Gemeente Geldermalsen


Wekelijkse actualiteiten

* Uit het beleidsprogramma

* Openbaarmaking nevenfuncties gemeenteraadsleden en wethouders
* Voorbereidingsbesluit

* Vrijstelling bestemmingsplan Achterweg 1988 (Groen van Prinstererstraat 1 te Geldermalsen)

* Vrijstelling bestemmingsplan Buitengebied 1984 (Acquoysemeer 24a te Acquoy)

* Vrijstelling bestemmingsplan Meteren 2000 (Dorpsstraat 20 en 20a te Meteren)

* Wet Milieubeeheer

* Minima Voorlichting

* Vergunningen op grond van de Algemene plaatselijke verordening (college b & w)

* Vergunningen op grond van de Algemene plaatselijke verordening (burgemeester)

* Vrijstelling bestemmingsplan Tricht 2000 (Hoogeinde 9 te Tricht)
* Wie mag bouwen

* Wie wil bouwen

* Wie mag slopen

* Kapvergunningen

Uit het beleidsprogramma

Het college van burgemeester en wethouders en de vier partijen die dit college ondersteunen (PvdA, VVD, SGP en D66) hanteren als leidraad voor de ontwikkeling en uitvoering van beleid in de bestuursperiode 2002-2006 een daartoe opgesteld beleidsprogramma. U kunt dit beleidsprogramma vinden op de gemeentelijke website www.geldermalsen.nl. Daarnaast is het op te vragen bij de werkeenheid Communicatie (tel. 586609). Elke week publiceren wij daarnaast in deze informatierubriek éen of meerdere hoofdstukken van het beleidsprogramma. Deze week het achtste hoofdstuk.

Economische zaken en werkgelegenheid

Het karakter van de gemeente is dusdanig, dat het onmogelijk zo niet ongewenst is binnen de gemeentegrenzen ruimte voor werkgelegenheid voor de gehele lokale beroepsbevolking te creëren. In principe moet reeds aanwezige bedrijven de mogelijkheid worden geboden uitbreidingsplannen te verwezenlijken. Daarnaast wil het college startende ondernemers en de aanwezigheid van kleine ambachtelijke bedrijven stimuleren.

Een goed planologisch beleid en herinrichting/verfraaiing van intensieve verblijfsgebieden zijn instrumenten om een prettig klimaat voor de aanwezige middenstand en het winkelend publiek te scheppen. Het college daagt diezelfde middenstand uit om daarnaast door middel van het beter afstemmen van onderlinge activiteiten (o.a. openstellingstijden) en het ontwikkelen van gezamenlijke initiatieven het winkelend publiek ook in de toekomst aan zich te binden.
1. Bij (verzoeken tot) vestiging van bedrijven gelden in de eerste plaats de afspraken die daaromtrent in een regionaal convenant zijn vastgelegd.

2. Uiteraard met inachtneming van de subregionale functie van onze gemeente bestaat er geen behoefte aan nieuwe bedrijven van buiten die veel ruimte vergen en weinig werkgelegenheid bieden.
3. Gelet op de noodzakelijke medewerking van het provinciaal bestuur is het niet mogelijk hieromtrent een harde doelstelling te formuleren. Desondanks wenst het college hard in te steken op het uiterlijk in 2004 realiseren van een nieuwe bedrijvenlocatie in of nabij de kern Beesd, bestemd voor huisvesting van lokale bedrijven.

4. Bedrijven in de kleine kernen die aan de grenzen van hun uitbreidingsmogelijkheden zitten, worden verwezen naar bedrijventerrein in Geldermalsen en voor zover mogelijk Beesd.
5. In overleg met de ontwikkelaars van het bedrijventerrein Hondsgemet wordt bekeken in hoeverre het mogelijk is daar te komen tot het realiseren van een bedrijfsverzamelgebouw, specifiek bestemd voor startende ondernemers.

6. Het gemeentebestuur is uiteraard gebonden aan landelijke regelgeving rond de openstelling van winkels en bedrijven op zondag. Verruiming daarvan op lokaal niveau is niet aan de orde.
7. Onder stringente voorwaarden en passend binnen vastgesteld planologisch en provinciaal beleid moet in bijzondere gevallen op bedrijventerreinen de bouw van een bedrijfswoning naast een bedrijf mogelijk zijn. De bedrijfsvoering moet dat dan wel aantoonbaar noodzakelijk maken en splitsing van woning en bedrijfspand moet door middel van het stellen van voorwaarden in de toekomst nadrukkelijk onmogelijk worden gemaakt.

