Gemeente Barneveld


Week 30

week 30 - 25 juli 2002 * NOODWONINGEN IN HET BESTEMMINGSPLAN BUITENGEBIED 2000 * OUD PAPIER * GEEN SPREEKUUR WETHOUDERS * TIJDELIJKE VERKEERSMAATREGEL ZEUMERPOP * FOTOTENTOONSTELLING OPTOCHT 150 JAAR BARMA * TIJDELIJKE VERKEERSMAATREGEL GALLINOVA * BUREAU SOCIAAL RAADSLIEDEN * VERKEERSBESLUIT VAN BREUGELPLANTSOEN * GESLOTENVERKLARING HOUTBEEKWEG-KOOTWIJKERDIJK * BOUWEN * MILIEU

NOODWONINGEN IN HET BESTEMMINGSPLAN BUITENGEBIED 2000

Gedeputeerde Staten (GS) van Gelderland hebben in juni jl. een goedkeuringsbesluit genomen over het bestemmingsplan Buitengebied 2000. Het plan is niet helemaal goedgekeurd, zo is er goedkeuring onthouden aan de percelen die in het bestemmingsplan Buitengebied 2000 zijn bestemd voor "Kleine Woning I" en "Kleine Woning II". Op deze manier willen wij u informeren over de motivatie van GS die ten grondslag ligt aan deze beslissing en de door de gemeente Barneveld voorgestelde oplossing. Ook willen wij u wijzen op de mogelijkheid die u als belanghebbende heeft om in beroep te gaan tegen de beslissing van GS.

Naar aanleiding van het goedkeuringsbesluit heeft er onlangs bestuurlijk overleg plaatsgevonden tussen de gemeente Barneveld en de provincie Gelderland. Tijdens dit overleg is vooral gesproken over de motivatie van GS om goedkeuring aan de voorgestelde woonbestemming voor de Kleine Woning I en Kleine Woning II te onthouden. Afgesproken is dat de gemeente Barneveld een beleidsnotitie op zal stellen met mogelijke oplossingsrichtingen. Deze notitie kan dan als bouwsteen voor het herzieningsplan dienen dat naar aanleiding van het goedkeuringsbesluit zal worden opgesteld. De belangrijkste reden voor GS om geen goedkeuring te verlenen aan de woonbestemming voor de genoemde twee categoriën woningen is dat zich onder de categorie woningen die met de bestemming "Kleine Woning I" zijn aangeduid een aantal van oorsprong als zomer- c.q. recreatiewoning opgerichte woningen bevinden. Deze categorie woningen is niet bedoeld voor permanente bewoning, maar voor (al dan niet wisselend) gebruik door recreanten. Permanente bewoning van deze verblijven is dan ook zonder meer in strijd met beleid van Rijk en provincie. Omdat in het gemeentelijk bestemmingsplan een doorvertaling van het beleid van hogere overheden moet plaats te vinden, heeft GS besloten goedkeuring aan dit plandeel te onthouden. Recente jurisprudentie gaf daartoe mede aanleiding.

Verder is in het overleg gesproken over een door de gemeente Barneveld aangedragen oplossingsrichting. In grote lijnen komt dit voorstel neer op het handhaven van de bestemmingsplansystematiek zoals van toepassing bij de bestemming "Kleine Woning I", met uitzondering van de voormalige recreatie- c.q. zomerwoningen. Voorstel is om deze laatste categorie te bestemmen als zomerhuis met daaraan gekoppeld een persoonsgebonden overgangsrecht.

Voor de categorie woningen welke als "Kleine Woning II" zijn aangeduid, is het voorstel om dezelfde bestemmingsplansystematiek toe te passen als bij de recreatie- c.q. zomerwoningen welke buiten recreatieterreinen zijn gelegen. Concreet betekent dit dat deze woningen bestemd worden als recreatieverblijf met daaraan gekoppeld een persoonsgebonden overgangsrecht.

De provincie Gelderland heeft aangegeven in principe te kunnen instemmen met de door de gemeente Barneveld aangedragen oplossingsrichting. Dit moet nu nader uitgewerkt worden in een beleidsnotitie die dus kan dienen als basis voor verder overleg met de provincie Gelderland over dit onderwerp. Op dit moment wordt de voorgestelde oplossingsrichting dus op ambtelijk niveau verder uitgewerkt.

