Airspray

PERSBERICHT

Alkmaar, 24 juli 2002

Airspray Table Top dispenser gebruikt in nieuw zeepproduct van Colgate-Palmolive in de Verenigde Staten

Colgate-Palmolive introduceert Softsoap Foam Works, een schuimende handzeep voor kinderen. Voor dit product wordt de Table Top Foamer van Airspray gebruikt. Softsoap is het grootste merk vloeibare handzeep in de Verenigde Staten.

Recent heeft Colgate-Palmolive bekend gemaakt dat het begin september Softsoap Foam Works op de markt brengt. Dit product maakt gebruik van de Airspray Table Top Foamer om de zeep te laten schuimen. Deze schuimende handzeep is specifiek gericht op het marktsegment van kinderen van 2 tot 10 jaar. De eerste leveringen van de dispensers van Airspray aan Colgate-Palmolive hebben in de laatste weken reeds plaatsgevonden.

De introductie door Colgate-Palmolive is de derde grote introductie van een schuimende handzeep in de VS. Vorig jaar introduceerden Dial en Johnson & Johnson al handzepen die de Airspray Table Top Foamer gebruiken. In Europa hebben in de eerste helft van dit jaar de marktleiders in Engeland (PZCussons met Carex) en Italië (Manetti & Roberts met Neutro Roberts) schuimende handzepen op de markt gebracht. Tevens vonden kleinere introducties plaats in Polen en het Midden Oosten.

De zichtbaarheid van de Airspray Table Top Foamer in de markt voor schuimende handzepen wordt door deze aanstaande introductie door Colgate-Palmolive nog verder vergroot. De verwachting is dan ook reëel dat de penetratie van schuimende handzeep in de markt voor vloeibare zeep verder zal toenemen.

Op 14 augustus aanstaande zal Airspray de financiële resultaten over het eerste halfjaar bekend maken.

Voor nadere informatie over de product introductie van Softsoap Foam Works wordt verwezen naar de web-site van Colgate: www.colgate.com/cp/corp.class/press_room/pressRelease.jsp?id=29618 Een foto van het product is beschikbaar op de website van Airspray.

Profiel Airspray
Airspray is een vooraanstaande fabrikant van innovatieve dispensers met een hoge toegevoegde waarde, die haar producten levert aan producenten van consumentenproducten. Airspray levert aan vele afnemers waaronder multinationals zoals Unilever, Wella, Bristol Myers, l'Oréal, Henkel-Schwarzkopf en Johnson & Johnson. Er werken momenteel ruim 100 mensen bij Airspray. Airspray is een 'technology-driven' onderneming. In haar 19-jarig bestaan heeft Airspray zich gespecialiseerd in R&D en in het in massaproductie brengen en wereldwijd vermarkten van innovatieve dispensers. Airspray heeft op dit moment meerdere typen dispensers, die alle zonder drijfgassen werken. Airspray is genoteerd aan EuroNext Amsterdam sinds mei 1998.

/ / / / /