Korps: Brabant-Noord, plaats: Uden 24-07-2002 Persbericht district De Leijfraaf

AUTODIEFSTAL

Dinsdagmiddag is vanaf de Biggenstraat in Uden een blauw/paarse bedrijfsauto van het merk Mitsubishi en voorzien van het kenteken 34-VS-NF gestolen.

GELDBOETES NIET BETAALD

Een 24-jarige inwoner van Veghel reed dinsdagavond met zijn bromfiets over de Marktstraat in Uden. Hij droeg geen helm en de bromfiets was niet voorzien van een verzekeringsplaatje. Op het politiebureau bleek dat man nog drie veroordelingen van de kantonrechter open had staan. Het ging om een totaalbedrag van ruim EUR 408,00. De man wenste niet te betalen tengevolge waarvan de vervangende straf, 18 dagen gijzeling, ten uitvoer wordt gebracht. De man is ingesloten. Voor de geconstateerde verkeersovertredingen is proces-verbaal opgemaakt.

AANGEHOUDEN OP VERDENKING VAN MISHANDELING EN DIEFSTAL

Op verdenking van een in de avond van 27 juni gepleegde mishandeling van zijn 38-jarige ex-vriendin is dinsdagmorgen een 35-jarige inwoner van Haaren aangehouden. De vrouw heeft aangifte gedaan bij de politie van mishandeling, diefstal en belediging. Deze feiten zouden zijn gepleegd aan de Bergmaas in Zeeland waar beiden elkaar tegen kwamen. De vrouw is enkele keren geslagen waarna haar armband en haar halsketting zijn afgenomen. Zij werd ook diverse keren uitgescholden. De verdachte is inmiddels in verzekering gesteld.

CONTROLE DRAAGPLICHT AUTOGORDELS

Op de NCB-laan in Veghel is vanmorgen een controle gehouden op de draagplicht van de autogordel. Tegen zestien automobilisten is proces-verbaal opgemaakt omdat zij de gordel niet om hadden. Van een van hen was bovendien de APK verlopen.

GSM GESTOLEN

Dinsdagavond is op de Markt in Uden van een 47-jarige inwoner van Heesch zijn mobiele telefoon uit de handen gegrist. Hij zag tegelijkertijd enkele jonge knapen wegrennen en verdwijnen in de richting van Nieuwe Markt.