Gemeente Oud-Beijerland


30km zones

BEKENDMAKING


* Instellen van 7 nieuwe 30 km. zones

* Instellen van de status "Erf" voor de HBS-laan
In 1999 is in het categoriseringsbesluit voor wegen in de bebouwde kom van Oud-Beijerland en Buurtschap Zinkweg vastgesteld.

Hierbij zijn de wegen verdeeld in wegen met een verkeersfunctie en wegen met een verblijfsfunctie.

Deze laatste groep betreft vrijwel uitsluitend woonstraten, waar doorgaand verkeer gewoonlijk geen gebruik van maakt. Deze straten krijgen een maximum snelheid van 30 km. per uur. Hierdoor wordt de leefbaarheid en de verkeersveiligheid verhoogd.

30 km. zones

Burgemeester en wethouders van Oud-Beijerland maken bekend dat zij op 11 juli 2002 hebben besloten om de volgende zones in te stellen met een snelheidsbeperking van 30 km. per uur:


* Centrum oost

omvattende de Wilhelminastraat, Prins Hendrikstraat, Emmastraat, Prins Bernhardstraat, (gedeelte ten noorden van de Julianastraat) en de Ooststraat (gedeelte ten oosten van de Wilhelminastraat.


* Centrum zuid

omvattende de Adm. De Ruyterstraat (gedeelte ten oosten van de Abel Tasmanstraat), Van Heemskerkstraat, Willem Barentszstraat, Parklaan en het Laningpad.


* Prins Bernhardstraat

betreffende het gedeelte ten zuiden van de Julianastraat.


* Van Wassenaerstraat en omgeving

omvattende de Van Wassenaerstraat, Houtmanstraat, Van Almondestraat, Tjerk Hiddesplantsoen, Olivier van Noortsingel, Van Lumeystraat, Jacob Roggeveenstraat, Van Spilbergenstraat, Aert van Nesstraat, Bloys van Treslongstraat, Banckertstraat, Boisotstraat en de Admiraal Helfrichsingel.


* Spuioeverwijk

omvattende alle wegen in de wijk Spuioever, gelegen ten noorden van de Spuidijk en de Spuioeverweg.


* Buurtschap Zinkweg

omvattende alle wegen binnen de bebouwde komgrens van het buurtschap.


* Zoomwijck, zuidelijk gedeelte

omvattende de Hoefsmid, Griendwerker, Rietsnijder, Sigarenmaker, Binnenpad (gedeelte ten oosten van de Zoomwijcklaan), Helen Parkhurstweg, Maria Montesoripad, Cornelis Boekepad en het Rudolf Steinerpad.

Verder heeft het college op 11 juli 2002 besloten om de volgende verkeersmaatregel vast te stellen:

De status "ERF" in te stellen voor de HBS-laan. (in het verleden bekend onder de naam woonerf).

Langs de HBS-laan ligt het voetgangersgebied, voor zover deze aanwezig zijn, op hetzelfde niveau als de rijbaan. Op de gedeelten waar voetgangersgebied ontbreekt zijn voetgangers verplicht om van de rijbaan gebruik te maken, waardoor deze extra risico lopen. Daarnaast maken veel kinderen gebruik van de HBS-laan, die de school aan het Laningpad bezoeken. Op grond van de vormgeving van de straat en de verkeersveiligheid heeft de status erf hier de voorkeur boven die van een 30 km. zone.

Gevolgen:

Het inrichten van de verblijfsgebieden als 30km-gebied of als erfgebied heeft voor een aantal straten / locaties tot gevolg dat:
* aan de randen van een aantal verblijfsgebieden op de overgang met de verkeersaders ter markering zogeheten poorten' worden gecreëerd;

* op potentiële conflictpunten (zoals onoverzichtelijke kruisingen en wegvakken met lange rechtstanden) maatregelen worden getroffen die bijdragen aan het snelheidsgedrag van de weggebruiker;
* binnen de erven weggebruikers stapvoets moeten rijden.
Tegen het bovengenoemde verkeersbesluit kan door iedere belanghebbende een schriftelijk en gemotiveerd bezwaarschrift worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders van Oud-Beijerland, binnen een termijn van zes weken na deze publicatie in "De Schakel Hoeksche Waard".

De volledige tekst van dit besluit met de bijbehorende tekening en beoogde maatregelen ligt met ingang van heden, 11 juli 2002, ter inzage bij de receptie van het Gemeentehuis van Oud-Beijerland, W. van Vlietstraat 6.

