Vereniging Elektrotechnisch Vakonderwijs

24 juli Onderwijs en bedrijfsleven gaan techniekbreed opleiden

Nijkerk, 24 juli 2002

Onderwijs en bedrijfsleven gaan techniekbreed opleiden

Op 23 juli jl. is de mantelovereenkomst tussen Start Techniek BV en vier kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven (voorheen landelijke organen) getekend. Dit is het eerste contract dat integraal is afgesloten.
Vier kenniscentra te weten Stichting Opleiding Metaal (SOM), Intechnium, Vapro en VEV Stichting LOB-E/ICT bieden samen voor het eerst techniekbreed hun producten en diensten aan.

Start Techniek wil haar gedetacheerde medewerkers op een hoger niveau brengen. Zij doet dit door een werknemer via de beroepsbegeleidende leerweg (BBL) of via Erkenning Verworven Competenties (EVC) op te leiden. De vier kenniscentra zullen samen met de leerling, de school en Start Techniek een plan maken om de leerling te ondersteunen bij de uitvoering van de opleidingstrajecten.

Door dit initiatief krijgt Start Techniek één meldpunt voor leerlingen die in de vier vakgebieden worden opgeleid.
Het begeleiden van de leerling op de werkplek, het zoeken van een bedrijf dat bij de leerling past en contacten met het onderwijs worden verzorgd door de participerende kenniscentra.

Doordat SOM, Intechnium, Vapro en VEV hun krachten bundelen, krijgt de leerling een uniforme en deskundige
begeleiding. Dit initiatief zullen de kenniscentra ook in de toekomst samen aanbieden waarbij andere kenniscentra de mogelijkheid wordt geboden om te participeren.