AVR BEDRIJVEN

AVR sloopt stal van eerste boerderij collectieve sloopregeling

Persbericht Holding AVR - Bedrijven
Rotterdam, 25 juli 2002

AVR sloopt stal van eerste boerderij collectieve sloopregeling

In gemeente Gilze-Rijen is AVR-Keunen vandaag gestart met het afbreken van de stal van de eerste boerderij die deel uitmaakt van een landelijke collectieve sloopregeling. Deze sloopregeling biedt boerenbedrijven de mogelijkheid op een verantwoorde en voordelige wijze vrijkomende stallen te laten slopen. Vorig jaar is een vergelijkbaar project in de provincie Limburg uitgevoerd, in het kader van de Regeling Beëindiging Veehouderijtakken (RBV). De goede ervaring met dit project en de wens om het afbreken van de stallen veilig en gecontroleerd te laten verlopen, maken dat de regeling nu landelijk wordt aangeboden.

AVR-Keunen is onderdeel van het afval- en milieuconcern AVR en gespecialiseerd in bouw- en sloopwerken. Voor boerenbedrijven die deel uitmaken van de landelijke collectieve sloopregeling stelt AVR een offerte op en voert het de werkzaamheden uit. Hierbij wordt gelet op eventuele gevaarlijke bouwmaterialen - zoals asbest - en gaat veel aandacht uit naar het trillingsvrij of geluidsarm slopen. Tegenwoordig wordt zo'n 99% van de vrijkomende materialen met zorg gerecycled of hergebruikt.

Zoals afgesproken in de raamovereenkomst tussen LLTB en AVR ontvangt de deelnemer aan de collectieve sloopregeling na afloop van het werk een officieel evaluatierapport. Daarin staat exact aangegeven waar de afvalstromen naar toe zijn afgevoerd. Dit rapport maakt controle mogelijk op de naleving van de bepalingen in de sloopvergunning. Ook de subsidieverlener heeft met dit rapport zekerheid dat de sloopactiviteiten volgens de regels zijn verlopen.


---

---