Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

Datum: 24/7/2002
Auteur: R.v.Kuik

Klant richt vernielingen aan in winkel

BREDA: Een klant die ontevreden was over het lang wegblijven van de door hem in reparatie gegeven mobiele telefoon uitte gisteren bij een telefoonwinkel in de Bredase binnenstad zijn woede door het plegen van vernielingen in de winkel. De telefoonwinkel was in verband met verbouwing een korte tijd gesloten geweest waardoor de reparatie wat langer duurde dan normaal. Het personeelslid had voor de klant al naar de leverancier gebeld en het bericht gekregen, dat de telefoon binnen enkele dagen gerepareerd terug zou zijn. De klant accepteerde dit niet en eiste zijn GSM binnen 5 minuten terug. Als het personeelslid hier niet aan zou voldoen zou hij de winkel weleens verbouwen. De verbouwing bestond er uit, dat de man de beveiligingsdraad van een demonstratietoestel stuk trok en daarmee gelijk het alarmsysteem blokkeerde. Daarna verliet de klant boos de zaak. De politie stelt een onderzoek in. De klant krijgt de rekening van de schade gepresenteerd, want er moest een monteur aan te pas komen om het ontregelde alarm weer in bedrijf te stellen.

Jeugd meldt bromfietscontroles met SMSjes
Scooterjeugd weer veelvuldig in overtreding

BREDA: De motorrijders van het Scooterproject van het district Breda hebben de afgelopen dagen weer op diverse plaatsen in Breda gecontroleerd op overlast van scooterjeugd. Van de 21 uitgebreid gecontroleerde bromfietsen bleker er 19 in overtreding te zijn. In totaal werden er 40 bekeuringen uitgeschreven. De motorrijders merken steeds vaker, dat de scooterjeugd de controleplaatsen via SMS aan elkaar doorgeeft. Met de inzet van moderne communicatiemiddelen proberen ze hiermee de activiteiten van de politie en mogelijk bekeuringen te ontlopen.

De controles van de afgelopen dagen vonden hoofdzakelijk plaats binnen de singels van Breda. Bekeurd werd onder andere voor het onterecht voeren van een oranje plaat, het niet dragen van een helm, gladde band, onverzekerd rijden, het niet hebben of kunnen tonen van een bromfietscertificaat en het opvoeren van de bromfiets of scooter. De motorrijders van het Scooterproject reageren op overlast meldingen. Met gerichte controles proberen de motorrijders de jeugd niet alleen te controleren en eventueel te bekeuren, maar vooral ook aan te spreken op rij- en weggedrag.