Ingezonden persbericht


Pinnacle Systems kondigt Studio versie 8 aan

Consumentensoftware voor videobewerking nu met geïntegreerde DVD, SVCD en VCD functies

Pinnacle Systems, Nijmegen, juli 2002 â¤" Pinnacle Systems Inc. (NASDAQ: PCLE), een koploper op het gebied van digitale video-oplossingen, introduceert Pinnacle Studio versie 8, hét platform voor videobewerkingsoplossingen voor consumenten. De reeds bekroonde Pinnacle Studio versie 7 software krijgt er dus grote broer bij in de vorm van Studio versie 8. Nieuw in Studio versie 8 is de geïntegreerde DVD/SVCD/VCD functionaliteit inclusief directe ondersteuning van DVD- en CD-branders. De functies voor videobewerking verschillen niet veel tussen versie 7 en 8. De voornaamste wijziging betreft hier het titelprogramma TitleDeko, dit is vernieuwd omdat het nu ook de basis vormt voor het ontwerpen van DVD/SVCD/VCD menu's. Bij Pinnacle Studio versie 8 worden standaard veel menu-sjablonen, -achtergronden en -knoppen geleverd. Tevens wordt er een extra CD bijgeleverd met bewegende menu-achtergronden. Vanaf augustus is Studio 8 leverbaar als softwareproduct voor een prijs van â'¬ 99,- incl. BTW.

De nieuwe krachtige functies in Studio 8 zullen klanten aanspreken die zich nog nooit met videobewerking hebben beziggehouden. Bovendien zijn deze functies zeer interessant voor mensen die momenteel gebruik maken van bestaande Studio producten en die de functionaliteit voor het maken van films willen uitbreiden.

"Het maken van videofilms moet leuk zijn, en niet frustrerend," benadrukt Bas Roncken, Sales & Marketing Manager van Pinnacle Systems Benelux. "Dankzij de nieuwe functies die we aan Studio 8 hebben toegevoegd, wordt de creativiteit niet beperkt door een bescheiden budget of een gebrek aan ervaring. Dankzij de nieuwe mogelijkheden voor het creëren van disks in Pinnacle's Studio 8 wordt de kracht van Pinnacle's professionele DVD technologie toegankelijk voor consumenten. En dit alles in een gebruiksvriendelijke Nederlandstalige werkomgeving."

Anders dan bij andere videoproducten voor consumenten, waarbij de gebruiker het bewerken van videobeelden en het creëren van disks als twee afzonderlijke procedures moet uitvoeren, biedt Studio versie 8 een naadloze bewerking/authoring omgeving. Dit omdat alle functies hiervoor direct vanaf tijdlijn beschikbaar zijn, de videomontage voor videoband kan dus op de tijdlijn direct van menu⤮s worden voorzien. Hiermee wordt een ongekende gebruiksvriendelijkheid en creatieve flexibiliteit geleverd. Met Studio 8 is het mogelijk DVD⤮s te maken in echte Hollywood-stijl, met geavanceerde functies die voorheen uitsluitend leverbaar waren bij professionele DVD authoring pakketten die honderden of duizenden euro⤮s duurder zijn. Disks die met Studio 8 zijn gemaakt, kunnen beschikken over menu⤮s met doorlopende achtergrondmuziek, bewegende videoachtergronden en bewegende video in de menuknoppen. De gebruiker kan heel gemakkelijk meervoudig gekoppelde en ingebouwde menu⤮s maken voor complexe interactiviteit. Voltooide projecten kunnen op een DVD of een CD worden gebrand door simpelweg op het tabblad CD/DVD van Maak Film te klikken en de optie DVD, SVCD of VCD te selecteren.

"Pinnacle's Studio 8 profiteert van de inherente rekenkracht van de Pentium 4 processor," aldus David Brown, directeur van Intel's platform enabling group. "De nieuwe applicatie van Pinnacle in combinatie met de Pentium 4 processor biedt consumenten de video- en audioprestaties die nodig zijn voor het maken en bewerken van video. De nieuwe optie in Studio 8 om berekeningen van bijvoorbeeld complexe 3D effecten op de achtergrond uit te voeren, maken optimaal gebruik van de Pentium 4 processor waardoor men sneller klaar is met de montage.⤝ Studio 7 blijft als softwareproduct leverbaar, en wordt in prijs verlaagd naar â'¬ 49,- incl. BTW. De overige Pinnacle producten die nu nog met de volledige versie van Studio 7 worden geleverd, zoals o.a. Studio Deluxe, zullen vanaf augustus met Studio 8 worden geleverd. Studio 7 gebruikers kunnen upgraden naar Pinnacle Studio 8. Voor consumenten die na 1 juli 2002 een Pinnacle Studio 7 product hebben gekocht is er een upgrade mogelijkheid tegen verzend- en administratiekosten. Bezoek voor meer informatie www.pinnaclesys.com.

Over Pinnacle Systems, Inc.

Pinnacle Systems levert vooraanstaande oplossingen voor het creëren, het opslaan en bekijken van digitale video voor omroeptechnici, videoprofessionals en consumenten. Pinnacle Systems oplossingen helpen het creëren, beheren en distribueren van video via de kabel, satelliet, video-on-demand (VOD), digitale video disks (DVD⤮s) en internet mogelijk te maken; tevens levert Pinnacle bewerkingsproducten voor het maken van thuisfilms en DVD⤮s aan consumenten.

Het bedrijf heeft acht Emmy Awards gewonnen voor haar technische innovaties op het gebied van omroepproducten en is buitengewoon toegewijd aan al haar productlijnen. U kunt contact opnemen met Pinnacle Systems via telefoonnummer (650) 526-1600 of op www.pinnaclesys.com