Persberichten politie Rivierenland

---

Woensdag,24 juli 2002

---

Toename inbraken in bedrijfsauto's
in Bemmel en Overbetuwe

BEMMEL / OVERBETUWE - Sinds begin juni 2002 is er in de gemeenten Bemmel en Overbetuwe een sterke toename te zien van het aantal inbraken in bestel / bedrijfsauto's. Uit deze auto's wordt vooral elektrisch gereedschap gestolen. Door het kapotsnijden van een raamrubber kan de ruit uitgenomen worden en wordt toegang verkregen tot de laadruimte. Wanneer dat niet mogelijk is wordt een portier opengebroken, maar dit betreft slechts een enkele aangifte in juni.

Aantal inbraken bedrijfsauto's sinds juni
De toename is gebaseerd op het feit dat in de maanden vóór juni niet of nauwelijks in bedrijfsauto's werd ingebroken. Sinds juni gelden de volgende

inbraakcijfers:

Plaats Aantal inbraken
Elst 7
Bemmel 4
Haalderen 1
Gendt 4
Angeren 2
Zetten 1
Valburg 1
Herveld 1

De inbraken vinden in hoofdzaak plaats in het weekend (vrijdag, zaterdag of zondagnacht) en in de woensdagnacht. De opengebroken bedrijfsauto's bevonden zich bij de woning van de eigenaar. De politie besteedt tijdens de nachtelijke surveillance extra aandacht aan deze inbraken. Zo wordt bijvoorbeeld elke verdachte auto aan de kant gezet en gecontroleerd. Gericht posten wordt echter bemoeilijkt, doordat er geen duidelijk beeld bestaat over wanneer er op welke locatie wordt ingebroken.

Mensen die ('s nachts) iets verdachts zien bij een bedrijfsauto, worden verzocht direct de politie te bellen en niet te wachten tot de volgende dag. Aan eigenaren van bedrijfsauto's wordt geadviseerd om preventieve maatregelen te nemen: laat duur gereedschap niet in het voertuig liggen, of plaats het voertuig in een garage!

In het andere gedeelte van het district Rivierenland ( unit Duiven en Zevenaar) is eveneens een lichte toename te zien maar niet zo sterk als binnen de gemeente Bemmel en Overbetuwe.

Dagoverzicht


---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Politie Rivierenland
Postbus 21, 6900 AA Zevenaar
Internet: communicatie@politierivierenland.nl