Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 24-07-2002
1e persbericht 24 juli 2002


Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Auto gestolen
Vanaf de Europalaan is tussen dinsdag 18.00 uur en woensdag 7.45 uur een rode Renault Clio met het kenteken RL-BZ-32 gestolen.

Eindhoven: Verdachte van woninginbraak aangehouden Na een onderzoek is dinsdag rond 13.15 uur op de Weteringstraat een 27-jarige vrouw uit Eindhoven aangehouden. Zij wordt verdacht van een inbraak in een woning aan het Wouter Hollemanplein op zondagavond jl. Uit de woning werden voor zover bekend een computer, een spelcomputer en sieraden weggenomen. De dader kwam binnen in het pand door een voordeur open te breken. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Politie zoekt getuigen van beroving
Bekend is geworden dat vrijdagavond tussen 20.40 en 20.50 uur een 65-jarige Eindhovense op de Orionstraat in de buurt van een winkelcentrum van haar tas is beroofd. De vrouw was op weg naar haar fiets, die ze daar had geparkeerd, toen plotseling een onbekende vrouw haar tas uit haar handen rukte en vluchtte. Het slachtoffer is meteen op haar fiets gesprongen en achtervolgde de vrouw. In het struikgewas van een voetpad ter hoogte van de kruising Orionstraat Planetenlaan trof het slachtoffer de dief aan en zag kans om haar tas terug te pakken. De dader is een blanke vrouw tussen de 25 en 30 jaar met donker krullend lang haar. Ze droeg een grijze spijkerbroek en een grijze trui met een zwarte streep. Een aantal tot nu toe onbekend gebleven personen waren getuige van het aantreffen van de vrouw door het slachtoffer. De politie wil graag met deze mogelijke getuigen in contact komen en verzoekt hen dan ook om te bellen naar 0900-8844.

Eindhoven: Verdachte voor poging inbraak auto aangehouden Op de Ruysdaelbaan is dinsdag rond 11.50 uur een 32-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van een poging tot inbraak in een auto die dinsdag geparkeerd stond op de Ruysdaelbaan. Het slot van de auto werd vernield. Uit de auto worden voor zover bekend geen spullen vermist. De verdacht is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Verdachte van inbraak in autos aangehouden Na een melding van inbraken in drie autos op de Amundsenlaan heeft de politie woensdagochtend een onderzoek in de omgeving ingesteld. Van de drie autos werd een voorruit vernield. Het is nog onduidelijk wat precies uit de autos is weggehaald. Op de Generaal van Duynlaan kon een 19-jarige verdachte Eindhovenaar worden aangehouden. Hij is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Algemene verkeerscontrole
Tijdens een algemene verkeerscontrole op de Karel de Grotelaan zijn dinsdagavond zestien bekeuringen uitgedeeld. Vijf voor het niet dragen van een helm, twee voor het niet dragen van de autogordel, één voor bumperkleven, vier voor het rijden door rood, één voor het niet handsfree bellen in een auto, één voor het ontbreken van het bromfietscertificaat, één voor een verlopen APK en één voor het parkeren in een laad- en loszone.

Eindhoven: Onder invloed
Op een parkeerterrein van Winkelcentrum Woensel is woensdag rond 2.50 uur een 43-jarige automobilist uit Eindhoven betrapt terwijl hij teveel had gedronken. Een ademanalyse wees een promillage van 1,00 uit. De man kreeg een rijverbod van vier uur. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Op het Fultonplein werd dinsdag even voor middernacht een 30-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. Hij had teveel gedronken. Een ademanalyse met een promillage van 1,45 bevestigde dit. De man kreeg een rijverbod van zeven uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Brand in garagebox
In een garagebox aan de Van Diemenstraat is dinsdag rond 17.45 uur brand ontstaan. De brandweer doofde het vuur. De garage brandde gedeeltelijk uit. De oorzaak van de brand wordt onderzocht.

Helmond: Mishandeling
Op de Van der Foelartstraat is woensdag rond 11.45 uur een 24-jarige Helmonder aangehouden. Hij wordt verdacht van het mishandelen van zijn ex-vrouw (leeftijd onbekend) in haar woning aan de Van der Foelartstraat. De vrouw liep verwondingen aan haar mond op. De verdachte is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Helmond: Verdachte van zware mishandeling aangehouden Op het politiebureau aan de Kasteel Traverse is dinsdag rond 12.00 uur een 23-jarige Helmonder aangehouden. Hij wordt verdacht van zware mishandeling van een 36-jarige Helmonder op het Speelhuisplein op 14 juli jl. Het slachtoffer werd toen tegen zijn oog geslagen en is aan de ernstige verwonding die hij hieraan opliep behandeld in het ziekenhuis. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Helmond: Aanhangers gestolen
Vanaf een parkeerterrein aan de Wesselmanlaan is dinsdag tussen 13.00 en 16.50 uur een aanhangwagen met het kenteken VH-RX-04 gestolen. De aanhangwagen werd losgekoppeld van een voertuig dat geparkeerd stond op de Wesselmanlaan.

