de websites van de departementen. Daardoor is informatie over het regeringsbeleid makkelijker te vinden dan in het verleden.
De introductie van een regeringswebsite was een van de suggesties van de Commissie Toekomst Overheidscommunicatie, die vorig jaar augustus advies uitbracht.

Tussen drie overheidssites (Overheid.nl, Postbus51.nl en Regering.nl) zijn goede afspraken gemaakt over de manier waarop de geboden informatie op elkaar aansluit.
Verder worden de belangrijkste berichten van Regering.nl en Postbus51.nl rechtstreeks op de voorpagina van Overheid.nl gepubliceerd. Eerder bleek uit gebruikersonderzoek dat er behoefte was aan uitbreiding van de functies van Overheid.nl met nieuws.

Internet-adres: www.overheid.nl

RVD, 23.07.2002, 15.15 uur