Volledigheidshalve willen wij u er op wijzen dat het op dit moment nog te vroeg is om uitspraken te doen met betrekking tot de uitkomsten van de gekozen oplossingsrichting. Ook kunnen er geen uitspraken op perceelsniveau worden gedaan. U heeft dan ook de mogelijkheid om tegen het goedkeuringsbesluit van Gedeputeerde Staten beroep in te stellen bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 25000 EA Den Haag. Deze mogelijkheid loopt nog tot en met 12 augustus a.s. Voor het in behandeling nemen van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd. Op www.barneveld.nl treft u een nieuwsbrief aan over de beslissing van GS op het bestemmingsplan Buitengebied 2000. Verder is de nieuwsbrief te verkrijgen bij de balie Bouwen, Wonen en Leefomgeving, Raadhuisplein 3 te Barneveld, telefonisch bereikbaar op (0342) 495222.

HUIS-AAN-HUIS:
Terschuur, Zwartebroek, Garderen en Voorthuizen Informatienummer huis-aan-huis inzameling: (06) 53 57 20 43

BRENGEN NAAR:
Garderen: Op vrijdag 26 juli van 8.30 - 17.00 en op zaterdag 27 juli van 9.00 - 12.00 uur bij de Prins Bernhardschool, Dr. H.C. Bosstraat 25, meer informatie bij de heer E.J. Kruitbosch tel: (0577) 461625.

Voorthuizen: op zaterdag 27 juli in een container aan de Rubensstraat 40 (tegenover Monuta Stichting) Hervormde Gemeente Ichtuskerk, voor meer informatie, de heer H. Klein Obbink, tel. (0342) 470132.

Barneveld: op woensdag 31 juli container bij Sportpark Norschoten aan de Barnseweg, voetbalvereniging SDV, voor meer informatie, de heer J. van Leeuwen, tel (0342) 414505.

Zwartebroek/Terschuur: op zaterdag 27 juli container op terrein Gert van Putten aan de Eendrachtstraat, Jeugdcommissie Ned. Herv. Kerk Zwartebroek/Terschuur, voor meer info dhr. G. v.d. Berg, telefoon (0342) 461922

Op zaterdag 27 juli Muziekvereniging Elkander Getrouw, container bij de Belleman, voor meer info dhr. M. van Beek, tel (0342) 474386.

GEEN SPREEKUUR WETHOUDERS

In de periode van de zomervakanties vervalt het wekelijkse spreekuur van de wethouders. Het volgende spreekuur is op maandag 2 september. In de tussenliggende periode kunt u voor spoedeisende zaken die u met een van de wethouders wilt bespreken een afspraak maken via de secretaresse van het college.

TIJDELIJKE VERKEERSMAATREGEL ZEUMERPOP

Op 30 augustus 2002 wordt op recreatieterrein Zeumeren het evenement Zeumerpop georganiseerd. Tijdens dit evenement is het in het kader van de verkeersveiligheid noodzakelijk om een verplichte rijrichting in te stellen op de volgende wegen:

* Zeumerseweg vanaf de Wikselaarseweg tot de Blotekamperweg;
* Zeumerseweg vanaf de Stroetweg tot de Baron van Nagellstraat
* Schoonengweg vanaf de Zeumerseweg tot de Wikselaarseweg;
* Oude Zeumerseweg vanaf de Zeumerseweg tot de Baron van Nagellstraat;

* Zeumerseweg ter hoogte van het doodlopende gedeelte;
* Baron van Nagellstraat ter hoogte van de Zeumerseweg en de Oude Zeumerseweg.

Op de verplichte rijrichting wordt een uitzondering gemaakt voor fietsers en bromfietsers. De tijdelijke verkeersmaatregel geldt van 30 augustus 2002, 15.00 uur tot 31 augustus 2002, 03.00 uur.

Het betreffende verkeersbesluit ligt tot 5 september 2002 voor een ieder ter inzage bij de afdeling Bestuur en Management Ondersteuning, kamer 1.19.

Belanghebbenden die het niet eens zijn met dit besluit kunnen binnen zes weken na datum van bekendmaking van dit besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Barneveld, Postbus 63, 3770 AB Barneveld.
Belanghebbenden die een bezwaarschrift hebben ingediend, kunnen tevens de President van de Arrondisementsrechtbank verzoeken een voorlopige voorziening te treffen, indien onverwijlde spoed dit vereist. Dit verzoek dient gericht te worden aan de President van de Arrondisementsrechtbank te Arnhem, sector bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem.

