Stork Groep NV

24-07-2002

Boeing neemt Stork/Fokker op in Sonic Cruiser Technology Development Team

FARNBOROUGH - Boeing heeft Fokker Aerostructures, onderdeel van Stork Aerospace, toegevoegd aan het materialentechnologieteam voor de Sonic Cruiser. Dit team werkt aan de ontwikkeling van toepassingen van geavanceerde materialen die kunnen bijdragen tot het welslagen van de Sonic Cruiser.

De Sonic Cruiser is een nieuw vliegtuigconcept dat Boeing vorig jaar maart lanceerde. De configuratie van het toestel is ingrijpend vernieuwend en is ontworpen om te kunnen vliegen met een snelheid van Mach 0.98 (bijna de snelheid van het geluid). Daardoor wordt reistijd verkort bij een brandstofverbruik per passagier dat vergelijkbaar is met de modernste grote verkeersstraalvliegtuigen. "Het Sonic Cruiser Leadership team heeft Stork/Fokker geselecteerd ter versterking van onze 'technology development effort'. We hebben ons daarbij gebaseerd op hun grote kennis op het gebied van geavanceerde materialen, processen en structuurdelen", zegt Jeff Luckey, directeur Supplier Management voor het Sonic Cruiser programma. "We zijn ervan overtuigd dat de technologische inbreng van Stork/Fokker een belangrijke bijdrage levert aan het realiseren van onze
programmadoelstellingen". Kees de Koning, directeur van Fokker Aerostructures: "Onze kracht ligt in vernieuwende ontwerpen en productietechnologieën en innovatie is nu precies de sleutel tot het succes van de Sonic Cruiser. Meedoen met zo'n fascinerend project is niet niks en zal bovendien de band tussen Boeing en Stork verder versterken". Stork Aerospace heeft een langdurige relatie met Boeing en levert momenteel elementaire structuurassemblages, specifieke onderdelen en bekabelingssystemen aan Boeing programma's waaronder de AH-64 Apache, C17, 737, 757, 777 en 747. Stork Aerospace is gespecialiseerd in structuurdelen, electrische en electronische componenten en onderhoudsconcepten voor civiele en militaire vliegtuigen en voor de ruimtevaart. De groep realiseerde in 2001 met 3.335 medewerkers een omzet van EUR 421 miljoen van de totale Stork omzet van EUR 2.2 miljard.

Informatie voor de pers:
Stork N.V.
Koos Huurdeman
Tel.: 035 - 695 75 55
back