Openbaarmaking nevenfuncties gemeenteraadsleden en wethouders

Ter voldoening aan het bepaalde in de Gemeentewet, hebben de leden van de gemeenteraad en de wethouders van de gemeente Geldermalsen opgave gedaan van de andere functies die zij vervullen dan het lidmaatschap van de raad respectievelijk het college van burgemeester en wethouders.

De ingekomen opgaven kunnen tijdens openstellingstijden in het gemeentehuis worden ingezien bij het bureau Communicatie of het Bestuurssecretariaat.

Voorbereidingsbesluit

Bekendmaking : artikel 22 Wet op de Ruimtelijke Ordening.
Ter inzage : voorbereidingsbesluit met bijbehorende tekening.
Inzagetermijn : 6 weken met ingang van de dag van inwerking treden
Inwerkingtreding : 26 juli 2002

Werkingsduur : 1 jaar vanaf inwerking treden

Toelichting : het besluit heeft betrekking op het gebied kadastraal bekend Geldermalsen, sectie B, nummer 1251, plaatselijk bekend het woonwagencentrum Meersteeg te Geldermalsen. Voor de exacte begrenzing wordt verwezen naar de bij het besluit behorende kaart. Het besluit heeft tot doel het gebied te beschermen tegen ontwikkelingen die de realisering van het toekomstige bestemmingsplan doorkruizen.

Bezwaar : op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan een belanghebbende gedurende de inzagetermijn een bezwaarschrift indienen bij de gemeenteraad Geldermalsen. Indien een bezwaarschrift is ingediend kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden aangevraagd bij de president van de Arrondissementsrechtbank, Postbus 30160, 6803 AD te Arnhem.

Inlichtingen : vakbalie Bouw- en Milieuzaken, tel. 0345-586686

Datum publicatie : 25 juli 2002

Vrijstelling bestemmingsplan Achterweg 1988 (Groen van Prinstererstraat 1 te Geldermalsen)

Bekendmaking : artikel 3, 7 en 9 van het geldende bestemmingsplan Achterweg 1988.

Ter inzage : aanvraag bouwvergunning met bijbehorende stukken.

Inzagetermijn : 14 dagen, met ingang van de dag volgend op de datum van deze publicatie.

Toelichting : het college van burgemeester en wethouders heeft het voornemen om op verzoek van Nuvema Uitvaartverzorging BV te Baarn, vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Achterweg 1988 om het vergroten van een aula voor uitvaartverzorging op het perceel Groen van Prinstererstraat 1 te Geldermalsen, mogelijk te maken.
Bedenkingen : door een ieder, gedurende de inzagetermijn, schriftelijk in te brengen bij het college van burgemeester en wethouders.

Inlichtingen : vakbalie bouwen en wonen, tel. 0345-586686.

Datum publicatie : 25 juli 2002.

Vrijstelling bestemmingsplan Buitengebied 1984 (Acquoysemeer 24a te Acquoy)

Bekendmaking : artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.

Ter inzage : aanvraag bouwvergunning met bijbehorende stukken.

Inzagetermijn : vier weken, met ingang van de dag volgend op de datum van deze publicatie.

Toelichting : het college van burgemeester en wethouders heeft het voornemen om op verzoek van Mts. A. de Jong, vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Buitengebied 1984 om het oprichten van een sanitaire voorziening op het perceel Acquoysemeer 24a te Acquoy, mogelijk te maken.

Bedenkingen : door een ieder, gedurende de inzagetermijn, schriftelijk in te brengen bij het college van burgemeester en wethouders.

Inlichtingen : vakbalie bouwen en wonen, tel. 0345-586686.

Datum publicatie : 25 juli 2002.

Vrijstelling bestemmingsplan Meteren 2000 (Dorpsstraat 20 en 20a te Meteren))

Bekendmaking : artikel 4 en 15 van het geldende bestemmingsplan Meteren 200o.

Ter inzage : aanvraag bouwvergunning met bijbehorende stukken.

Inzagetermijn : 4 weken, met ingang van de dag volgend op de datum van deze publicatie.

Toelichting : het college van burgemeester en wethouders heeft het voornemen om op verzoek van C.J. van Steenis en C. Hoogendoorn, vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Meteren 2000 om het vernieuwen/vergroten van woning(en) op de percelen Dorpsstraat 20 en 20a te Meteren, mogelijk te maken.

Bedenkingen : door een ieder, gedurende de inzagetermijn, schriftelijk in te brengen bij het college van burgemeester en wethouders.

