Gemeente Amersfoort

Uitvoering Brouwerstunnel conform afspraken

datum: 23 juli 2002

Op dinsdagmiddag 23 juli spraken wethouder Brink van verkeer en de directie van CSG Eemkwartier BV over de werkzaamheden aan de Brouwerstunnel.
Wethouder Brink drong aan op een gesprek zodra bleek dat de uitvoering van de tunnel niet plaatsvond conform eerder gemaakte afspraken met de inwoners van de stad.
Partijen zijn overeengekomen dat de Brouwerstunnel volgens afspraak wordt uitgevoerd zodanig dat een optimale sociaal- en verkeersveilige situatie ontstaat. Dat wil zeggen dat de tunnel recht en zonder knik wordt aangelegd, met een onbelemmerd zicht van bovenaf op de tunnel vanaf beide ingangen.
Daarnaast zorgt CSG Eemkwartier BV ervoor dat er een logische doorgaande voetgangersroute en een onbelemmerd fietspad wordt gerealiseerd.

In 1994, bij de aanleg van de Brouwerstunnel zijn, na intensief overleg met bewoners en belanghebbenden, afspraken gemaakt over de definitieve vormgeving van de tunnel. Belangrijkste voorwaarde voor de bewoners én van de gemeente was dat de fiets- en voetgangerstunnel onder het spoor gestrekt en goed overzichtelijk zou worden aangelegd. Het leek erop dat er bij de definitieve aanleg van de hellingbaan en de ingang naar de tunnel, zoals die nu worden uitgevoerd, werd afgeweken van de indertijd gemaakte afspraken.
De wethouder van verkeer gaf om die reden onlangs opdracht de werkzaamheden aan de tunnel te stoppen.
De procesmanager van CSG Eemkwartier praat op korte termijn met belanghebbenden.
De werkzaamheden worden niet eerder hervat dan wanneer alle partijen elkaar hebben gesproken en besluitvorming heeft plaatsgevonden. Belanghebbenden worden per brief over de maatregelen geïnformeerd.