Gemeente Eersel


Nieuwsberichten

23-07-2002
Uit de besluitenlijst van burgemeester en wethouders, week 29 2002

Deze wekelijkse rubriek belicht de genomen besluiten tijdens de onlangs gehouden vergadering(en) van het college van burgemeester en wethouders. Per onderwerp wordt een korte toelichting gegeven. Op de openbaarmaking van collegebesluiten bestaan twee uitzonderingen en wel in die gevallen waar geheimhouding aan de orde is en/of waarbij het openbaar belang in het geding is.
De wekelijkse besluitenlijst van het college treft u ook aan op de gemeentelijke website: www.eersel.nl, onder het onderdeel: 'Nieuws'. Aan deze publicatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Begroting 2003 en de meerjarenbegroting 2003-2006 van de Regionale Brandweer
Het college is akkoord met de begroting 2003. Met betrekking tot de meerjarenbegroting 2003-2006 worden allereerst de consequenties bezien in relatie tot de eigen meerjarenbegroting.

Personeels- en Organisatiebeleidsplan gemeente Eersel 2002 Het college heeft het beleidsplan vastgesteld en dit wordt ter informatie toegezonden aan de gemeenteraad (ten behoeve van de vergadering van 17 september a.s.).

Verzoek om vergoeding van proceskosten in verband met twee procedures Het college heeft een verzoek om vergoeding van proceskosten afgewezen. Het gaat om gemaakte kosten voor rechtsbijstand die betrekking hebben op een procedure inzake een in 1999 verleende bouwvergunning die bij uitspraak van de president van de Arrondissementsrechtbank Den Bosch is vernietigd. Daarnaast gaat het om een bezwaarprocedure in 2000 omtrent een handhavingsverzoek tegen de bouw en het gebruik van een woonunit en een drietal zeecontainers aan de Vessemseweg in Knegsel.

Subsidie Brabantse Heemdagen 2002
Het college verleent aan het bestuur van de Heemkundige Studiekring 'De Acht Zaligheden' een bij-drage van 342,50 in de kosten van het organiseren van de Brabantse Heemdagen op 7 t/m 9 augustus a.s. in Bergeijk en Lommel. In de overweging is meegenomen het feit dat de Studiekring zich binnen het mogelijke steeds heeft ingezet in het belang van de gemeenten binnen het kringgebied. Daarnaast bekostigt de Studiekring haar activiteiten in de regel zonder gemeentelijke subsidies.

Aanvullend krediet peuterspeelzaal Duizel
Het college stelt de gemeenteraad in de vergadering van 17 september a.s. voor om een aanvullende krediet van 22.903,00 beschikbaar te stellen voor de realisering van nieuwbouw voor de peuterspeelzaal te Duizel.
Al in juni 2001 besloot de gemeenteraad in te stemmen met gebouwelijke integratie van de peuterspeelzalen in Steensel, Wintelre en Duizel en stelde daarvoor per peuterspeelzaal een bedrag van 184.261,00 beschikbaar.
De uitvoering van de nieuwbouw in Duizel heeft, buiten oorzaken van het schoolbestuur, vertraging opgelopen. Deze vertraging heeft tot gevolg dat de renovatie/uitbreiding niet binnen de genormeerde stichtingskostenvergoeding (gebaseerd op het prijsniveau 2001) kan worden gerealiseerd.

Thema-avond 2003 Gezamenlijke vrouwenorganisaties Het college stelt aan de Gezamenlijke vrouwenorganisaties een subsidiebedrag van 114,-- beschikbaar voor het organiseren van een thema-avond in 2003.
Het thema voor deze informatieavond zal zijn de functie van de Nationale Ombudsman. Op basis van de mogelijkheid om incidentele subsidies aan te vragen voor het uitvoeren van specifieke (educatieve) activiteiten is het bedrag toegekend.
Ook bij de andere drie Kempengemeenten is een subsidieverzoek aangevraagd.

Subsidieverzoek Katholieke Ouderenbond afdeling Vessem Het college heeft het verzoek om een subsidie van 800,-- in de kosten van een te organiseren computercursus voor bestuursleden en aspirant-bestuursleden afgewezen. Het college vindt dat er geen sprake is van een activiteit die van elementair belang is en die kan worden aangemerkt als een gemeentelijke basisvoorziening zoals omschreven in de 'Uitwerking hoofdlijnen gemeentelijk beleid voor het maatschappelijk welzijn'.

Advies Provinciale Planologische Commissie inzake voorontwerp-bestemmingsplan 'Buitengebied 1988, herziening Duimelot' Het college heeft het advies voor kennisgeving aangenomen. Er kan bouwvergunning worden verleend met toepassing van artikel 19, lid 2, van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. De bestemmingsplanprocedure zal na de vakantieperiode worden voortgezet. Verder is het de bedoeling om zo spoedig mogelijk tot realisatie van het bestemmingsplan Eersel-West over te gaan.

Bezwaarschrift tegen het besluit van het college om bouwvergunning te verlenen voor het uitbreiden van een bakkerij aan de Markt in Eersel Het college heeft het bezwaarschrift ontvankelijk en ongegrond verklaard conform het advies van de commissie van advies voor de bezwaarschriften.

Aanvraag bouwvergunning voor het verbouwen van een school tot een dokterspost en eerstelijnscentrum op een perceel aan de Mortel te Eersel
Het college verleent via een vrijstellingsprocedure als bedoeld in artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening voor een periode van twee jaar medewerking aan de vestiging van een dokterspost en eerstelijnscentrum in een gedeelte van een pand aan de Mortel in Eersel.