FOTOTENTOONSTELLING OPTOCHT 150 JAAR BARMA

In het gemeentehuis, Raadhuisplein 2, hangt een foto-overzicht van de 150 jaar BARMA optocht die op 13 juli jl. is gehouden. U kunt de foto's bekijken, maar ook nabestellingen doen.

TIJDELIJKE VERKEERSMAATREGEL GALLINOVA

Van 30 oktober tot en met 2 november 2002 wordt in Barneveld Gallinova georganiseerd. Daarvoor zal "Het Gouden Ei" georganiseerd worden. Voor en tijdens deze evenementen is het, in het kader van de verkeersveiligheid en ter bescherming van bezoekers van- en deelnemers aan Gallinova noodzakelijk om enkele tijdelijke verkeersmaatregelen te nemen;


1. Het gedeelte van de Nieuwe Markt vanaf de Thorbeckelaan tot de Markthal gedeeltelijk af te sluiten voor gemotoriseerd verkeer en het geheel afsluiten van de Nieuwe Markt ter hoogte van de hoofdingang van de Markthal, voor een periode van 14 oktober tot en met 4 november 2002;

2. Een verplichte rijrichting in te stellen op het gedeelte van de Gasthuisstraat, tussen de Thorbeckelaan en de Nieuwe Markt op 28 oktober 2002 van 14.00 tot 19.00 uur en op 2 november 2002 van 16.00 tot 19.00 uur.

Het betreffende verkeersbesluit ligt voor een ieder tot 5 september 2002 ter inzage bij afdeling Bestuur en Management Ondersteuning, kamer 1.19.

Belanghebbenden die het niet eens zijn met het besluit kunnen binnen zes weken na datum van bekendmaking van dit besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Barneveld, Postbus 63, 3770 AB Barneveld. Belanghebbenden die een bezwaarschrift hebben ingediend, kunnen tevens de president van de Rechtbank verzoeken een voorlopige voorziening te treffen indien onverwijlde spoed dit vereist. Dit verzoek dient gericht te worden aan de president van de Rechtbank te Arnhem, sector bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem.

BUREAU SOCIAAL RAADSLIEDEN

Het Bureau Sociaal Raadslieden is wegens vakantie gesloten van 10 tot 24 augustus 2002.
In verband met de Oud-Veluwse Markt komt het spreekuur op afspraak op donderdagmiddag tijdelijk te vervallen.

Hierbij de mogelijkheden:
Spreekuur op afspraak: Nieuwstraat 31 te Barneveld: maandag van 13.30 uur tot 15.00 uur
Open spreekuur: in het gemeentehuis, Raadhuisplein 2: dinsdag van 18.30 uur tot 20.00 uur
Telefoon: (0342) 422266.

Voor een korte informatieve vraag of voor het maken van een afspraak kunt u het antwoordapparaat inspreken. U wordt zo spoedig mogelijk teruggebeld.

VERKEERSBESLUIT VAN BREUGELPLANTSOEN
Burgemeester en wethouders van de gemeente Barneveld hebben besloten om op de toegangsweg naar het Van Breugelplantsoen een parkeerverbod in te stellen aan beide zijden van de weg tussen de Stationsweg en de splitsing Van Breugelplantsoen/ Wethouder Van Hezekenlaan over een lengte van ongeveer 25 meter.

In de huidige situatie worden langs het bovengenoemde gedeelte regelmatig voertuigen geparkeerd. Dit levert voor verkeer komende van- of gaande naar de wijk hinderlijke situaties op. Ook kunnen de geparkeerde auto's de doorgang belemmeren voor hulpverleningsdiensten zodat achterliggende percelen moeilijker bereikbaar zijn.

Ter inzagelegging
Het verkeersbesluit ligt voor een ieder tot zes weken na publicatie ter inzage bij de Balie Bouwen, Wonen en Leefomgeving van de sector VROM van de gemeente Barneveld.

Bezwaar
Belanghebbenden die het niet eens zijn met dit besluit kunnen binnen zes weken na datum van bekendmaking een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Barneveld, Postbus 63, 3770 AB, Barneveld.

Belanghebbenden die een bezwaarschrift hebben ingediend, kunnen tevens de President van de Arrondissementsrechtbank verzoeken een voorlopige voorziening te treffen, indien onverwijlde spoed dit vereist. Dit verzoek dient gericht te worden aan de President van de Arrondissementsrechtbank te Arnhem, sector bestuursrecht, Postbus 30160, 6803 AD te Arnhem.

