Apple Benelux

Apple kondigt Shake 2.5 voor Mac OS X aan

Bunnik 23 juli 2002 - Apple kondigt vandaag Shake 2.5 aan, de toonaangevende programmatuur voor montage en visuele effecten, die nu ook verkrijgbaar is voor Mac OS X. Shake is toegepast bij de productie van meer dan honderd films, waaronder de laatste vijf winnaars van de Oscar voor de beste visuele effecten: Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring, Gladiator, The Matrix, What Dreams May Come en Titanic.

"Shake is de meest geavanceerde montageprogrammatuur van dit moment, die wordt gebruikt door grote filmstudio's en vooraanstaande productiebedrijven van visuele effecten", aldus Philip Schiller, Senior Vice President Worldwide Product Marketing van Apple. "Shake 2.5 hoort nu ook thuis in het indrukwekkend rijtje van beste programma's, waaronder Final Cut Pro, DVD Studio Pro, Adobe PhotoShop en Maya van Alias|Wavefront, die van Mac OS X de ultieme omgeving maken voor de productie van digitale film en video."

"Shake is binnen Weta Digital het meest gebruikte montageprogramma", aldus Scott Houston, CTO van Weta Digital, een bedrijf dat al jaren werkt met Shake. "Zonder Shake hadden we Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring nooit kunnen maken."

Shake is een professioneel montageprogramma dat speciaal is ontwikkeld voor producties van groot formaat. Shake biedt de snelste rendering-engine op de markt, een uitgebreide set uitstekende bewerkingstools en een beeldarchitectuur die tegelijkertijd ondersteuning voor meerdere bitdiepten en een superieure beeldkwaliteit biedt. Nieuw in Shake 2.5 zijn een verbeterde beeldinvoer, een proxy-systeem op schijf en de mogelijkheid om het renderingproces te beperken tot slechts een gedeelte van een beeld, zodat de verwerking sneller verloopt.

Prijzen en verkrijgbaarheid
Shake 2.5 is naar verwachting in augustus verkrijgbaar voor Mac OS X, Linux, IRIX en Windows via een beperkt aantal Apple Pro Film-resellers in Europa. Shake 2.5 voor Mac OS X is verkrijgbaar voor een adviesprijs van 5.299 euro (exclusief BTW) en voor Linux, IRIX en Windows voor een adviesprijs van 10.990 euro (exclusief BTW). Huidige gebruikers van Shake hebben de mogelijkheid om het aantal bestaande licentienummers gratis te verdubbelen door over te stappen op Mac OS X.

© 2002 Apple. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo en Macintosh zijn gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.


***

Apple
Apple gaf in de jaren '70 het startschot voor de personal-computerrevolutie met de Apple II en vond in de jaren '80 de personal computer opnieuw uit met de Macintosh. Apple staat nu opnieuw achter zijn oorspronkelijke missie: de beste producten leveren op het gebied van personal computers aan studenten, docenten, ontwerpers, grafici en consumenten over de hele wereld, door middel van innovatieve programmatuur, apparatuur en Internet-producten.

Websites van Apple: Voor informatie over Apple: http://www.apple.com Voor informatie over Apple Nederland: http://www.apple.com/nl Voor persberichten van Apple Benelux: http://www.apple.com/nl/pr