Ingezonden persbericht

PQR maakt 'hole in one' tijdens TNT Open Golfkampioenschap met real-time toernooi-informatie via draadloze apparatuur

Toonaangevende systeemintegrator werkt samen met Cisco Systems, Citrix Systems en het nieuwe HP om real-time scores en toernooi-informatie toegankelijk te maken via draadloze handhelds

Hilversum, 24 juli 2002 - PQR, specialist op het gebied van ICT-infrastructuren, kondigde vandaag aan dat het een aantal geselecteerde toeschouwers bij het komende TNT Open Golfkampioenschap (25-28 juli, Hilversum) zal voorzien van draadloze apparatuur, waarmee zij volledig op de hoogte kunnen blijven van real-time scores en informatie over de spelers. Het is de eerste keer dat technologie op deze manier wordt ingezet bij een groot golftoernooi in de Benelux; het resultaat van een gezamenlijk ontwikkelingsproject van PQR, Cisco Systems, Citrix Systems en het nieuwe HP.

Tijdens het TNT Open zal PQR enkele van de meest innovatieve IT-oplossingen demonstreren die op dit moment voor bedrijven beschikbaar zijn. PQR gebruikt Citrix ® MetaFrameTM application server software om tot op de seconde bijgewerkte informatie over de spelers 'uit te zenden' naar draadloos verbonden iPAQ Pocket PC's. De draadloze verbindingen en de beveiliging worden geleverd door een Cisco Aironet draadloos netwerk en het Cisco SAFE concept.
"Technologie wordt een steeds belangrijker onderdeel van sportevenementen - zowel voor het bijhouden van de scores als voor het verstrekken van real-time informatie aan het publiek," aldus Guy van Erven Dorens van organisatiebureau Reved International, organisator van het TNT Open. "Dit gezamenlijke project van PQR, Cisco, Citrix en het nieuwe HP is een voorbeeld van nieuwe manieren waarop technologie binnen de sportwereld kan worden ingezet. Het biedt een nieuw perspectief voor de geselecteerde toeschouwers, doordat zij de meest actuele informatie over het TNT Open en de scores krijgen terwijl zij de spelers over het terrein volgen."

"Het web en draadloze computers geven in feite vorm aan de manier waarop informatie wordt opgeroepen. De interesse in het internet en mobiele communicatie heeft onze honger naar het overal en altijd kunnen vergaren van informatie aangewakkerd - zowel in onze vrije tijd als zakelijk," zei Peter Paul Zwanikken, Marketing Director van PQR. "We willen de krachtige oplossingen laten zien die het op dit moment mogelijk maken om snel, veilig en betrouwbaar informatie en toepassingen beschikbaar te stellen, ongeacht waar de gebruiker zich bevindt."

Het nieuwe HP biedt iPAQ Pocket PC's aan voor de TNT Open implementatie. De apparatuur maakt gebruik van het ICA (Independent Computing Architecture) protocol van Citrix om verbinding met de Citrix MetaFrame applicatieserver mogelijk te maken en biedt de gebruiker links naar informatie en scoregegevens via een webbrowser. Het draadloze LAN van Cisco is een op standaards gebaseerde, beproefde en snelle draadloze netwerkoplossing. De producten uit de Cisco Aironet 350 serie zijn gemakkelijk te beheren en bieden de klant die op zoek is naar de mobiliteit, flexibiliteit en vrijheid van een draadloos netwerk een complete oplossing.

Over PQR
PQR levert infrastructurele ICT-oplossingen aan middelgrote en grote ondernemingen. De dienstverlening bestrijkt advisering tot en met de bouw en inrichting van het beheer, waarbij de onderneming zich richt op vijf primaire aandachtsgebieden: Network & Security, Server Based Computing, Systems & Storage, ICT Management Support en ERP. Binnen actieve en structurele samenwerking met gerenommeerde zakenpartners verzorgt PQR zowel levering van hard- en software als implementatie en projectmanagement. PQR telt ruim 120 medewerkers en is gevestigd in De Meern.

Over HP
HP is toonaangevend leverancier van producten, oplossingen en diensten en maakt technologieën toegankelijk voor consumenten en organisaties. Het aanbod van HP omvat IT-infrastructuur, global services, personal computing, internet access devices, imaging en printing.
Het nieuwe HP heeft over 2001 een gecombineerde omzet van circa 81,7 miljard dollar behaald en is vertegenwoordigd in meer dan 160 landen. In Nederland bedroeg de omzet circa ¤ 2,18 miljard en heeft HP 10 vestigingen. Meer informatie over onze producten en diensten is te vinden op: http://www.hp.nl.

Over Cisco
Cisco Systems Inc. (NASDAQ: CSCO) is wereldwijd marktleider op het gebied van netwerkoplossingen voor internet. Het hoofdkantoor is gevestigd in San Jose, Californië. In Nederland is Cisco gevestigd in Amsterdam. Cisco heeft ruim 36.000 werknemers en realiseerde in boekjaar 2001 een totale omzet van 22,29 miljard dollar. Cisco Systems International BV, eigendom van Cisco Systems Inc., is de leverancier voor Cisco apparatuur in Europa. Nieuws en informatie is beschikbaar via http://www.cisco.nl. Cisco, Cisco IOS, Cisco Systems en het Cisco Systems logo zijn geregistreerde handelsmerken van Cisco Systems inc. en/of haar werkmaatschappijen in de Verenigde Staten en andere landen. Alle andere handelsmerken bedoelt in dit document zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaren.

Over Citrix
Citrix Systems, Inc. is wereldwijd leider op het gebied van software en services voor de virtuele werkplek, voor toegang tot toepassingen, informatie, processen en mensen, via alle apparatuur, elk netwerk, overal en altijd. Citrix maakt het digitale kantoor van vandaag volledig virtueel - in plaats van naar uw kantoor te moeten gaan, gaat het kantoor met u mee. Wereldwijd gebruiken meer dan 120.000 bedrijven Citrix Solutions voor de virtuele werkplek om de gebruikers meer mobiliteit en IT-organisaties meer flexibiliteit te bieden en de kosten van computergebruik te verlagen. Citrix is genoteerd aan de Nasdaq Stock MarketSM onder het symbool CTXS en maakt deel uit van de Standard en de Poor's 500 indexen. Het hoofdkantoor van Citrix is gevestigd in Fort Lauderdale, Florida. Ga voor meer informatie naar de website van Citrix http://www.citrix.com.


-einde-

Voor verdere informatie:

AxiCom Benelux
Nienke Schipper Tel: +31 (0) 70 312 0384
Fax: +31 (0) 70 312 0381
Email: nienke.schipper@axicom.com

Gabrielle Seacy, Citrix Systems Tel: +31 (0) 347 324 800 Mob: +31 (0) 6 290 16 154
Fax: +31 (0) 347 324 864
Email: gabrielle.seacy@eu.citrix.com