Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 23-07-2002 Mediaberichten 23 juli (16.30 uur)

Echtpaar aangehouden wegens mishandeling

VENLO De politie heeft dinsdagmorgen een echtpaar van 35 en 27 jaar uit het Duitse Unna aangehouden op verdenking van mishandeling van een 48-jarige automobilist uit Bottrop (D) en van vernieling van diens auto. Het drietal reed met verschillende autos over de A67 waarbij irritatie onstond over het teveel links rijden van de 35-jarige man met zijn bestelbusje. Uiteindelijk stonden beide autos stil voor een verkeerslicht op de Nijmeegseweg, waarbij de verdachte op het slachtoffer af stapte en hem sloeg en schopte. Zijn vrouw schopte enkele deuken in de auto van de man. Getuigen zagen dat en waarschuwden de politie. Die kon het echtpaar ter plaatse aanhouden. Zij zijn verhoord en na overleg met de officier van justitie is er proces-verbaal opgemaakt. Het slachtoffer is naar de dokter gegaan voor behandeling van zijn letsel. Het echtpaar is weer in vrijheid gesteld.

Aanhouding gezochte man

ROERMOND De politie heeft dinsdagmorgen in een woning aan de Burgemeester Gerardtsstraat een 21-jarige man uit Roermond aangehouden. De man was op 24 mei met toestemming vertrokken uit de penitentiaire inrichting in Roermond maar daar niet meer teruggekeerd en sindsdien spoorloos. Dinsdagmorgen bleek hij in Roermond te zijn en werd daar aangehouden. Hij is overgedragen aan de parketpolitie die hem terugbrengt naar de PI. Waarvoor de man daar was ingesloten is niet bekend.

2 zwaargewonden bij aanrijding

ROERMOND Bij een aanrijding tussen een motorrijder en een fietser zijn dinsdagmorgen beide bestuurders ernstige gewond geraakt. De 26-jarige fietser uit Deventer is met de traumaheli naar het Radbouziekenhuis in Nijmegen vervoerd. De 40-jarige motorrijder uit Brunssum is naar het Academisch Ziekenhuis Maastricht vervoerd. Beiden hebben ernstig letsel aan hun hoofd.

Het ongeluk gebeurde even na halfelf op de kruising van de Parallelweg met de Minsheerkensweg en de Venloseweg. Daarbij verleende de motorrijder geen voorang aan de fietser. Bij de botsing die volgde kwamen de twee ten val en raakten zij ernstig gewond. Voor hen is de traumahelicopter ingezet. Die een van de slachtoffers naar Nijmegen heeft vervoerd. Het andere slachtoffer is onder politiebegeleiding naar Maastricht gebracht. Over hun toestand is nog niets te zeggen. De politie is een onderzoek gestart naar de toedracht van het ongeval.