Arcadis

PERSBERICHT


ARCADIS WINT TWEE GROTE OPDRACHTEN IN DE VERENIGDE STATEN

FaxStart

ARCADIS heeft onlangs enkele grote opdrachten voor het ontwerp van gebouwen gewonnen in de Verenigde Staten. De totale waarde van deze opdrachten bedraagt ruim US$ 8 miljoen. Het werk zal worden uitgevoerd door de gebouwendivisie van ARCADIS, gevestigd in Detroit, in de staat Michigan. Het betreft twee grotere opdrachten, waarvan één voor Hyundai Motor Company en de andere voor DENSO International America Inc. Het werk aan beide opdrachten zal deze zomer beginnen.

De opdracht voor Hyundai betreft het ontwerp van een nieuwe automobielfabriek voor deze onderneming in de stad Montgomery in de staat Alabama. Deze fabriek, waarvan de bouwsom US$ 1 miljard zal bedragen, zal een vloeroppervlak hebben van 185.000 vierkante meter en bestaan uit fabrieken voor het stansen van plaatonderdelen en de productie van carrosserieën en motoren. Daarnaast omvat het complex een assemblagefabriek, een lakstraat en kantoorruimtes. Het is de eerste Hyundai-fabriek in de Verenigde Staten.

Voor DENSO - een vooraanstaande leverancier van technologie, systemen en componenten voor de automobielindustrie die levert aan alle grote automerken
- zal ARCADIS een design-build opdracht uitvoeren waarbij de bestaande laboratoriumfaciliteiten van deze onderneming zullen worden uitgebreid met een nieuwe testruimte. Deze opdracht speelt zich af in Southfield, Michigan. De daar gevestigde faciliteiten van DENSO voor marketing, verkoop en demonstraties werden eind jaren tachtig door ARCADIS ontwikkeld.

In het afgelopen jaar is er in de markt voor gebouwen in de Verenigde Staten een behoorlijke terugval te zien geweest. Na een vlak eerste kwartaal dit jaar, steeg in het tweede kwartaal het aantal en de omvang van offerteverzoeken, uiteindelijk leidend tot de twee opdrachten van in totaal US$ 8 miljoen die in juni 2002 zijn binnengehaald. Steve Blake, lid van de Raad van Bestuur van ARCADIS en verantwoordelijk voor de Noord- en Zuid-Amerikaanse activiteiten zegt hierover: "We zijn blij dat we voor onze gebouwen-activiteiten deze twee belangrijke opdrachten hebben kunnen binnenhalen. Hiermee wordt een goede basis gelegd voor verbetering van de bezettingsgraad in dit segment in de V.S. in de tweede helft van 2002."

ARCADIS is een toonaangevende dienstverlenende kennisorganisatie, wereldwijd werkzaam op de terreinen infrastructuur, gebouwen, milieu en communications. Wij nemen verantwoordelijkheid voor projecten en programma's van idee, via implementatie tot exploitatie. Centraal in onze integrale aanpak staat de meerwaarde voor onze opdrachtgevers. ARCADIS telt 8000 medewerkers, die met elkaar een jaarlijkse omzet van EUR 800 miljoen genereren. We zijn resultaatgericht, investeren voortdurend in onze kennis en vaardigheden, zodat we opdrachtgevers maximale waarde kunnen bieden in de vorm van haalbare oplossingen die bijdragen aan hun succes.

DENSO International America Inc. is het Noord-Amerikaanse hoofdkwartier van de Japanse DENSO Corporation. Het bedrijf heeft wereldwijd 87.000 werknemers in dienst en vestigingen in 30 landen. De geconsolideerde omzet voor het boekjaar eindigend 31 maart 2002 bedroeg US$ 18,1 miljard. In Noord-Amerika heeft DENSO 14.000 werknemers in dienst en 26 vestigingen. De geconsolideerde omzet voor Noord-, Midden- en Zuid-Amerika bedroeg voor het boekjaar eindigend 31 maart 2002 US$ 4,8 miljard.



Arcadis