Korps: Flevoland, plaats: District Noord 25-07-2002 Dagelijkse berichten
Stafdienst Communicatie, 06-53224343

Bedreiging
LELYSTAD Woensdagavond kreeg de politie een melding van een inbraak bij een horecagelegenheid op de Voorstraat. Ter plaatse stelden de agenten een onderzoek in. Volgens twee medewerkers wilden twee nog onbekende verdachten met bivakmutsen op, onder bedreiging van een nog onbekend voorwerp, geld. De verdachten gingen er lopend met een nog onbekend geldbedrag vandoor richting de Wittezeestraat. De politie hield een buurtonderzoek. Op de Griend zijn twee verdachten, een 17-jarige jongen en een 18-jarige vrouw, die voldeden aan het signalement, aangehouden. Beiden zijn na verhoor op het politiebureau heengezonden. Zij bleken niets met de overval te maken te hebben.

Aanhouding voor diefstal
ENS Woensdagavond hield de politie twee vrouwen uit Polen (41 en 21 jaar) aan voor diefstal van kleding. Na een melding dat twee verdachten kleding uit Ens gestolen hadden, stelde de politie een onderzoek in. Op de Hertenweg hielden agenten de auto van de twee verdachten staande. Bij controle zagen de agenten de kleding in het voertuig. De twee zijn aangehouden en de kleding is in beslag genomen. Beiden zijn voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. De twee zijn met proces-verbaal heengezonden. De kleding wordt weer naar de rechtmatige eigenaar teruggebracht.

Fietser onwel
URK Woensdagavond kreeg de politie een melding van een fietser die onwel geworden was. Ter plaatse bleek een 54-jarige Urker tijdens het fietsen onwel geworden te zijn. Hij is voor nader onderzoek met de ambulance naar het Zuiderzeeziekenhuis in Lelystad gebracht.

Brandje
EMMELOORD Woensdagnacht brandde een winkelwagen met afval (onder andere papier) uit op de Meldestraat. De brandweer bluste de brand. De gemeente is in kennis gesteld voor de opruiming. Het is nog niet duidelijk wie dit gedaan heeft.