GESLOTENVERKLARING HOUTBEEKWEG-KOOTWIJKERDIJK

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Barneveld heeft op 25 juli 2002 besloten om voor de Houtbeekweg - Kootwijkerdijk tussen Kootwijk en Stroe een geslotenverklaring in beide richtingen in te stellen voor voertuigen. De geslotenverklaring geldt niet voor ruiters, fietsers en houders van een gehandicaptenparkeerkaart.

In overleg met Staatsbosbeheer kunnen tevens van de geslotenverklaring worden uitgezonderd:


· bewoners van Kootwijk die ten behoeve van het verrichten van werkzaamheden of het bereiken van publieke voorzieningen in andere kernen van de Houtbeekweg - Kootwijkerdijk gebruik willen maken. Deze verkeersdeelnemers kunnen voor het berijden van de wegen een ontheffing aanvragen.

Mandaatverlening
Het college heeft tevens besloten het verstrekken van de bovengenoemde ontheffingen over te dragen aan Staatsbosbeheer (SBB). Hiertoe is aan SBB algemeen mandaat verleend. Belanghebbenden die een ontheffing aan willen vragen kunnen zich wenden tot Staatsbosbeheer, Lovinklaan 2A in Kootwijk.

Ter inzagelegging
Het verkeersbesluit en het mandaatbesluit liggen voor een ieder gedurende 4 weken ter inzage bij de Balie Bouwen, Wonen en Leefomgeving van de sector VROM van de gemeente Barneveld.

Bezwaar
Belanghebbenden die het niet eens zijn met het verkeersbesluit kunnen binnen zes weken na datum van bekendmaking een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Barneveld, Postbus 63, 3770 AB, Barneveld. Tegen het mandaatbesluit is geen bezwaar mogelijk.
Belanghebbenden die een bezwaarschrift hebben ingediend, kunnen tevens de President van de Arrondissementsrechtbank verzoeken een voorlopige voorziening te treffen, indien onverwijlde spoed dit vereist. Dit verzoek dient gericht te worden aan de President van de Arrondissementsrechtbank te Arnhem, sector bestuursrecht, Postbus 30160, 6803 AD te Arnhem.

OFFICIELE MEDEDELINGEN

BOUWEN

De volgende aanvragen voor een bouw- of sloopvergunning zijn binnengekomen.

Aanvragen om een bouwvergunning
Bouwadres Naam aanvrager Bouwplan
Barneveld
Dirk van Gheijnlaan 4 J. van de Bruinhorst Plaatsen van een dakkapel Heestereng 42 Turnac Beheer B.V. Verbouwen en uitbreiden vane en woning/garage/berging
Jacob Catsstraat 108 E. Burgers Bouwen van een dakopbouw Kleimansbeek (Beek-akkers) Bouwbedrijf R. van de Mheen B.V. Bouwen van 2 x 19 appartementen
Lange Voren 57 J.H. van Harn Plaatsen van een dakkapel Reehorst 1 H.B. van Rij Verbouwen en uitbreiden van een woning Scherpenzeelseweg (naast nr 99) Star Food Holland Bouwen van een bedrijfsruimte
Schoonhorsterweg 37 P.M. van de Weg Verbouwen en uitbreiden van een woning
Vliegersvelderlaan 38 W.C. van Laar Bouwen van een garage/berging Wethouder Rebellaan 86 E. Hazeleger Verbouwen en uitbreiden van een woning

Garderen
Dorpsstraat 23 G. Schuiteman Verbouwen en uitbreiden vane en woon-/winkelpand
Meervelderweg (nabij de molen) G. Schuiteman Uitbreiden van een bedrijfsruimte
Speulderbosweg 54 Bilderberg Hotels en Restaurants Bouwen van een verbindingsgang op het dak
Speulderbosweg 54 Bilderberg Hotels en Restaurants Verbouwen en uitbreiden van een grand-café

Kootwijkerbroek
Oude Essenerweg 16 A. Jansen Uitbreiden van een bedrijfsruimte Plaggenweg (hoek Wencopperweg-Plaggenweg) J.H. Visser Bouwen van een veldschuur/schuilgelegenheid

