Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Meppel 24-07-2002 10.55 uur Berichten van woensdagmorgen
Dirk Neef, 0522 - 27 4015

Gestolen auto teruggevonden
NORG/ZEIJERVELD - De personenauto die in de nacht van maandag op dinsdag is gestolen vanaf het terrein bij een autobedrijf aan de Eenerstraat in Norg is teruggevonden. De auto werd dinsdagavond aangetroffen in Zeijerveld.

Doorrijder doet valse aangifte
MEPPEL - Een 25 jr. inwoner van Meppel moet zich binnenkort verantwoorden voor de rechter voor het doorrijden na een aanrijding, het rijden onder invloed en het doen van een valse aangifte. Bovendien is hij voorlopig zijn rijbewijs kwijt. De man meldde in de nacht van dinsdag op woensdag telefonisch bij de politie dat hij kort daarvoor op de Bekinkbaan in Meppel was aangereden door een andere auto en dat deze automobilist zonder te stoppen was doorgereden. Toen de politie bij de woning van de man de schade aan de auto opnam constateerden de agenten dat de man gedronken had. Hij werd hierop aangehouden voor het rijden onder invloed. Uit de ademanalyse bleek een alcoholgehalte van ongeveer 1,3 promille. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Nadat hij een verklaring had afgelegd over de aanrijding en het rijden onder invloed, werd hij weer naar huis gebracht. De schade aan de auto deed de agenten twijfelen aan het verhaal van de man. Na veel zoekwerk trof de politie op de kruising van de Ambachtsweg met de Ezingerweg een aangereden verkeersbord aan. Hierop werden sporen aangetroffen van de auto van de man. Hij werd vervolgens opnieuw aangehouden waarna hij de valse aangifte en het doorrijden na een aanrijding bekende.

Kind op fiets onder auto
ASSEN - Op de kruising van de Boerhoorndreef en de Markedreef in Assen raakte dinsdagmiddag een 10 jr. meisje uit die plaats gewond. Ze reed zonder uit te kijken op haar fiets vanaf een voetpad tussen woningen de rijbaan op en werd aangereden door een auto. De 48 jr. bestuurder uit De Rijp had door de hoge beplanting het kind helemaal niet zien naderen. Het meisje werd met waarschijnlijk lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Bromscooter rijdt door na omverrijden fietster
EMMEN - De politie in Emmen is op zoek naar de bestuurder van een bromscooter die dinsdagmiddag tegen 16.20 uur op het fietspad naast de Hondsrugweg in Emmen een 55 jr. fietster uit die plaats heeft aangereden. De vrouw raakte daarbij gewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis. De bromfietser reed zonder te stoppen door. Dit gebeurde ter hoogte van De Holdert. De vrouw fietste richting Bargeres en werd ingehaald door twee bromscooters. Toen deze haar voorbij waren werd ze van achteren aangereden door een derde bromscooter. De vrouw kwam te vallen en raakte gewond aan hoofd en knieën. De bromscooters reden door zonder naar de vrouw om te kijken. Waarschijnlijk zaten op de scooter die de vrouw aanreed twee personen met donkere helmen. Mogelijk is de scooter licht beschadigd en ontbreekt er nu een soort ventilatiekapje. Dit zwarte kapje bleef namelijk achter op de plaats van het ongeval. Ook wil de politie in Emmen graag in contact komen met getuigen van dit ongeval.

Rijbewijs ingevorderd
EMMEN - De politie in Emmen vorderde in de nacht van dinsdag op woensdag het rijbewijs in van een 40 jr. man zonder vaste woon- of verblijfplaats. De man bestuurde onder invloed een auto op de Odoornerweg. Hij werd aangehouden en op het politiebureau werd een ademanalyse gedaan. Hieruit kwam een alcoholgehalte naar voren van bijna 1,7 promille.

Autokraker aangehouden
EMMEN - In de Laan van het Kinholt in Emmen hielden de eigenaar van een opengebroken auto en een kennis van deze man, dinsdagavond de man aan die de auto had opengebroken. De kennis zag dat er een onbekende man in de auto zat en dat een raam vernield was. Hij waarschuwde direct de eigenaar en samen gingen ze naar de auto. Daar troffen ze de verdachte aan die net bezig was de autoradio te demonteren. Ze hielden de man aan en droegen hem over aan de gewaarschuwde politie. De verdachte, een 21 jr. inwoner van Emmen, is voor nader onderzoek ingesloten.

Caravaninbreker aangehouden
COEVORDEN - In de nacht van dinsdag op woensdag hield de politie in Coevorden een 30 jr. man uit die plaats aan die op een parkeerplaats aan de Wilhelminasingel had ingebroken in een caravan. De eigenaar van de caravan was wakker geworden van lawaai op de parkeerplaats. Hij zag vervolgens dat er iemand in zijn caravan zat en waarschuwde de politie. Die was snel ter plekke en hield de man aan in de caravan. De deur was opengebroken en de hele caravan overhoop gehaald. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten.

Woninginbraken
NORG - Tussen dinsdagmorgen en woensdagmiddag is ingebroken in een woning aan de Volmachtenlaan in Norg. Men kwam binnen door het forceren van een raam. Uit de woning zijn o.a. sieraden gestolen.

EMMER-COMPASCUUM - Uit een woning aan de Knotwilglaan in Emmer Compascuum zijn o.a. enkele mobiele telefoons gestolen. Er is ingebroken en men kwam binnen door een raam open te breken. De inbraak werd dinsdagmiddag ontdekt en moet na afgelopen zondag gepleegd zijn.