Nadere informatie kunt u krijgen bij de heer P.N. Baan (646645) of bij de heer A.W. Elsenaar (646646). Bezoek van 9.00 tot 12.30 uur, andere tijdstippen na afspraak.

Reiniging riolering Poortwijk II

In verband met schoonmaakwerkzaamheden zullen in de vakantieperiode in de volgende straten de straatkolken en de riolering worden gereinigd:

Bachlaan / R. Straussring / Brahmstraat/ Bizetstraat / Berliozstraat / Bellinistraat / Chopinplein / Bartókstraat / Elgarstraat / Griegstraat / Gershwinstraat / Händelstraat / Stravinskypad en van Beethovenlaan

De werkzaamheden starten op maandag 5 augustus 2002 en duren 5 dagen duren.

Om overlast in de woning te voorkomen kunt u het best de toiletpotten, wasbakken e.d. tijdelijk afsluiten, bijvoorbeeld d.m.v. het deksel van het toilet dicht te klappen en deze te verzwaren door het plaatsen van een emmer met water hierop.

De bewoners dienen zelf in de gaten te houden wanneer er bij hen in de straat gereinigd wordt. De reiniging zal uitgevoerd worden door de grote gele reinigingswagens van Van der Valk & De Groot.

Vragen en/of nadere informatie

Indien u vragen hebt over de uitvoering kunt contact opnemen met een van de medewerkers van de onderafdeling ingenieursbureau Openbare Werken: de heer E. van Hoven (646671) of met de heer J. Beuzenberg (06-53401924).

Voor algemene onderwerpen kunt u dagelijks tussen 9.00 en 12.00 uur contact opnemen met de meldingentelefoon van de afdeling Openbare Werken van de dienst Ruimte. Telefoon 0186-646165 / e-mailadres: info@oud-beijerland.nl.

Schadeoverzicht

In de maand juni 2002 is de volgende schade ontstaan o.a. door vandalisme aan gemeentelijke eigendommen:

Schade aan: geschatte kosten:
Straatwerk (Sportlaan, West-Voorstraat, Waterstal, Burg. Hammerbaan e.a.)

637

Lichtmasten (W. van Vlietstraat, Vestdijkstraat, Dievenpad e.a.)

3.775

Straatmeubilair (Metsustraat, P. de Hooghlaan, Havendam e.a.)

553

Verkeersborden (Chr. Huygensstraat, Zinkweg)

189

Straatnaamborden (Boerderijweg)

141

Bushokje (Zinkweg, Rembrandtstraat, Zoomwijcklaan, Gedempte Spui)

2.787

Boom/hekwerk (Laningpark, Sportveld Zoomwijck)

487

Totaal

8.569

De gemeente zal proberen de schade op de daders te verhalen. Niet in alle gevallen is echter een dader aan te wijzen en draait de gemeente (en dus de gemeenschap) voor de kosten op. Bent u getuige van vandalisme (of het nu gaat om particuliere of gemeentelijke eigendommen) waarschuw dan zo snel mogelijk de politie tel. 0900-8844!

Dit schadeoverzicht betreft alleen schademeldingen van de dienst Ruimte.

Bekendmakingen

Burgemeester en wethouders van Oud-Beijerland geven kennis van het feit dat het college van burgemeester en wethouders van plan is om met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan voor het plaatsen van een tuinhuisje aan de Prins Hendrikstraat 12.

De desbetreffende stukken liggen met ingang van 26 juli 2002 gedurende vier weken voor een ieder ter inzage bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling van de dienst Ruimte in het Gemeentehuis, W. van Vlietstraat 6 (geopend op werkdagen van 09.00 - 12.30 uur en volgens afspraak).

Een ieder kan gedurende de termijn van terinzageligging schriftelijk zijn zienswijze tegen het verlenen van vrijstelling naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders van Oud-Beijerland, Postbus 2003, 3260 EA Oud-Beijerland.


* * * * *

Burgemeester en wethouders van Oud-Beijerland geven kennis van het feit dat het college van burgemeester en wethouders van plan is om met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan en bouwvergunning te verlenen voor:


-het vergroten van een woning aan de Van Tijnerf 23;

-het vergroten en verbouwen van een woning aan de Koninginneweg 12.
De desbetreffende stukken liggen met ingang van 26 juli 2002 gedurende vier weken voor een ieder ter inzage bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling van de dienst Ruimte in het Gemeentehuis, W. van Vlietstraat 6 (geopend op werkdagen van 09.00 - 12.30 uur en volgens afspraak).