Stroe
Welgelegenweg 9 A.N. van der Dussen Verbouwen en uitbreiden van een bedrijfspand
Harderwijkerkarweg 8 W.J. Monster bouwen van een paardenstal/opslagruimte
Gruttoweg 9-1 J.W. Bunt verbouwen en uitbreiden van een woning

Terschuur
Elleboogweg 4 T. Epskamp bouwen van een loods/berging/schapenhok Rijksweg 115 C.J. de Jager verbouwen en uitbreiden van een woning

Voorthuizen
Baron van Nagellstraat 34 J. Doppenberg bouwen van een garage/berging en 2 duivenhokken
Roelenengweg 37 Voetbalvereniging V.V.O.P. bouwen van een berging Tolnegenweg 53 A. Möhle verbouwen en uitbreiden van een woning en het bouwen van een kantoor-/sanitairruimte

Aanvragen om een sloopvergunning

Adres Naam aanvrager Sloopplan
Barneveld
Begoniastraat 123A gemeentebestuur van Barneveld geheel slopen van een voormalig wijkcentrum
Engelsestadweg 22 F.W. Clements geheel slopen van een woning en diverse opstallen
Heestereng 42 Turnac Beheer B.V geheel slpen van een berging/carport Otelaarseweg 19 Aannemersbedrijf Arts B.V. geheel slopen van diverse opstallen
Wesselseweg 31 E. Hooijer geheel slopen van een woning

Garderen
Oude Barnevelderweg 5 A.M. van Ee gedeeltelijk slopen van een bedrijfsruimte

Kootwijk
Kerkweg 7 M.Teunissen geheel slopen van bedrijfsopstallen

Kootwijkerbroek
Meentweg 43 J.W. Pater geheel slopen van diverse opstallen

Terschuur
Elleboogweg 4 T. Epskamp geheel slopen van drie schuren

Voorthuizen
Baron van Nagellstraat 34 J. Doppenberg geheel slopen van een garage

Inzien van aanvragen?

Aanvragen en plannen inzien
Alle aanvragen liggen ter inzage bij de balie Bouwen, Wonen en Leefomgeving, Raadhuisplein 3 in Barneveld. De beoordeling van deze aanvragen moet nog beginnen. Het is daarom nu nog niet bekend of voor deze aanvragen een vergunning wordt verleend.

Aanvragen uit het buitengebied
Voor bouwaanvragen uit het buitengebied waar het nieuwe bestemmingsplan van toepassing is, geldt in het bijzonder dat deze vier weken na de datum van publicatie ter inzage liggen. In deze periode kunt u reageren op deze aanvragen. U kunt uw zienswijze hierover schriftelijk kenbaar maken aan het college van burgemeester en wethouders. Het adres is: Postbus 63, 3770 AB Barneveld.

Meer informatie?
Voor meer informatie over de aanvragen kunt u terecht bij de balie Bouwen, Wonen en Leefomgeving, tel. (0342) 495222.

Bouwplannen die afwijken van het bestemmingsplan

De onderstaande bouwplannen wijken af van het bestemmingsplan. In de derde kolom is aangegeven waaruit de afwijking bestaat. Het is de bedoeling van het college van burgemeester en wethouders (B&W) om voor deze plannen een vergunning te verlenen.

Bouwadres
Bouwplan Afwijking bestemmingsplan
Barneveld
Jan Seppenplein 45 / Y.E. Bouwman b) verbouwen en uitbreiden van een woning gedeeltelijk wordt bebouwing gesitueerd op bestemming waar dit niet is toegestaan

Terschuur
Baanweg 2 / W.A. Herder (b) uitbreiden van een garage/berging bebouwing wordt buiten het bouwblok gesitueerd
Reijer Bronsstraat / Aannemersbedrijf G. Bronkhorst & Zn. B.V. (b) bouwen van 10 woningen drie woningen worden gedeeltelijk buiten het bouwblok gesitueerd

Inzien van plannen en reageren op besluiten over plannen?

Plannen inzien
Alle aanvragen en plannen liggen ter inzage bij de balie Bouwen, Wonen en Leefomgeving, Raadhuisplein 3 in Barneveld.

Reageren op voorgenomen besluiten
Bent u het niet eens met de voorgenomen besluiten van het college van burgemeester en wethouders over de bouwplannen die afwijken van het bestemmingsplan? Schrijf dan een brief aan het college van burgemeester en wethouders en geef daarin aan waarom u het er niet mee eens bent. Het adres is: Postbus 63, 3770 AB Barneveld. Het college zal uw reactie meewegen in het definitieve besluit. De inzagetermijn en reactietermijn zijn niet voor ieder plan dezelfde. Deze termijnen zijn twee weken (vanaf 26 juli tot en met 8 augustus 2002) of vier weken (vanaf 26 juli tot en met 22 augustus 2002). Achter het bouwadres is met een letter aangegeven welke termijn geldt: a= 2 weken, b= 4 weken.

