Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 24-07-2002
Persberichten districten Heerlen / Kerkrade (RKey; 13.50 u) Woensdag, 24 juli 2002

Districten Heerlen en Kerkrade

Landgraaf; reeks insluipingen opgelost
Met de aanhouding onlangs van een 29-jarige man uit Alsdorf (D) denkt de politie een reeks insluipingen te hebben opgelost. Daarbij gaat het om ongeveer een veertigtal insluipingen via bijvoorbeeld openstaande / niet op slot zijnde achterdeuren, ramen etc. van woningen en bedrijven in ondermeer Landgraaf, Heerlen en Kerkrade. De buit bij die insluipingen bestond veelal uit geld, sieraden, cds, gsms, bankpasjes (waarmee in sommige gevallen ook illegaal geld werd gepind) etc. De verdachte die heeft bekend, gaf aan met de buit te hebben voorzien in zijn verslaving aan verdovende middelen. De verdachte is gisteren voorgeleid aan de Rechter Commissaris en blijft ingesloten. De politie kwam de verdachte op het spoor bij een controle maandagmiddag 15 juli jl. op de Doctor Calsstraat in Landgraaf toen hij daar fietste. Op basis van diens signalement kregen de politie-agenten vermoedens dat de Duitser wel eens iets te maken kon hebben met een recente woninginbraak/insluiping aan de Eijkhagenlaan in Landgraaf. Bij het naar het buiten gaan werd de inbreker/insluiper toen overlopen door de bewoner van die woning waarbij het tussen hen tot een handgemeen was gekomen. Hij kon toen echter ontkomen. De politie hield de verdachte die maandagmiddag aan en stelde een nader onderzoek in. De politie stelt verder onderzoek in.

Landgraaf; rijbewijs ingevorderd
Bij controle afgelopen nacht, dinsdag op woensdagnacht op de Olmenstraat in Landgraaf van een 27-jarige automobilist uit Heerlen bleek dat de man onder invloed zijn auto bestuurde. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de Heerlenaar ruim 1,3 promille alcohol in zijn bloed had. De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en maakt proces-verbaal tegen hem op.

Landgraaf; aanrijding
Afgelopen dinsdagavond omstreeks 19.30 uur vond op de Markiesstraat in Landgraaf een aanrijding plaats. Een 34-jarige automobilist uit Landgraaf kon ondanks flink remmen een aanrijding niet meer voorkomen toen een 7-jarig jongetje uit Landgraaf de weg oprende. De jongen raakte bij de aanrijding gewond en werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Daar bleek ten gevolge van de aanrijding dat de jongen een middenvoetsbeentje van een voet heeft gebroken waarna de voet werd gegipst. De politie stelt een nader onderzoek in naar de precieze oorzaak/toedracht van de aanrijding.

Landgraaf; op gestolen snorfiets
De politie heeft afgelopen dinsdagmorgen een 30-jarige man uit Landgraaf aangehouden terzake heling c.q. diefstal van een snorfiets. Een getuige zag die dinsdagmorgen op de Thornsestraat in Landgraaf de snorfiets van zijn vriendin rijden waarvan hij wist dat het rijwiel die maandag op dinsdagnacht was gestolen en waarvan de vriendin ook aangifte heeft gedaan. De gewaarschuwde politie nam de snorfiets voor nader onderzoek in beslag. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Heerlen/Hoensbroek; hennep
De politie die aanwijzingen had dat op sommige locaties in Hoensbroek en Heerlen mogelijk hennep werd gekweekt, ging afgelopen dinsdag dan ook controleren. In een woning aan de Beitelstraat in Hoensbroek trof de politie in de kelder een tweetal mannen die bezig waren met het knippen van hennep. Daarnaast werden aan waslijnen nog gedroogde henneptoppen aangetroffen. Alle hennep, totaal ongeveer anderhalve kilo werd in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op. In een woning aan de Prof. Eykmanlaan in Hoensbroek en in een woning aan de Onderstestraat in Heerlen vond de politie in elk pand een volledig ingerichte hennepkwekerij aan, echter zonder hennepplanten. Beide inrichtingen voor hennepkwekerijen waren voorzien van assimilatielampen, transformatoren, afzuiginstallaties, ventilatoren etc. Alle apparatuur werd in beslag genomen.

Hoensbroek; ingebroken
Afgelopen dinsdagavond werd een inbraak ontdekt in een bedrijfspand aan de Koumen in Hoensbroek. Inbrekers zijn door forcering van een toegangsdeur het pand binnengedrongen en hebben een koffie-apparaat en enkele niet/hecht-tangen gestolen