Een ieder kan gedurende de termijn van terinzageligging schriftelijk zijn zienswijze tegen het verlenen van vrijstelling naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders van Oud-Beijerland, Postbus 2003, 3260 EA Oud-Beijerland.


* * * * *

Inspraak verbouwen en vergroten winkelpand aan de Randweg 19

Het college van burgemeester en wethouders van Oud-Beijerland maakt bekend dat in het kader van de inspraakprocedure op grond van artikel 6a van de Wet op de Ruimtelijke Ordening en de Inspraakverordening 1995 gedurende vier weken, van 26 juli tot en met 22 augustus 2002, het plan om een winkelpand aan de Randweg 19 te verbouwen en te vergroten ter inzage ligt bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling van de dienst Ruimte in het gemeentehuis.

Het college is voornemens hiervoor een vrijstellingsprocedure op grond van artikel 19, eerste lid van de Wet op de Ruimtelijke Ordening te volgen. Het bouwplan omvat vervangende nieuwbouw van een bestaande aangebouwde plantenkas en uitbreiding van het winkelpand met een opslagruimte, werkplaats en kantoor.

Gedurende de termijn van ter inzageligging kan een ieder zijn zienswijze op genoemd bouwplan kenbaar maken. U dient uw reactie schriftelijk in te dienen bij het college van burgemeester en wethouders van Oud-Beijerland, Postbus 2003, 3260 EA Oud-Beijerland.

Inlichtingen

Heeft u naar aanleiding van deze publicatie een vraag of wilt u genoemde stukken inzien, dan kunt u terecht bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling in het Gemeentehuis, W. van Vlietstraat 6. De openingstijden zijn op werkdagen 9.00 12.30 uur en volgens afspraak.

Op verzoek kan het bouwplan worden ingezien gedurende drie uren per week buiten de werkuren. Voor een mondelinge toelichting kunt u telefonisch een afspraak maken onder nummer (0186) 646624


* * * * *

Inspraak oprichten van een woning aan de Langeweg 51

Het college van burgemeester en wethouders van Oud-Beijerland maakt bekend dat in het kader van de inspraakprocedure op grond van artikel 6a van de Wet op de Ruimtelijke Ordening en de Inspraakverordening 1995 gedurende vier weken, van 26 juli tot en met 22 augustus 2002, het plan om een woning aan de Langeweg 51 op te richten ter inzage ligt bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling van de dienst Ruimte in het gemeentehuis.

Het college is voornemens hiervoor een vrijstellingsprocedure op grond van artikel 19, eerste lid van de Wet op de Ruimtelijke Ordening te volgen. Het bouwplan betreft de herbouw van één woning ter vervanging van twee door brand verwoeste woningen.

Gedurende de termijn van ter inzageligging kan een ieder zijn zienswijze op genoemd bouwplan kenbaar maken. U dient uw reactie schriftelijk in te dienen bij het college van burgemeester en wethouders van Oud-Beijerland, Postbus 2003, 3260 EA Oud-Beijerland.

Inlichtingen

Heeft u naar aanleiding van deze publicatie een vraag of wilt u genoemde stukken inzien, dan kunt u terecht bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling in het Gemeentehuis (W. van Vlietstraat 6). De openingstijden zijn op werkdagen 9.00 12.30 uur en volgens afspraak.

Op verzoek kan het bouwplan worden ingezien gedurende drie uren per week buiten de werkuren. Voor een mondelinge toelichting kunt u telefonisch een afspraak maken onder nummer (0186) 646624

Bekendmakingen AWB en Woningwet

AWB

Bekendmakingen

Datum publicatie : 25 juli 2002

Het gemeentebestuur van Oud-Beijerland maakt de volgende besluiten bekend :

Verzending d.d.

Zakelijke inhoud

Naam en adres

direct-belanghebbende

Dienst

Bouwvergunning verleend voor:

16-07-2002

het vergroten van een schoolgebouw op het perceel W. van Vlietstraat 2;

