Ingezonden persbericht

Internet Security Systems (ISS) sluit distributieovereenkomst met ACAL

Beveiligingsproducten ISS gedistribueerd aan resellers

Capelle a/d IJssel, 23 juli 2002 - Internet Security Systems (Nasdaq: ISSX), wereldwijde aanbieder van beveiligingsbeheeroplossingen voor het internet, en distributeur ACAL hebben een distributieovereenkomst gesloten. ACAL, distributeur van onder andere VoIP-, content-, fibre channel-, wireless en security-oplossingen, gaat de beveiligingsproducten van ISS leveren aan haar uitgebreide klantenportfolio van resellers. Beide bedrijven leveren gezamenlijk ondersteunende diensten en consultancy voor de ISS-producten. Daarnaast wordt bij ACAL een Authorized Training Center (ATC) ingericht, waar medewerkers van ACAL trainingen krijgen over de oplossingen van Internet Security Systems.

"Internet Security Systems heeft een sterke marktpositie in de security-markt", zegt Marcel van Eemeren, Division Manager Networking & Security van ACAL Nederland. "Het bedrijf heeft een goede naam opgebouwd op het gebied van kwetsbaarheidsanalyse- en inbraakdetectieoplossingen. Bovendien heeft ISS bewezen door middel van consultancy, security audits en trainingscentra een directe toegevoegde waarde te kunnen leveren aan de beveiliging van netwerken. Door het afsluiten van dit distributiecontract kunnen we onze klanten, resellers en het bedrijfsleven kwalitatieve ISS-producten leveren en ondersteunen we het bedrijf in de versteviging van de marktpositie."

"ACAL is een gevestigde naam met een brede expertise en een uitgebreide klantenkring", zegt Jos Nijsen, Country Manager ISS Nederland. "Door de kennis en ervaring van ACAL op security-gebied kunnen we onze beveiligingsoplossingen breder in de markt zetten. De oprichting van het Authorized Training Center onderstreept de nauwe samenwerking met ACAL. Gezamenlijk leveren we oplossingen die inspelen op de steeds veranderende eisen op beveiligingsgebied."

ACAL
ACAL Nederland houdt kantoor in Eindhoven (NL) en Diegem (B) en is een dochter van het aan de beurs in Engeland genoteerde ACAL PLc. ACAL profileert zich als een Europese value-added distributeur en levert specialistische design-in-, support-, sales- en marketingdiensten aan haar internationale leveranciers. De value-added filosofie en geografische dekking stellen de groep in staat om haar klanten specialistische kennis en ondersteuning te bieden op een pan-Europese basis. De business van ACAL is verdeeld in de productgroepen: Electronic Components, IT Products, IT Parts Services en Industrial Controls. Voor meer informatie www.acalplc.co.uk of voor de Benelux www.acal-it.com.

Internet Security Systems
Internet Security Systems is een toonaangevende, wereldwijde leverancier van oplossingen voor beveiligingsbeheer voor het internet. ISS beschermt zo waardevolle informatie en zorgt voor veilige en ononderbroken e-business. ISS levert inbraakdetectie- en kwetsbaarheids- analyseoplossingen en op afstand beheerde beveiligingsdiensten, strategische consultancy en opleidingen. Het bedrijf is hiermee beveiligingsleverancier voor meer dan 9.000 klanten wereldwijd, waaronder de tien grootste telecommunicatiebedrijven in de Verenigde Staten. Internet Security Systems - opgericht in 1994 - heeft haar hoofdkantoor in Atlanta, Georgia (VS), en vestigingen in België, Nederland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Italië en Duitsland. Verder heeft het bedrijf vestigingen in Noord-Amerika, Azië, Australië, Latijns-Amerika en het Midden-Oosten. Meer informatie is beschikbaar op de website van ISS: www.iss.net