Gemeente Leeuwarden

Zomer Safari in de Vrijheidswijk goed van start

De Zomer Safari in de Vrijheidswijk, onderdeel van het wijkprogramma "Bewoners aan zet in de Noordrand", is goed van start gegaan. Doel van de Zomer Safari is om voor kinderen en jongeren in de leeftijd van 021 jaar tijdens de vakantie laagdrempelige activiteiten te organiseren. Naast de openstelling van het Digitaal Trapveld (3 dagen in de week) en het jeugdhonk DaBomb, worden diverse extra activiteiten georganiseerd.

De afgelopen 3 weken was er een workshop Afrikaans trommelen, stond er een klimwand naast het Digitaal Trapveld en was de Vliegende Brigade BV Sport een week actief. Daarnaast zijn er break- en streetdance demonstraties gegeven en was er de mogelijkheid om deel te nemen aan het spel Duimdrop en aan een tekenwedstrijd.

Ondanks dat veel bewoners met vakantie zijn, kan elke activiteit rekenen op veel belangstelling van de kinderen en jongeren. Bij elke activiteit waren tot nu toe minimaal 40 kinderen en jongeren aanwezig.

Voor de komende 3 weken staan er nog tal van activiteiten op het programma. Als het weer goed blijft wordt bijvoorbeeld komende donderdag 25 juli een picknick georganiseerd. Vrijdag 26 juli komt er wederom een mobiele klimwand nabij het winkelcentrum Pieter Kramerplein te staan. Tevens is er vrijdagmiddag, een workshop Afrikaans trommelen, waarbij kinderen uit de Vrijheidswijk ook een optreden zullen verzorgen.

De Zomer Safari wordt op 10 augustus afgesloten met een groots verzorgd wijkontbijt. Alle bewoners van de Vrijheidswijk worden uitgenodigd om een broodje mee te komen eten. Ter voorbereiding op het wijkontbijt hebben kinderen een ontbijtbord gemaakt en zijn er ontbijtlakens getekend.