Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 25-07-2002 Persbericht district Heuvelrug, 09.30 uur

Vechtpartij op kermis

WIJK BIJ DUURSTEDE- Op woensdagavond werden drie mannen aangehouden na een vechtpartij.

Omstreeks 23.30 uur ontstond er op de kermis in Wijk bij Duurstede een vechtpartij. Een 33-jarige man uit Wijk bij Duurstede liep samen met twee vrienden op de kermis en kreeg ruzie met drie andere mannen. Er volgde een korte vechtpartij waarna de partijen weggingen.

De 33-jarige ging vervolgens met zijn vrienden een huis aan de Fockstraat. Plotseling werd hier een ruit ingegooid en een auto met drie personen reed hard weg. De 33-jarige ging met zijn vrienden achter de auto aan en op de Karolingersweg kwam het wederom tot een confrontatie tussen de groepen.

De politie hield de drie mannen, in de leeftijd van 17 en 18 jaar afkomstig uit Zeist en Driebergen, aan en bracht deze voor verhoor over naar het politiebureau. Het is niet bekend ruzie ontstond.

Straatroof

WIJK BIJ DUURSTEDE Woensdagavond werd op de Kaupangstraat een pizzakoerier beroofd van zijn geld.

Omstreeks 22.00 uur kreeg een pizzabedrijf een opdracht eten te brengen op een adres in de Kaupangstraat. De koerier 18 jaar en afkomstig uit Wijk bij Duurstede - ging met het bestelde eten op pad en arriveerde omstreeks 22.15 uur bij het adres. Op het moment dat de man naar de toegangsdeur van de flat liep werd hij aangesproken door een onbekende man.

De man vroeg de koerier om geld. Toen deze aangaf geen geld te hebben, liet de verdachte een vuurwapen zien. Hierop gaf de koerier het geld af dat hij bij zich had. De verdachte vond dit niet genoeg en begon te slaan en schoppen. Nadat het 18-jarige slachtoffer op de grond was gevallen liep de verdachte weg in de richting van een gereedstaande auto en reed weg in de richting van de Karolingerweg.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze beroving. Heeft u informatie belt u dan met de politie van het district Heuvelrug, tel.: 0900 88 44.

Bromfietser in de fout

WIJK BIJ DUURSTEDE De politie heeft woensdagavond een man op een bromfiets gecontroleerd.

Omstreeks 19.55 uur zagen agenten een 18-jarige bestuurder uit Wijk bij Duustede over de Zandweg rijden. De man droeg geen helm en de bromfiets was niet voorzien van een verzekeringsplaatje. De bestuurder werd aan de kant gezet en de bromfiets gecontroleerd.

Uiteindelijk bleek de bromfiets ook zwaar opgevoerd. De bromfiets werd in beslag genomen en voor onderzoek meegenomen naar het bureau.