Inlichtingen : vakbalie bouwen en wonen, tel. 0345-586686.

Datum publicatie : 25 juli 2002.

Wet Milieubeheer

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Geldermalsen heeft de volgende meldingen ontvangen:

Besluit opslag propaan

* C. van Zandwijk, Breezij 27 te Rhenoy

* J. van Tweel, Trichtse Voetpad 1 te Geldermalsen
* S.E.P. Ruggenberg, Meersteeg 5 te Geldermalsen
Besluit Opslag en transport

* Nout, Bosmanskamp 79 te Geldermalsen

Besluit detailhandel- en ambachtsbedrijven

* Slijterij Het Span Moorkoppen, Rijksstraatweg 70c te Meteren
* Centrum Apotheek, Pr. Bernhardlaan 2 te Geldermalsen
Besluit melkrundveehouderijen

* Fa. de Heus en Zn., Hooiweg 6a te Deil

Besluit Bouw- en houtbedrijven

* Bouw- en aannemingsbedrijf Koumet B.V., Middenstraat 36 te Beesd
Informatie: tijdens openstellingstijden bij de vakbalie Bouwen en Wonen, tel. 0345-586686

Geldermalsen, 25 juli 2002

Minima Voorlichting

Subjectsubsidie

Omdat uit informatie is gebleken dat er over dit aspect van zorg onvoldoende bekendheid is, volgt wederom enige informatie.

Het subsidiebedrag werd inmiddels per 1 januari 2002 verhoogd van _ 68,07 naar _ 90,76.

De bijdrage is derhalve vanaf 1 januari 2002 bepaald om maximaal _ 90,76 per gezinslid per jaar.

Het totale subsidie wordt per kalenderjaar bepaald en het maakt niet uit wie die subsidie opmaakt; het kan dus gebeuren dat 1 gezinslid het totale subsidie gebruikt.

De subsidie is bestemd voor mensen van 21 jaar en ouder met minimale inkomsten met als doel:

Het voorkomen van vereenzaming/het thuis blijven zitten; met andere woorden: het voorkomen van een sociaal isolement en het bevorderen van de sociale participatie (onderhouden van sociale contacten).

Middels deelname aan sport, cultuur en ontspanning wordt getracht dit isolement te doorbreken.

Met minimale inkomsten wordt onder meer bedoeld:
* uitkering Algemene bijstandswet, I.O.A.W., I.O.A.Z.;
* a.o.w.-pensioen;

* a.n.w.-uitkering (Algemene Nabestaanden Wet);
* w.a.o.-uitkering (minimale arbeidsongeschiktheidsuitkering);
* minimum-loon.

Een subsidie kan worden aangevraagd voor:

* sport (bijvoorbeeld visclub, voetbalvereniging, zwemmen, fitness enz.);

* cultuur(zangkoor, fanfare, toneel, film, theater, bibliotheek enz.);

* ontspanning (jeugdclub, speeltuin, bejaardensoos, schoolreisje, dansles enz.

Sinds 1 januari 1999 worden ook de kosten van een telefoon-abonnement vergoed.

De kosten van vervoer en abonnement van kranten/tijfschriften komen niet voor subsidiering in aanmerking.

Voor het verkrijgen van de subsidie zijn inkomensgrenzen gesteld en wel 110% van de bijstandsnorm.

De normen per 1 juli 2002 zijn als volgt:

Jonger dan 65 jaar

* echtpaar ¤ 1165,55 netto per maand;

* alleenstaande ouder ¤ 1048,99 netto per maand;
* alleenstaande ¤ 815,90 netto per maand

Ouder dan 65 jaar

* Alleenstaande ¤ 863,40 netto per maand;
* alleenstaande ouder ¤ 1096,50 netto per maand;
* echtpaar (niet beiden 65 jaar) ¤ 1229,61;
* echtpaar (beiden 65 jaar) ¤ 1216,74 netto per maand.
Liggen uw inkomsten hoger dan deze bedragen, dan komt u niet in aanmerking.

Een aanvraagformulier kunt u ophalen bij de vakbalkie Arbeid en Inkomen op het gemeentehuis, Kuipershof 2 in Geldermalsen.

U kunt ook een formulier opvragen, bel hiervoor 586701 of 586702.

Komt u er niet uit?

Vraag dan informatie bij de vakbalie Arbeid en Inkomen (586701 of 586702) of bij de heer Voorhorst, tel. 586708.