Meer informatie?
Voor meer informatie over de plannen kunt u terecht bij de balie Bouwen, Wonen en Leefomgeving, tel. (0342) 495222

MILIEU

Ontwerpmilieuvergunningen

Het is de bedoeling om op een aanvraag om een nieuwe, de gehele inrichting omvattende milieuvergunning van het hieronder genoemde bedrijf gedeeltelijk afwijzend te beschikken. De ontwerpmilieuvergunning ligt tot en met 22 augustus 2002 ter inzage. Bedenkingen tegen deze ontwerpmilieuvergunning kunnen worden ingediend tot en met 23 augustus 2002.

Bedrijfsadres
Naam aanvrager Aanvraag voor
Kootwijkerbroek
Dwarsgraafweg 7 De heer J.H. Hazeleger Revisievergunning voor een veehouderij
Verleende milieuvergunningen
Aan de hieronder genoemde bedrijven is een milieuvergunning verleend. Tot en met 6 september 2002 is het mogelijk beroep in te stellen bij de Raad van State tegen de verleende milieuvergunningen. Beroep is slechts mogelijk indien tegen de ontwerpmilieuvergunningen bedenkingen zijn ingediend en wanneer de milieuvergunning afwijkt van de ontwerpmilieuvergunning.

Bedrijfsadres Intrekking betreft Aanvraag voor

Barneveld
Scherpenzeelseweg 39 De heer J. van den Brink Revisievergunning voor een pluimveebedrijf

Kootwijkerbroek
Wesselseweg 151 De heer B.J. van Middendorp Revisievergunning voor een veehouderij
Voorthuizen
Oude Zeumerseweg 8 Maatschap J.S. Wigger en P. Bakker Revisievergunning voor een veehouderij

Meldingen (op grond van artikel 8.40 Wet milieubeheer) De volgende bedrijven hebben een melding gedaan op grond van artikel 8.40 van de Wet milieubeheer voor het oprichten/veranderen van een bedrijf waarvoor landelijke voorschriften gelden. De meldingen liggen ter inzage vanaf 26 juli 2002.

Bedrijfsadres Naam melder Melding voor
Barneveld
Anthonie Fokkerstraat 27 Exploitatie Maatschappij Heerbee Het verkopen en verwerken van glas

Kootwijkerbroek
Esvelderweg 2-B De heer M. Bloemendal Een mestbassin Kootwijkerdijk 10 De heer G.L. Kamphuis Een melkrundveehouderij

Verleende/ingetrokken/geweigerde milieuvergunningen U had bedenkingen tegen de ontwerpmilieuvergunning en vindt dat hiermee in de verleende milieuvergunning onvoldoende rekening is gehouden? U kunt dan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Als u wilt voorkomen dat het bedrijf van de milieuvergunning gebruik gaat maken, kunt u bij de Voorzitter van deze Afdeling een verzoek indienen om een voorlopige voorziening te treffen. Voor het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om een voorlopige voorziening te treffen is een griffierecht verschuldigd.

Geaccepteerde meldingen
Motiveer uw bezwaar en dien die (eventueel vertrouwelijk) in bij het college van burgemeester en wethouders, postbus 63, 3770 AB in Barneveld.

Meer informatie?
Voor het inzien van de (ontwerp)vergunningen en meldingen en voor meer informatie kunt u terecht bij de balie Bouwen, Wonen en Leefomgeving, Raadhuisplein 3 te Barneveld, tel. (0342) 49 52 22.

Inzien van en reageren op de (ontwerp)vergunningen/besluiten en meldingen?

Ontwerpmilieuvergunningen/ontwerpbesluiten

Motiveer uw bedenkingen en dien die (eventueel vertrouwelijk) in bij het college van burgemeester en wethouders. Dit kan schriftelijk (postbus 63, 3770 AB in Barneveld) of mondeling tijdens een gedachtenwisseling. Houdt u er rekening mee dat u binnen de bedenkingentermijn uw reactie kenbaar moet maken, anders verspeelt u uw beroepsrecht.