Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 25-07-2002 Persberichten district Eemland zuid, 09.00 uur

Twee aanhouding voor drugsbezit

AMERSFOORT In de afgelopen twee weken hebben twee aanhoudingen op het Stadhuisplein plaatsgevonden in verband met het bezit van harddrugs.

De eerste aanhouding vond plaats op 2 juli omstreeks 12.45 uur waarbij een 27-jarige man zonder vast woon of verblijfplaats is aangehouden. De man werd aangehouden doordat agenten tijdens de surveillance zagen dat hij drugs bij zich had en bij de aanhouding in het bezit bleek te zijn van 34 bolletjes cocaïne. De tweede aanhouding vond op dinsdag 23 juli omstreeks 12.35 uur plaats. Een agente in burger hoorde een man over drugs praten waarop een agent in uniform ter plaatse kwam. Op het moment dat deze ter plaatse kwam, gooide de 35-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats een doosje weg waarin 11 bolletjes cocaïne en heroïne zat. Beide personen hebben een dagvaarding ontvangen.

Naar aanleiding van klachten vanuit het stadhuis over drugsoverlast heeft de politie de afgelopen maand extra gesurveilleerd. Deze aandacht heeft reeds tot verminderde overlast geleid en tot bovengenoemde aanhoudingen.

Vrouw mishandeld

AMERSFOORT Woensdagmiddag werd een vrouw op de Noordewierweg mishandeld door drie jongens.

Omstreeks 17.55 uur reed een 21-jarige vrouw op haar fiets over de Noordewierweg. Plotseling sprongen drie jongens op het fietspad en dwongen de vrouw te stoppen. Zonder enige aanleiding kreeg de vrouw klappen en een aantal knietjes in haar buik.

Na de mishandeling liepen de jongens weg. De politie is op zoek naar getuige(n) van de mishandeling. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Eemland zuid, tel.: 0900 - 88 44.