Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

LAWSON SOFTWARE TEKENT HR SOLUTIONS CONTRACT MET NEDERLANDSE

LUCHTVAARTMAATSCHAPPIJ MARTINAIR


- INVESTERING IN IT SYSTEMEN MAAKT KRACHT EUROPESE LUCHTVAARTSECTOR

DUIDELIJK

Amsterdam, 24 juli 2002 - Lawson Software (Nasdaq: LWSN) heeft vandaag bekend gemaakt dat het de Nederlandse luchtvaartmaatschappij Martinair zal gaan voorzien van haar Lawson Software Human Resources Suite. De software zal Martinair helpen bij het consolideren en automatiseren van de HR processen. Tevens zal het Martinair in de gelegenheid stellen gegevens over hun meer dan 2.500 medewerkers, verdeeld over alle divisies van de luchtvaartmaatschappij, te optimaliseren. Aanvankelijk zullen 50 medewerkers van Martinair's human resource & management team gebruik maken van de kern van het Lawson systeem. De rest van de organisatie zal vanaf de zomer van 2003 gebruik gaan maken van het systeem.

De implementatie van het Lawson systeem bij Martinair omvat meervoudige data invoerpunten die geïntegreerd worden in één gecentraliseerde database met self-service toegang voor de medewerkers via een web-based portal. Dit web-based model voldoet aan een belangrijke eis van Martinair, namelijk dat de technologie langzamerhand uitgerold moet kunnen worden in overeenstemming met de herstructureringsplannen van het bedrijf. Het management van Martinair kan daarnaast volledig vertrouwen op de veiligheid van het systeem, aangezien de Lawson HR Suite het vertrouwelijke karakter van gegevens over werknemers onderkent en deze data beveiligt door middel van gelaagde toegang volgens vooraf vastgestelde niveaus van beveiliging.

"Onze wens om onze klassiek ontworpen HR processen om te vormen naar een extern gefocuste unit deed twee belangrijke vragen in ons opkomen. Ten eerste; hoe kunnen we het gebruik van human resources optimaliseren en wel op zo'n manier dat de huidige meervoudige data invoerpunten konden worden geïntegreerd in één applicatie? En ten tweede; hoe kunnen we een self-service component afleveren die in overeenstemming is met de externe focus die we van onze HR afdeling verwachten. Lawson paste op die punten precies bij hetgeen waarnaar wij op zoek waren ", aldus Frans Wirtz, senior vice president HR bij Martinair.

"Veranderingen gebeuren niet zomaar van de ene op de andere dag. We hebben besloten Lawson HR Suite eerst te implementeren op onze centrale HR afdeling. Pas daarna, wanneer we er klaar voor zijn, zal het worden uitgerold naar onze overige 2,500 medewerkers in Nederland. Medewerkers zullen toegang krijgen tot het systeem via een web browser. Het management zal profiteren van de Lawson's applicatie omdat het hen kan voorzien van belangrijke informatie over de onderneming. Op deze wijze krijgt Martinair de extra scherpte die noodzakelijk is in deze industrie."

"Lawson kon Martinair een uitgebreid instrument bieden waarmee de kosten van diverse uitbestedingsprocessen aanzienlijk verminderd konden worden. Ook konden we Martinair voorzien van één enkel invoerpunt voor al hun gegevens," legt Simon Rigden, vice president International Operations van Lawson Software, uit. "Martinair zal de Lawson implementatie gebruiken voor de verdere invoering van hun nieuwe HR self-service strategie om hiermee hun HR te optimaliseren."

OVER LAWSON SOFTWARE
Lawson Software levert missie-kritische bedrijfssoftware-oplossingen die dienstverlenende organisaties in de gezondheidszorg, zakelijke dienstverlening, financiële dienstverlening, retail en publieke sector helpen bij het ontwikkelen van een voorsprong op haar concurrentie. Lawson heeft bewezen dat haar internetoplossingen de operationele kennis en kunde op het gebied van customer relationship management, professional services automation, human resources, distributie en enterprise performace management vergroot. Het hoofdkantoor van Lawson bevindt zich in St. Paul, Minneapolis, USA. Lawson heeft kantoren en vertegenwoordigers in Noord- en Zuid-Amerika, Europa, Azië, Afrika en Australië.

NOOT VOOR DE REDACTIE (