Politie Hollands Midden
Bureau Communicatie
Postbus 4240
2350 CE Leiderdorp
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 24 juli 2002
·

Aanhoudingen na vernielingen en inbraken scholen Gouda

De Politie Hollands Midden heeft afgelopen weken acht jongeren uit Gouda aangehouden op verdenking van het plegen van een groot aantal inbraken en vernielingen op en rond scholen in Gouda. De politie kwam de verdachten op het spoor nadat zij bij extra toezicht rond de scholen op vrijdag 21 juni een 18-jarige verdachte op heterdaad had aangehouden. De verdachte probeerden met nog twee anderen in te breken in De Tandem aan de Coniferensingel. De twee andere verdachten werden op een later tijdstip aangehouden.

Het daarop volgende rechercheonderzoek heeft geleid tot de aanhouding van nog vijf verdachten. Uit de verhoren kwam naar voren dat de jongeren betrokken zijn geweest bij meer vernielingen en inbraken dan alleen bij de scholen.
De jongeren, in leeftijd variërend tussen de 14 en de 18 jaar, zouden in wisselende samenstelling het afgelopen jaar naast de inbraken in de scholen 'De Triangel' en 'De Tandem' ook veel vernielingen en inbraken hebben gepleegd in sportkantines in het aangrenzende sportpark. Bij de inbraken werden voornamelijk computers, randapparatuur, geld, drank en sigaretten meegenomen.

Het onderzoek is nog in volle gang. De politie onderzoekt onder andere bij hoeveel vernielingen en inbraken de verdachten betrokken zijn geweest.