Ook werd dinsdag tussen 15.00 en 22.45 uur een aanhanger weggenomen vanaf de Suurhoffstraat. De groene aanhangwagen stond met een slot aan een lantaarnpaal bevestigd en is voorzien van het kenteken ZF-53-VJ.

Asten: Snelheidscontroles
Op de Ommelseweg zijn dinsdag tussen 8.20 uur en 11.30 uur 1.059 voertuigen op snelheid gecontroleerd. 53 bestuurders reden harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 82 km/u.

Op de Heerbaan zijn dinsdag tussen 13.30 en 15.35 uur 520 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 45 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is hier 77 km/u.

Beek en Donk: Verdachte van diefstal fiets aangehouden Op de Oranjelaan is dinsdag rond 17.50 uur een 25-jarige Helmonder aangehouden. Tijdens zijn aanhouding beledigde hij de politie veelvuldig. De politie had de verdachte kort ervoor in Gemert gesproken waar hij aangaf dat zijn fiets was weggenomen. Kort daarna werd de verdachte op de Oranjelaan op een fiets gesignaleerd. De fiets is inbeslaggenomen. De verdachte is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Best: Inbraak in bedrijf
In een bedrijf aan de Hoofdstraat is in de nacht van dinsdag op woensdag ingebroken. Uit het pand wordt computerapparatuur en een nog onbekende hoeveelheid geld vermist. De dader is binnengekomen door een achterdeur open te breken.

Budel Dorplein: Woninginbraak
In een woning aan de Peeldijk is tussen zondag 20.00 uur en dinsdag 20.30 uur ingebroken. Uit de woning werden een klok, een geluidsinstallatie, filmapparatuur en enkele schilderijen weggehaald. De dader kwam binnen door een deur aan de achterkant van het pand open te breken.

Deurne: Weegschaaltjes gestolen
Uit een etalage van een winkel aan de Stationsstraat zijn woensdag rond 00.15 uur, voor zover tot nu toe bekend, twee weegschaaltjes weggenomen. Een medewerker was op het moment van de inbraak in het pand aanwezig en hoorde glasgerinkel. Toen hij ging kijken zag hij dat een etalageruit vernield was en dat de weegschaaltjes waren weggenomen.

Hapert: Inbraak in bedrijven
In twee bedrijven in Hapert, op de Nijverheidsweg en op de Metaalweg, is in de nacht van dinsdag op woensdag ingebroken. Bij beide bedrijven werd een raam vernield om binnen te komen. Voor zover bekend worden uit de twee panden geen spullen vermist.

Nuenen: Inbraak in schuur
Uit een schuur aan de Broekdijk zijn tussen maandag 20.00 uur en dinsdag 14.00 uur een grasmaaier, een heggenschaar en een bosmaaier gestolen. De dader kwam binnen door een deur open te breken.

Reusel: Onder invloed
Op de Buizerd is woensdag rond 00.10 uur een 23-jarige automobilist uit Arendonk (België) aangehouden. Een ademanalyse wees uit dat de man teveel had gedronken. Een promillage van 1,20 werd vastgesteld. De man kreeg een rijverbod van vijf uur. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Someren: Aanhangwagen, betonmolen en kruiwagens gestolen Vanaf een bedrijfsterrein aan de Ambachten zijn tussen dinsdag 18.00 uur en woensdag 6.45 uur een aanhangwagen, een betonmolen en twee kruiwagens weggenomen. De dader kwam op het terrein door een toegangspoort open te breken.

Someren: Auto gestolen
Vanaf een inrit behorende bij een woning aan de Nachtegaallaan is in de nacht van dinsdag op woensdag een donkergroene Volkswagen Golf met het kenteken TD-SV-34 gestolen.

Valkenswaard: Aanrijding met gewonden
Op de kruising Luikerweg Bergeijksedijk zijn dinsdag rond 16.15 uur een 25-jarige automobiliste uit Arendonk (België) en een 42-jarige automobiliste uit Lommel (België) met elkaar in botsing gekomen. De 25-jarige vrouw wilde op het kruispunt linksaf slaan richting de Bergeijksedijk. Hierbij verleende zij geen voorrang aan de 42-jarige vrouw die in tegengestelde richting over de Luikerweg aan kwam rijden. De 25-jarige vrouw en een 47-jarige bijrijdster uit Lommel zijn beiden voor behandeling aan hun verwondingen overgebracht naar een ziekenhuis in Lommel.

Veldhoven: Snelheidscontrole
Op de Burgemeester van Hoofflaan zijn woensdag tussen 8.50 en 11.05 uur 993 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 51 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 76 km/u.

Waalre: Snelheidscontrole
Op de Burgemeester Mollaan zijn dinsdag tussen 16.50 en 18.30 uur 704 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 188 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 86 km/u.