Vergunningen op grond van de Algemene plaatselijke verordening (college b & w)

Het college van burgemeester en wethouders maken bekend dat zij vergunning hebben verleend aan:

* Nederlands Hervormde Kerk Meteren voor het houden van een rommelmarkt op zaterdag 24 augustus 2002 van 07.00 - 15.00 uur in de Lindelaan (speelveld) te Meteren.

Indien u zich met deze beslissing(en) niet kunt verenigen, kunt u binnen 6 weken na de bekendmaking van deze beslissing(en) aan betrokkenen, een bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders, postbus 112, 4190 CC Geldermalsen.

Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en moet tenminste bevatten: de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaarschrift is gericht en de gronden van het bezwaar.

Vergunningen op grond van de Algemene plaatselijke verordening (burgemeester)

De burgemeester maakt bekend dat er vergunning is verleend aan:
* Speeltuinvereniging Jeugdland, voor het houden van een sport- en spelweek van 24 tot en met 31 augustsus 2002 in en nabij de feesttent aan de Beemdstraat te Deil;

* Heerlijkheid Mariënwaerdt, voor het houden van de Landgoedfair van woensdag 21 tot en met zondag 25 augustus 2002 van 10.00 tot 18.00 uur;

* Mijo Enterprises BV Holland, voor het houden van een zomer festival (A2 Dance Event) op vrijdag 30 augustus (van 20.00 tot 00.30 uur) en zaterdag 31 augustus 2002 (van 14.00 tot 00.30 uur) op het terrein van Mijo Enterprises BV (Rodenburg) aan de Industrieweg te Beesd grenzend aan de A2 (tussen Tonet en Koster);
* comité Weidefeest, voor het houden van het Weidefeest op 10 augustus 2002 van 20.00 tot 01.00 op een terrein nabij de Markkade te Meteren.

* Buurtvereniging 'Kijk Meteren' voor het houden van een dorpsfeest op zaterdag 31 augustus 2002 van 12.00 - 01.00 uur op het strand Kalenberg / aangrenzend landje te Meteren.

Indien u zich met deze beslissing(en) niet kunt verenigen, kunt u binnen 6 weken na de bekendmaking van deze beslissing(en) aan betrokkenen, een bezwaarschrift indienen bij de burgemeester, postbus 112, 4190 CC Geldermalsen.

Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en moet tenminste bevatten: de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaarschrift is gericht en de gronden van het bezwaar.

Vrijstelling bestemmingsplan Tricht 2000 (Hoogeinde 9 te Tricht)

Bekendmaking : artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.

Ter inzage : aanvraag bouwvergunning met bijbehorende stukken.

Inzagetermijn : vier weken, met ingang van de dag volgend op de datum van deze publicatie.

Toelichting : het college van burgemeester en wethouders heeft het voornemen om op verzoek van K.H. Meijer, vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Tricht 2000 om het oprichten (vernieuwen) een schuur op het perceel Hoogeinde 9 te Tricht, mogelijk te maken.

Bedenkingen : door een ieder, gedurende de inzagetermijn, schriftelijk in te brengen bij het college van burgemeester en wethouders.

Inlichtingen : vakbalie bouwen en wonen, tel. 0345-586686.

Datum publicatie : 25 juli 2002.

Wie mag bouwen

Ter inzage: de volgende verleende bouwvergunningen / positieve reacties op melding bouwvoornemen:

1. Politie Gelderland Zuid, van Dam van Isseltweg 10 te Geldermalsen, oprichten dakopbouw in verband met aanleg w-installaties (25 juli 2002);

2. A.H. Vos, Laageinde 3 te Geldermalsen, vergroten woning (25 juli 2002);

3. SKOR, Jeugdlaan 1 te Beesd, vergroten schoolgebouw (25 juli 2002);
4. A.W.C. Verhoeve, Dr. A. Kuyperweg 65 te Beesd, veranderen/vergreoten woning (25 juli 2002);
5. B.L. Deiman, Bulkstraat 64 te Deil, verander/vergroten garage tot werkkamer (25 juli 2002);

6. C.J. van Weelie, Maasstraat 27 te Enspijk, oprichten dakkapel (25 juli 2002);

7. B.D. van Dijk, Willem de Zwijgerweg 72 te Geldermalsen, oprichten tuinhuisje (25 juli 2002);

Ter inzage termijn: zes weken, met ingang van de dag volgend op de verzenddatum van de beschikking (zie hierboven) aan de aanvrager.

