Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 23-07-2002 2e persbericht 23 juli 2002

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Hennepkwekerijen aangetroffen
In een bedrijfspand aan de Van Gentstraat is dinsdagochtend een in werking zijnde hennepkwekerij met 670 planten aangetroffen. Ook waren in het pand 960 reeds geoogste planten aanwezig en werd een grote hoeveelheid afval van eerdere oogsten aangetroffen. De planten, het afval en de bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. De politie onderzoekt wie de eigenaar van de kwekerij is.

Ook werd dinsdagmiddag een hennepkwekerij aangetroffen in een garage aan de Plaggenstraat. De ongeveer 400 aangetroffen planten en de bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. Ook hier wordt onderzoek gedaan naar de eigenaar van de kwekerij.

In zijn woning op de Veelakker is dinsdagmiddag rond 14.00 uur een 58-jarige verdachte man aangehouden nadat in een schuur behorende bij zijn woning een hennepkwekerij werd aangetroffen. De 130 planten en de bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. De aangehouden verdachte is overgebracht naar het politiebureau voor verder onderzoek.

Helmond: Kleding weggenomen
Uit een woning aan de Warandelaan zijn in de nacht van maandag op dinsdag drie jassen en een paar schoenen weggenomen. De dader kwam binnen door een klapraam aan de achterkant van de woning open te breken.

Helmond: Fietsen uit berging weggenomen
Uit een berging behorende bij een woning aan de Van Speijklaan zijn maandag tussen 9.00 en 9.30 uur twee fietsen weggenomen. De berging was niet afgesloten.

Budel: Snelheidscontrole
Op de Randweg Oost zijn dinsdag tussen 9.35 en 13.30 uur 773 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 149 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 145 km/u.