Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 24-07-2002 Persberichten district Heuvelrug, 09.10 uur

Straatroof

VEENENDAAL Dinsdagmiddag werd op de Parallelweg een vrouw beroofd door twee jongens op een scooter.

Een 28-jarige vrouw uit Veenendaal reed omstreeks 17.30 uur op de fiets over de Parallelweg in de richting van de Groeneveldselaan. Ter hoogte van de kruising met de Groeneveldselaan werd zij ingehaald door een rode scooter met twee jongens erop. Ter hoogte van de vrouw kreeg zij een duw en probeerde één van de jongens de tas van de vrouw te pakken.

Het slachtoffer hield in eerste instantie haar tas vast maar moest op een gegeven moment toch loslaten. De verdachten reden via de Smalle Zijde en de Inductorstraat weg. Nadat de vrouw aangifte had gedaan bracht een onbekende haar tas terug. Hij had gezien dat de jongens de tas, nadat hij was leeggehaald, in de surfvijver hadden. gegooid.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze straatroof. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Heuvelrug, tel.: 0900 88 44.

Bestuurder onder invloed

RENSWOUDE Tijdens een controle heeft de politie in de nacht van dinsdag 23 op woensdag 24 juli een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Omstreeks 02.00 uur kreeg een 26-jarige bestuurder uit Amersfoort een stopteken en werd hem gevraagd mee te werken aan een blaastest. Hieruit bleek dat de man te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse uit dat hij 1,55 promille alcohol in zijn lichaam had.

Met een rijverbod van zeven uur werd hij zonder rijbewijs naar huis gestuurd. De rechter zal de straf voor de man gaan bepalen.

Diefstal uit winkel

LEERSUM Bij een levensmiddelenwinkel aan de Honingraat vond in de nacht van dinsdag 23 op woensdag 24 juli een snelkraak plaats.

Omstreeks 04.05 uur hadden onbekende mannen paaltje voor de winkel uit de grond gehaald en vervolgens werd een auto voor de deur gereden en een grote ruit ingeslagen. De verdachten hadden een grote ravage in de winkel aangericht en zijn vermoedelijk met rookwaar de winkel verlaten. De politie heeft een onderzoek ingesteld.