Gemeentebestuur Oud-Beijerland Afdeling MO Postbus 2003

2

18-07-2002

het plaatsen van een dakterras op een garage op het perceel 1e Kruisweg 10;

de heer B. de Pee 1e Kruisweg 10

2

18-07-2002

het plaatsen van een tuinschuur op het perceel Winterkoning 12;

de heer A.R. Rosier Winterkoning 12

2

18-07-2002

het plaatsen van een tuinhuisje op het perceel Boerserf 13;

de heer D.V. Doerga Boerserf 13

2

19-07-2002

het vergroten van een woning op het perceel Adm. de Ruyterstraat 65;

de heer M. de Waard Adm. de Ruyterstraat 65

2

19-07-2002

het vergroten van een woning op het perceel Van Schendelstraat 3;

de heer R. Schouten Van Schendstraat 3

2

19-07-2002

het wijzigen van een gevel op het perceel Ben Goerionpad 41;

de heer A.C. Herweijer Jordaensdreef 3

2

19-07-2002

het plaatsen van een schuur op het perceel Zinkweg 151;

de heer H. Diederiks Zinkweg 151

2

19-07-2002

het vergroten van een woning op het perceel Vondelstraat 3;

de heer D.P.A. Goudswaard Borgharensingel 39 3077 KA Rotterdam

2

Kapvergunning verleend voor:

Geen kapvergunning verleend voor:

Verleende gebruiksvergunningenr:

Positieve reactie op melding bouwvoornemen voor:

19-07-2002

het plaatsen van een tuinhuisje op het perceel Kloosring 31;

de heer H.A.A. Cremers Kloosring 31

2

19-07-2002

het vervangen van een schuur op het perceel Anemoonstraat 13;

de heer J. van der Zwaan Anemoonstraat 13

2

Sloopvergunning verleend voor:

Overige vergunningen/vrijstelling/ontheffing verleend voor:

15-07-2002

het exploiteren van De Elzentuin op het perceel Zinkweg 172;

dhr en mw Van Kooten Zinkweg 172

3

16-07-2002

het vestigen van een boekwinkel / koffie-theeschenkerij op het perceel Oostdijk 55;

mevrouw A.M. Dorst Elfring Oude Nieuwelandsedijk 9 3267 LP Goudswaard

3

18-07-2002

het plaatsen van een tuinhuisje op het perceel Martin Luther Kingerf 31;

de heer H.C. van Hassel Martin Luther Kingerf 31 3263 EN Oud-Beijerland

2

Gebruiksvergunning verleend voor:

10-07-2002

het in gebruik hebben van het bouwwerk Nobelstraat 12;

restaurant Bol Bol Nobelstraat 12

17-07-2002

het in gebruik hebben van het bouwwerk Beijerse Hof 19;

Albert Heijn Supermarkt Beijerse Hof 19

BEZWAREN

In veel gevallen kan een belanghebbende tegen een besluit bezwaren indienen. De bezwaren moeten schriftelijk en gemotiveerd binnen zes weken volgende op de dag van verzending van het besluit (zie bovenstaand schema) worden ingediend bij het gemeentebestuur, Postbus 2003, 3260 EA Oud-Beijerland.

Na de indiening kan de belanghebbende, die de behandeling van het bezwaarschrift niet kan afwachten, aan de President van de Rechtbank te Dordrecht een voorlopige voorziening vragen (waarover griffierecht verschuldigd is).
Nadere informatie m.b.t. de besluiten is verkrijgbaar bij :


1. Dienst Samenleving, W. van Vlietstraat 6, tel. 64 67 77
2. Dienst Ruimte, W. van Vlietstraat 6, tel. 64 66 39
3. Stafafdeling Bestuurs- en Managementondersteuning, W. van Vlietstraat 6, tel. 64 65 41

WONINGWET

Openbare bekendmaking ingevolge artikel 41 van de Woningwet.

Lijst van bij de gemeente binnengekomen aanvragen tot het verstrekken van een bouw- of sloopvergunning :

aanvraag

ingediend d.d.

zakelijke inhoud

naam en adres aanvrager

Bouwvergunningsverzoek tot het :

05-07-2002

oprichten van een garage/tuinkamer/berging op het perceel Ooststraat 46;

de heer F.B. van der Velden Ooststraat 46

11-07-2002

vergroten van een schoolgebouw op het perceel Sportlaan 1B;

PCOP Hoeksche Waard Postbus 1462

12-07-2002

plaatsen van een dakopbouw op het perceel Esdoornstraat 3;

de heer F. Hollants Esdoornstraat 3

13-07-2002

plaatsen van een dakkapel en het wijzigen van een achtergevel op het perceel Boerserf 11;

de heer H. Westdijk Boerserf 11;

15-07-2002

plaatsen van een serre op het perceel Graanzolder 44;

de heer H. van der Zweth Graanzolder 44

16-07-2002

oprichten van een garage/berging op het perceel Stougjesdijk 285;

de heer L.E. de Ruiter Stougjesdijk 285

Sloopvergunningsverzoek tot het :

N.B.: Nadere informatie daarover is verkrijgbaar bij de Dienst Ruimte, W. van Vlietstraat 6, tel. 64 66 39