Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 24-07-2002
Persberichten district Rijn &Venen, 09.40 uur

Boot tegen brug

NIEUWERSLUIS Op maandag 22 juli heeft een ongeval met een boot plaatsgevonden.

Rond 12.25 uur voer een 55-jarige man uit Rotterdam met zijn boot over het Amsterdam-Rijnkanaal. Zijn 55-jarige vriendin voer met hem mee. Ter hoogte van de Angstel verliet hij het Amsterdam-Rijnkanaal en ging onder de brug van de Westkanaaldijk door. Pas daarna zag hij dat de vlak daarna gelegen spoorbrug een stuk lager was. Hij wilde zijn boot vol in zijn achteruit zetten, maar daarbij brak de kabel. Daardoor voer de boot met een behoorlijke snelheid tegen de brug. De 55-jarige vrouw lag op het voordek en werd bij de aanvaring tussen de boot en de brug gedrukt. Zij liep daardoor borstletsel op.

De vrouw is met behulp van de brandweer van de boot gehaald en per ambulance naar het AMC in Amsterdam gebracht.

Pink te water

MIJDRECHT Op dinsdag 23 juli raakte een pink te water en wist daar niet uit te komen.

Rond 08.15 uur kwam bij de politie en de brandweer de melding binnen dat op de Tienboerenweg een jonge koe te water was geraakt. De hulpdiensten gingen ter plaatse en troffen een pink aan die kennelijk had besloten een stukje te gaan zwemmen, maar er niet meer in slaagde op eigen gelegenheid weer op de kant te komen. De brandweer slaagde er met vereende krachten in het dier op de kant te helpen.

Dodelijk ongeval

MONTFOORT Op dinsdag 23 juli is een motorrijder dodelijk verongelukt.

Rond 16.35 uur reed een 26-jarige motorrijder uit Linschoten over het IJsselveld, komende uit de richting van de Waardsedijk-oost en gaande in de richting van de M.A. Reinaldaweg. Voor hem reed een trekker met oplegger. In een flauwe bocht naar links haalde de motorrijder de vrachtwagencombinatie in. Tijdens het inhalen zag de motorrijder vermoedelijk dat een bestelwagen hem uit de tegenovergestelde richting naderde. Na de vrachtwagen te zijn gepasseerd, stuurde de motorrijder abrupt naar rechts. Daarbij verloor hij de macht over het stuur en belandde in de rechter berm. Daar botste hij frontaal op een hek.

De traumahelikopter kwam ter plaatse, maar het slachtoffer overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

Onder invloed

MAARSSEN Op dinsdag 23 juli is een automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Rond 21.30 uur controleerden politiemensen op de Niels Bohrweg een 55-jarige automobilist uit Maarssen. De man bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 1,15 promille, ruim twee keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. De man kreeg een boete van 400,- en een rijverbod van vier uur.

Uit de bocht gevlogen
MAARSSEN Op dinsdag 23 juli vloog een auto uit de bocht en botste tegen een boom.

Rond 22.00 uur reed een 20-jarige automobilist uit Utrecht over het Bisonspoor. Bij hem in de auto zat een eveneens 20-jarige man uit Utrecht. In de bocht voor het politiebureau vloog de auto door vermoedelijk te hoge snelheid uit de bocht en botste tegen een boom. Doordat beide inzittenden geen gordel droegen, botsten zij met hun hoofd tegen de voorruit. Daarbij liepen zij licht hoofdletsel op. Zij wensten echter geen enkele behandeling. De auto moest worden weggesleept.