PERSBERICHT

Nieuwe locaties voor deelnemers en
bezoekers Holland Cup in Almere

De 17-e editie van de Holland Cup, het grootste internationale jeugdvoetbaltoernooi van Nederland, kent een aantal primeurs. Zo is er in de week van dinsdag 23 juli tot en met zaterdag 27 juli iedere avond een amusementsprogramma op het grote podium aan de Grote Markt in Almere. Dit is niet alleen bedoeld voor de duizenden deelnemers aan het evenement, maar zeker ook voor de bevolking van Almere.

Verder wordt er dit jaar niet opnieuw een Holland Cup Centrum ingericht op het evenemententerrein aan de Landdrostdreef in Almere. Dit voldeed niet geheel aan de verwachtingen van de organisatie. ,,De deelnemers wisten het wel goed te vinden, maar de inwoners van Almere kwamen er in onze ogen, zowel overdag als 's avonds, te weinig", legt Sander van den Berg, manager Holland Cup, uit.

Vandaar dat er dit jaar iedere avond een amusementsprogramma is samengesteld op het podium aan de Grote Markt. Daar vindt op dinsdagavond 23 juli de officiële opening plaats, op woensdagavond 24 juli de Coca Cola Beach Party, terwijl de grootse prijsuitreiking er wordt gehouden op zaterdagavond 27 juli. Op de donderdag- en vrijdagavond wordt een speciaal showprogramma samengesteld.

Voor deze shows werkt de organisatie van de Holland Cup samen met de Stichting Stadspromotie Almere en de horeca-ondernemersvereniging Grote Markt. Op donderdagavond is er van 19.00 tot 23.00 uur een DJ's Show. De vier uur durende show op vrijdag 26 juli, met live acts en muziek, zal volgens Sander van den Berg de "klapper" worden van de week op de Grote Markt.

Gewijzigd

Wat betreft het sportieve programma kent de Holland Cup dit jaar weinig veranderingen. Vanaf maandag 22 juli kunnen alle ploegen zich inschrijven in het informatie- en coördinatiecentrum, dat wordt ondergebracht in 'De Parkonhal', een grote sporthal aan de Bongerdstraat in Almere. Hier wordt ook de eetzaal ingericht, waar de duizenden voetballers de warme maaltijden zullen nuttigen.

Medio half mei hebben al 144 teams uit 16 verschillende landen zich ingeschreven voor het jeugdvoetbaltoernooi. Met name uit Polen is een grote toename van deelnemende teams: reeds 26 Poolse ploegen hebben zich ingeschreven. Tot nu toe staan 18 Nederlandse teams op de deelnemerslijst. Verder zorgen ploegen uit Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Zweden, België, Ierland, Italië, Schotland, Finland, Zwitserland en de Verenigde Staten er voor dat de Holland Cup een internationaal evenement wordt met Olympische allure.

Nederlandse teams kunnen nog steeds gebruik maken van een speciale aanbieding. Wanneer ze meedoen aan de Holland Cup en geen gebruik maken van huisvesting, is deelname geheel gratis! Mochten de teams wel willen overnachten, dan biedt de organisatie hen een speciaal arrangement aan. Ingeschreven teams uit Nederland, die gebruik maken van de aanbieding, krijgen een gratis trainingspak per team bij aankomst in Almere.

Van woensdag 24 juli tot zaterdag 27 juli worden de voorrondes afgewerkt op de sportparken Fanny Blankers Koen (FC Omniworld), De Marken (SV Almere), Klein Brandt (AS'80), Rie Mastenbroek (ASC Waterwijk) en Polderkwartier (SC Buitenboys). Alle finalewedstrijden vinden op zaterdag 27 juli plaats op het sportpark van de jubilerende SV Almere.

Teams die nog mee willen doen aan de 17-e editie van de Holland Cup, kunnen zich nog tot en met 1 juni aanmelden bij de stichting Euro-Sportring, Postbus 78, 3740 AB in Baarn. Het telefoonnummer is 035-5489817. E-mailen kan ook, via info@hollandcup.nl. Meer bijzonderheden over het internationale festijn staan op de Internetsite www.hollandcup.nl

EINDE PERSBERICHT

Noot voor de redactie (