Korps: Brabant-Noord, plaats: Den Bosch 24-07-2002 Persbericht district Den Bosch

ILLEGALE VREEMDELING AANGEHOUDEN

Dinsdagavond stelde de politie naar aanleiding van een in Helvoirt gepleegde bedreiging en vernieling een onderzoek in en in de omgeving van de woning van de vermoedelijke verdachte in `s-Hertogenbosch. Op de Tamboerijn werd een man aangetroffen waarvan de politie vermoedde dat het wel eens de verdachte kon zijn. De man bleek niets met de bedoelde zaak van doen te hebben maar wel illegaal in ons te verblijven. Het gaat om een vermoedelijk 47 jaar oude Algerijn. Hij is aangehouden en voor verder onderzoek naar zijn verblijfsstatus overgedragen aan de vreemdelingendienst.

VENTEN ZONDER VERGUNNING

Dinsdagmiddag is tegen drie Eindhovenaren proces-verbaal opgemaakt voor het venten zonder vergunning. Het drietal bood in Rosmalen huis aan huis ansichtkaarten te koop aan. De opbrengst zou ten goede komen aan een goed doel. De voorraad ansichtkaarten, 51 setjes, zijn in beslaggenomen.

GESTOLEN VRACHTUTO UITGEBRAND

In de nacht van dinsdag op woensdag is op de Hooibroeksesteeg in Elshout een van diefstal afkomstige vrachtauto uitgebrand. De auto is dinsdag gestolen uit Veghel.

LASTIGE MAN TWEE KEER AANGEHOUDEN

Woensdagmorgen is op de Muntelstraat in `s-Hertogenbosch een 36-jarige inwoner van Vught aangehouden. De man zette de buurt op stelten en zou met een zakmes hebben lopen zwaaien. De politie was al een keer eerder gewaarschuwd door een buurtbewoner omdat hij met steentjes tegen een raam stond te gooien. Hij is toen door de politie op zijn gedrag aangesproken waarna hij weg is gegaan. De man is `s-middags na zijn verhoor op het politiebureau in Den Bosch in vrijheid gesteld. Nog geen tien minuten na zijn vrijlating werd hij weer aangehouden. Hij had in winkel tegenover het politiebureau twee tangen weggenomen zonder te betalen.