Bezwaar: schriftelijk, uitsluitend door rechtstreeks belanghebbenden gedurende de inzagetermijn.

Toelichting: het bezwaarschrift moet gericht worden aan het college van burgemeester en wethouders en vermeldt uw naam, adres en handtekening, het besluit waartegen bezwaar wordt gemaakt en waarom. Degene die een bezwaarschrift heeft ingediend kan daarnaast aan de president van de administratieve kamer van de
Arrondissementsrechtbank, postbus 30160, 6803 AD Arnhem, vragen een voorziening te treffen.

Inlichtingen: vakbalie bouwen en wonen, telefoon 0345-586686.

Datum publicatie: 25 juli 2002.

Wie wil bouwen

Ter inzage: de volgende aanvragen om bouwvergunningen / meldingen bouwvoornemen:

1. W.C. van den Hoek Ostende, J. van Meertenstraat 9 te Meteren, veranderen garage (17 juli 2002);

2. W.C. van den Hoek Ostende, J. van Meertenstraat 9 te Meteren, oprichten tuinhuisje (17 juli 2002);

3. De Idealist Beheer BV, Voorstraat 56 te Beesd, veranderen winkel/woonhuis (17 juli 2002);

4. J.C.E. Voorendt, Notarisappel 8 te Geldermalsen, oprichten dakkapel (17 juli 2002);

5. T.F. van Goudswaard, Anna Paulownastraat 1 te Geldermalsen, oprichten berging (17 juli 2002);

6. T.F. van Goudswaard, Aana Paulownastraat 1 te Geldermalsen, veranderen woning en oprichten dakkapel (17 juli 2002);
7. T.F. Goudswaard, Anna Paulownastraat 1 te Geldermalsen, oprichten carport (17 juli 2002);

8. A.J.M. van Dongen. W.J. van der Hooftstraat 46 te Meteren, veranderen woning (18 juli 2002);

9. M.C. van Valburg, Sterappel 3 te Geldermalsen, oprichten tuinhuisje (18 juli 2002);

10. Woningbouwvereniging Volkshuisvesting, Prinsenhof 74 t/m 88 te Geldermalsen, voor het oprichten overkapping buitenterrassen ((19 juli 2002);

11. H.G..J.M. Buskens, Genteldijk 34 re Geldermalsen, veranderen restaurant (19 juli 2002);

12. Florie Projectontwikkeling, Kalenberg fase 3b te Meteren, oprichten 68 woningen (19 juli 2002);

13. W.A.C.P. Smits, Herman Kuijkstraat 12 te Geldermalsen, vergroten berging (22 juli 2002);

14. C.M. Langeveld, Burg. von Geusauweg 13 te Geldermalsen, oprichten tuinhuisje (22 juli 2002);

Inzagetermijn: twee weken, met ingang van de dag volgend op de datum van publicatie.

Toelichting: deze publicatie heeft slechts een informerend karakter, mogelijkheden voor het indienen van bezwaar zijn nu nog niet aanwezig, maar zullen te zijner tijd bekend worden gemaakt in de rubriek Wie mag bouwen.

Inlichtingen: vakbalie bouwen en wonen, telefoon 0345-586686.

Datum publicatie: 25 juli 2002.

Wie mag slopen

Ter inzage: de volgende verleende sloopvergunningen:
1. L. van Brenk, Lingedijk 68 te Tricht, voor het slopen van een berging (25 juli 2002);

Inzage termijn: zes weken, met ingang van de dag volgend op de datum van de publicatie.

Bezwaar: schriftelijk, uitsluitend door rechtstreeks belanghebbenden gedurende de inzagetermijn.

Toelichting: het bezwaarschrift moet gericht worden aan het college van burgemeester en wethouders en vermeldt uw naam, adres en hantekening, het besluit waartegen bezwaar wordt gemaakt en waarom. Degene die een bezwaarschrift heeft ingediend kan daarnaast aan de president van de administratieve kamer van de
Arrondissementsrechtbank, postbus 30160, 6803 AD Arnhem, vragen een voorziening te treffen.

Inlichtingen: vakbalie bouwen en wonen, telefoon 0345-586686.
Datum publicatie: 25 juli 2002.

Kapvergunningen

Ter inzage: de volgende verleende kapvergunning:
1. Gemeente Geldermalsen voor het kappen van:


* 7 iepen aan de Boutensteinseweg te Rumpt
* 1 iep op het speelterrein aan het Peppelbos Geldermalsen met toestemming tot direct vellen in verband met iepziekte.
Datum publicatie: 25 juli 2002