Politie Midden- en West Brabant

District Tilburg

Datum: 24/7/2002
Auteur: Carel Bouman

Oplichter aangehouden

TILBURG Gistermorgen om tien voor twaalf hebben agenten aan de Bruinissestraat een 30-jarige Tilburger aangehouden. De Tilburger probeerde gistermorgen tussen elf uur en halftwaalf aan de Groenlostraat een 56-jarige plaatsgenoot op te lichten door hem geld te vragen omdat hij met een kapotte auto stond en naar Hank toe moest. De 56-jarige Tilburger trapte echter niet in het verhaal van de aangehouden verdachte, omdat hij de man meteen door had en in de krant had gelezen over een oplichter die actief is. De gewaarschuwde politie haalt de 56-jarige Tilburger op en in de Bruinissestraat ziet de Tilburger de oplichter lopen, waarna deze wordt aangehouden. Als de man aan het bureau zit komt er ook een melding van een poging tot oplichting uit de Galderstraat en na confrontatie blijkt het om dezelfde oplichter te gaan. In de Galderstraat probeerde de man ook geld te krijgen. De verdachte is in verzekering gesteld en de politie stelt een nader onderzoek in.

Gestolen fiets

TILBURG Gistermorgen om kwart voor twaalf hebben agenten in het Stadspark de Oude Dijk een 41-jarige Hagenmaar aangehouden, nadat bleek dat hij een gestolen fiets in bezit had. Met een dagvaarding op zak werd de man weer in vrijheid gesteld.

Tilburgers en Bredanaar aangehouden

TILBURG Gistermiddag om vier uur hebben agenten aan de Spoorlaan drie mannen aangehouden. Het gaat om twee inwoners van Tilburg (21- en 36 jaar oud) en een 26-jarige man uit Breda. Tijdens een routinecontrole vonden agenten onder een stoel in de auto van de 21-jarige Tilburger een omgebouwd gaspistool met drie patronen in de houder. Na verhoor werd de 36-jarige Tilburger in vrijheid gesteld. De twee andere verdachten zijn in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld. Het vuurwapen is door de agenten in beslaggenomen.

Gestolen snorfiets

TILBURG Gistermiddag om vijf voor zes hebben agenten aan de Karpatenlaan een 20-jarige Tilburger aangehouden. De man was in het bezit van een gestolen snorfiets. Met een dagvaarding op zak mocht hij weer naar huis.

Fietsendieven aangehouden

TILBURG Gisteravond om acht uur hebben agenten aan het Stadhuisplein een 40-jarige vrouw uit Tilburg en een 35-jarige Tilburgse man aangehouden. Het duo wordt verdacht van fietsdiefstal Zij werden op heterdaad betrapt toen zij bezig waren om het slot van een fiets te forceren.

Belediging

TILBURG Een 43-jarige Tilburger werd gisteravond rond kwart over negen aangehouden nadat hij agenten beledigden. De man was het niet eens met een bekeuring en vond het toen nodig om de agenten te beledigen.

Poging tot beroving

Een 41-jarige Tilburgse vrouw werd gisteravond aan de Tobias Asserlaan bijna beroofd door een ongeveer 30 jaar oude Engels sprekende man. De vrouw was kort voor thuiskomst aan de Westermarkt geld gaan pinnen. Als zij bij haar flatwoning op de vierde verdieping aankomt staat de vrouw oog in oog met de man die haar op dwingende manier geld vraagt: Money, or I will kill you. Als de vrouw aangeeft geen geld te hebben vertrekt de man.

Druggebruikers aangehouden

TILBURG Vannacht om vijf voor halfdrie hebben agenten aan het Pieter Vreedeplein een 25-jarige man uit Rotterdam en twee Tilburgse mannen (22 en 23 jaar oud) aangehouden. Zij werden betrapt bij het gebruiken en voorhanden hebben van harddrugs (cocaine)