Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 24-07-2002 Persberichten district Binnensticht, 09.10 uur

Op de fiets via de A12 naar Italië

DRIEBERGEN/RIJSENBURG De politie heeft in de nacht van dinsdag 23 op woensdag 24 juli een man op zijn fiets van de Rijksweg A12 afgehaald.

Omstreeks 04.25 uur belde verschillende getuigen naar de politie om te melden dat een fietser op de noordbaan in de richting van Maarn reed. Ter plaatse zag de politie dat een man met zijn fiets over zijn schouder de vangrail overstak. De 35-jarige man uit Utrecht werd door de agenten aangesproken en in veiligheid gebracht.

De man verklaarde op weg te zijn naar Italië en de fiets waar hij op reed gestolen te hebben. Omdat hij zeer onsamenhangend sprak werd op dat moment niet duidelijk waar de man thuishoorde.

Op het bureau bleek dat hij eerder met psychische problemen was opgenomen in het UMC Utrecht. Via de cisisdienst is de man overgebracht naar het ziekenhuis.

Woning-inbreker op heterdaad aangehouden

DE BILT De politie heeft dinsdagavond op de Utrechtseweg een man aangehouden voor het plegen van een woninginbraak. Omstreeks 20.20 uur kreeg de politie een melding dat een bewoner zojuist een inbreker had overlopen en de achtervolging had ingezet. In de omgeving van de woning kon de politie een 34-jarigeman zonder vaste woon- of verblijfplaats aanhouden.

De 35-jarige bewoner hoorde omstreeks 20.00 uur gerommel aan de voorzijde van het huis. Toen de man poolshoogte ging nemen zag hij een onbekende man voor het huis staan. De man droeg de schoenen van de bewoner en had een plastic tas in zijn had. De bewoner zette de achtervolging en kreeg onderweg zijn spullen terug. De verdachte is voor verhoor meegenomen naar het bureau.