Politie Amsterdam-Amstelland

Hardrijders rijbewijs kwijt
23-7-2002. Twee automobilisten moesten gistermiddag hun rijbewijs inleveren nadat zij door een niet herkenbare politieauto waren gesnapt op te hard rijden. De bestuurders reden op de snelwegen rond Amsterdam met een snelheid van 160 kilometer per uur, waar 100 is toegestaan. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt.


---

Verkeerscontroles A'dam-Zuid
23-7-2002. De politie van het wijkteam Rivierenbuurt heeft gistermiddag op de Wielingenstraat een verkeerscontrole gehouden. Er werden 85 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel, niet tonen van het rijbewijs en het niet handsfree bellen in de auto. Drie automobilisten stonden gesignaleerd voor diverse bekeuringen die zij nog niet hadden betaald.

Een snelheidscontrole op de Europaboulevard leverde 21 automobilisten een bekeuring op. De hoogste score was 92 kilometer per uur waar 50 kilometer is toegestaan. De politie schreef ook bekeuringen uit voor het niet dragen van de autogordel en het niet bij zich hebben van het rijbewijs. Twee buitenlandse bestuurders konden de boete meteen betalen.


---

Berover gepakt in sneltram
23-7-2002. Door het alerte optreden van de bestuurder is een 17-jarige jongen, die een passagier wilde beroven, in de sneltram op de Henk Sneevlietweg gearresteerd. Het slachtoffer werd in de sneltram door zijn belager aangesproken. Deze vertelde hem dat hij met zijn leven speelde als hij zijn GSM niet afgaf. Om zijn woorden kracht bij te zetten gaf de berover zijn slachtoffer een aantal stompen en schoppen. De bestuurder zette de tram stil tussen de haltes, sloot de deuren en waarschuwde de politie. De verdachte is ingeloten.


---

Spugende buspassagier
23-7-2002. De passagier van een nachtbus is vannacht gearresteerd nadat hij de buschauffeur in zijn gezicht had gespuwd. De man maakte amok om het aantal afgestempelde strippen. De chauffeur probeerde de boel te sussen en gaf de man zijn strippen terug. Desondanks kwam deze toch nog even verhaal halen en spuugde de verbouwereerde buschauffeur vol in het gezicht. De amokmaker is aangehouden wegens belediging.


---

Vlam in de pan
23-7-2002. Gisteravond heeft brand gewoed in een appartement aan de Durgerdammerdijk. De brand ontstond in de keuken op de eerste verdieping. De frituurpan vatte vlam, waarop het vuur in de afzuiger sloeg. De bewoners probeerden tevergeefs met handdoeken de vlammen te doven. De brandweer had het vuur snel onder controle. Twee bewoners zijn met ademhalingsproblemen overgebracht naar een ziekenhuis, maar mochten dit na behandeling verlaten. Door de schade aan hun woning konden ze niet naar huis en zijn elders opgevangen.


---