Van der Moolen Holding NV

Persbericht

Amsterdam, 25 juli 2002

Van der Moolen: dr. R.G.C. van den Brink benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen

Van der Moolen, specialist en market maker op de belangrijke Amerikaanse en Europese aandelen-, optie- en obligatiebeurzen, maakt bekend dat op de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders, gehouden op 24 juli 2002, de heer dr. R. (Dolf) G.C. van den Brink is benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen van de vennootschap.

De heer Van den Brink heeft een ruime internationale ervaring op het gebied van investment banking en was tot 31 december 2001 lid van de Raad van Bestuur van ABN AMRO Bank N.V. Hij is thans verbonden aan ABN AMRO Bank als economisch adviseur van de Raad van Bestuur en als vertegenwoordiger van de bank in belangrijke internationale fora. Daarnaast vervult hij meerdere commissariaten bij financiële en industriële bedrijven.

Nadere informatie: Tom Schram, telefoon: 020-535 67 89.

Van der Moolen is actief op de belangrijke aandelen- en derivatenbeurzen van Europa en de Verenigde Staten. Als all systems trader handelt de groep in open outcry markten en elektronische handelssystemen in verschillende tijdzones. Op de New York Stock Exchange (NYSE) heeft Van der Moolen momenteel een marktaandeel van ruim 10%, waarmee het bedrijf als specialist verantwoordelijk is voor een omzet vergelijkbaar met ruim anderhalf maal het totale handelsvolume van Euronext Amsterdam. Handelaren van Van der Moolen verrichten wereldwijd gemiddeld 75.000 effectentransacties per dag. Volatiliteit en handelsvolume zijn de belangrijke factoren die de resultatenontwikkeling van de groep bepalen.
De aandelen van Van der Moolen zijn genoteerd op Euronext Amsterdam (VDMN.AS). American Depositary Receipts (ADR's) gerelateerd aan aandelen Van der Moolen zijn genoteerd op de New York Stock Exchange (VDM). De koers van het aandeel kan worden gevolgd op www.vandermoolen.com.