Korps: Flevoland, plaats: District Noord 24-07-2002 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, 06-53224343

Kwijtgeraakte pillen
LELYSTAD Vanmorgen is op het politiebureau melding gedaan van kwijtgeraakte pillen in de Kempenaar. Een 34-jarige Lelystedeling gaf aan maandagmiddag rond 17 uur een bruine koker met daarin een tiental pillen, in het winkelcentrum van de Kempenaar verloren te zijn. Het betreft Propylthiouracil 50 pch (kleine witte tabletten). De politie vraagt de eventuele vinder deze pillen af te geven aan het politiebureau.

Illegale radiozender
EMMELOORD De politie heeft maandagavond een illegale radiozender in Emmeloord uit de lucht gehaald. Bij een woning in de gemeente is een zelfbouw zender met versterker in beslag genomen. Bewoners van de Zevenwouden hadden geklaagd: de uitzending verstoorde de werking van combiketels in die buurt. Bewoners hadden dan geen warm water.

Ingebroken
LELYSTAD Bij de politie is gisteren aangifte gedaan van drie auto-inbraken op een parkeerplaats op de Haf. Uit de autos is onder andere geluidsapparatuur ontvreemd. Dit gebeurde tussen maandag en dinsdag.

Verwarde vrouw
DRONTEN Dinsdagavond troffen surveillerende agenten op de Rede een 40-jarige vrouw uit Dronten aan. Zij kwam verward over en is meegenomen naar het politiebureau. De agenten schakelde hulpverlening voor haar in.

Boot gezonken
DRONTEN Dinsdagochtend meldde een eigenaar van een boot zich bij de politie. Hij gaf aan dat zijn boot van 5 meter gezonken was in de Ketelsluis (bij de Vossemeerdijk). Dit gebeurde in de sluis: volgens de melding kwam een kikker van de boot in het touw terecht, waardoor de boot sheef kwam te liggen en zonk. De provincie heeft de boot uit het water gesleept. De boot liep beschadigingen aan de reling op. Niemand raakte gewond.

Gedumpt afval
EMMELOORD Na een melding van gedumpt afval, nam de politie een kijkje op de Casteleysweg (in de buurt van de plas). Daar lag onder andere een koelkast en tapijt. De politie stelde ter plaatse een onderzoek in en heeft inmiddels de gemeente ingelicht. Deze zorgt dat het afval verwijderd wordt.

Weg afgesloten
NAGELE Op verzoek van de brandweer sloot de politie dinsdagochtend kort de Schokkerringweg af. Dit in verband met een gaslek. Deze is vermoedelijk ontstaan, omdat een leiding kapot was. Na controle mocht de weg weer vrijgegeven worden voor verkeer. Het energiebedrijf lost de lek op.