Korps: Groningen, plaats: Diverse 25-07-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Donderdag 25 juli 2002

Dagelijkse berichten

Alteveer: gewonde bij ongeval
Een 26-jarige automobilist uit Wildervank is woensdagnacht gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Provinciale Weg N366 bij Alteveer. De man reed in de richting van het dorp Nieuwe Pekela en raakte de controle over zijn auto kwijt en kwam in de berm terecht. Daar botste hij tegen een boom. Het slachtoffer liep diverse verwondingen aan het hoofd en moest door de brandweer uit zijn zwaar beschadigde auto worden gehaald. De automobilist is overgebracht naar een ziekenhuis. Hij bleek onder invloed van alcohol te verkeren en in het ziekenhuis is van hem een bloedproef genomen. Zijn auto is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Hoogezand: inbreker betrapt
Twee inwoners van de gemeente Hoogezand-Sappemeer betrapten woensdagmiddag een inbreker in een garagebox aan de De Keijserstraat in Hoogezand. Toen beide getuigen bij de box aankwamen zagen ze dat een raam was vernield, een deur openstond en een tussendeur was opengebroken. Binnen troffen ze een man aan die met een schroevendraaier in de had stond. Ze wisten de inbreker tot de komst van de gewaarschuwde politie vast te houden. De inbreker, een 50-jarige man uit Hoogezand, is door de politie meegenomen. Hij had geen weggenomen spullen bij zich. De man is na verhoor heengezonden.

Winschoten: automobilist onder invloed
Wegens rijden onder invloed heeft de politie woensdagnacht op de Beertsterweg in Winschoten een 47-jarige automobilist uit Winschoten aangehouden. De man bleek bij een routinecontrole te veel te hebben gedronken. De ademanalyse aan het bureau wees een bloedalcoholgehalte van 1.4 promille uit. Na verhoor is de man met een dagvaarding en een rijverbod van 6,5 uur heengezonden. Zijn rijbewijs is door de politie ingevorderd.

Nuis: automobilist gewond
Bij een éénzijdig verkeersongeval op de Jonkersweg in Nuis is woensdagnacht een 37-jarige automobilist uit Uithuizermeeden gewond geraakt. De man remde te laat in een bocht nabij de Grouwweg en belandde met zijn auto in een sloot. Hij liep hoofdletsel op en moest naar een ziekenhuis worden gebracht. Zijn auto is door een berger uit de sloot getakeld.

Veendam: controle autogordels
De politie heeft woensdagmorgen een controle op het dragen van autogordels gehouden in het centrum van Veendam. Daarbij werden 50 autos gecontroleerd. Negen mensen kregen een bekeuring van 40 euro voor het niet dragen van de gordel.

Sebaldeburen: dodelijk ongeval en vier gewonden Op de Woldweg in Sebaldeburen is woensdagavond een 34-jarige vrouw uit Rotterdam overleden na een verkeersongeval. Daarnaast raakten nog vier andere personen gewond. De vrouw zat in de auto van een 64-jarige man, ook uit Rotterdam. Ze kwamen uit de richting van Lutjegast. De Rotterdammer wilde de Woldweg oversteken en verleende hierbij een personenauto, die reed op de Woldweg richting Grijpskerk, geen voorrang met een flankaanrijding als gevolg. De andere auto werd bestuurd door een 31-jarige man uit Almere. Naast hem zat een 12-jarige jongen uit Amsterdam en achterin zat een 26-jarige vrouw uit Almere. Alle betrokkenen raakten gewond en zijn met diverse verwondingen vervoerd naar een ziekenhuis. Ze zijn ter observatie opgenomen. Ook de Traumahelikopter kwam ter plaatse, maar werd uiteindelijk niet ingezet. Voor de gewonde slachtoffers kwamen vier ambulances ter plaatse. De brandweer heeft de overleden vrouw uit het voertuig weten te halen. Omwonenden hebben eerste hulp aan de slachtoffers verleend. Beide autos raakten zwaar beschadigd en zijn door een berger afgevoerd. De Woldweg is twee uur voor het verkeer afgesloten geweest.

Groningen Stad komt eraan

Inlichtingen: afdeling Communicatie: 0900 - 8844 (lokaal tarief)