Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 24-07-2002
Persberichten district Sittard (RKey14.00 u) Woensdag, 24 juli 2002

District Sittard

Sittard; brandjes
Afgelopen nacht, dinsdag op woensdagnacht omstreeks 01.00 uur kregen politie en brandweer een melding van een brand aan de St. Josephstraat in Sittard. Bleek dat de bovenverdieping/zolder van een leegstaande sloop-woning in brand stond. De brandweer heeft de brand geblust. De politie sluit brandstichting in het slooppand niet uit. Vanmorgen, woensdagmorgen omstreeks 08.00 uur kregen politie en brandweer ook een brandmelding aan de Parallelweg in Sittard. Bleek in de keuken van een woning aldaar een brandje te zijn ontstaan. De brandweer heeft het brandje geblust. Niet uitgesloten is dat het keukenbrandje is ontstaan doordat een tas op een kookplaat stond die wellicht aanstond. De bewoonster die elders in de woning was, werd op het keukenbrandje gealarmeerd doordat een rookmelder afging waarna zij de keukenbrand ontdekte en de hulpdiensten waarschuwde.

Sittard; verkeerscontrole
De politie heeft vanmorgen, woensdagmorgen op de Leyenbroekerweg in Sittard een verkeerscontrole gehouden. Daarbij heeft de politie totaal 13 voertuigbestuurders bekeurd. De geconstateerde overtredingen waren ondermeer het rijden door het rode verkeerslicht, het niet bij zich hebben van de vereiste (voertuig)papieren en het niet dragen van de autogordel (de meeste bekeuringen, 6 stuks).

Sittard-Geleen; ingebroken
Afgelopen dinsdagavond is ingebroken in een bedrijfspand aan de Poststraat in Sittard. Inbrekers zijn via de achterzijde het bedrijfspand binnengedrongen en hebben computerapparatuur gestolen. In een woning aan de Pastoor Schoenmaeckersstraat in Geleen is een inbraak ontdekt waarbij de inbrekers een videorecorder, de stereo-installatie en een geluidsbox hebben gestolen. Terzake beide inbraken is bij de politie aangifte gedaan en die stelt een nader onderzoek in.