Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 25-07-2002 Persberichten district Lekstroom, 09.55 uur

Rijbewijs kwijt

NIEUWEGEIN Op woensdag 24 juli moest een automobilist zijn rijbewijs na een snelheidsovertreding inleveren.

Rond 11.10 uur zagen politiemensen een automobilist ter hoogte van Nieuwegein over de rijksweg A2 rijden, komende uit de richting van Utrecht en gaande in de richting van Vianen. De politiemensen constateerden dat de man, 33 jaar oud en afkomstig uit Amstelveen, met een (al gecorrigeerde) snelheid van 154 km/u reed, terwijl ter plaatse een maximumsnelheid van 100 km/u geldt.

De automobilist werd bij de afrit van de A2 bij Vianen aan de kant van de weg gezet. Gezien de zwaarte van de overtreding werd zijn rijbewijs ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Schennispleger

VIANEN Op woensdag 24 juli is een schennispleger aangehouden.

Rond 14.15 uur kwamen bij de politie enkele meldingen binnen van schennispleging door een man in de omgeving van de Buitenstad. Direct werd door meerdere politie-eenheden een onderzoek ingesteld. Terwijl het onderzoek gaande was, kwam de melding dat de man in de omgeving van het park Monikkenhof was gezien. De man, 27 jaar en zonder vaste woon- of verblijfplaats, werd bij het winkelcentrum Monikkenhof aangehouden.

Twee 14-jarige meisjes deden aangifte dat zij hadden gezien dat de man zich nabij de Lekpoort had bevredigd. Door een eveneens 14-jarig meisje werd voor hetzelfde feit gepleegd op de Ringdijk aangifte tegen de verdachte gedaan. Tevens bleek dat de man op maandag 22 juli en dinsdag 23 juli meisjes in het zwembad in Vianen had lastiggevallen. De verdachte is in het politiebureau ingesloten. Door de politie wordt een nader onderzoek ingesteld.

Vrachtwagen in voortuin

HOUTEN Op woensdag 24 juli parkeerde een man zijn vrachtwagen in een voortuin van zijn ex-partner.

Rond 15.00 uur reed een vrachtwagenchauffeur in een straat in de buurt van het sportpark De Stenen Poort kennelijk opzettelijk zijn voertuig de voortuin van een woning in. Meerdere politie-eenheden werden ter plaatse gestuurd. De vrachtwagenchauffeur bleek inmiddels te zijn weggereden.

De betrokken vrachtwagen werd door politiemensen op de Rondweg gezien. De bestuurder, een 52-jarige man uit Houten, werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. De man bleek teveel te hebben gedronken en blies bij de ademanalyse 2,15 promille, meer dan vier keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. De aanleiding van de actie van de man lag in de relationele sfeer en hij bekende opzettelijk de voortuin te zijn ingereden. De man is in verzekering gesteld.

Bromfietscontrole

HOUTEN De politie heeft op woensdag 24 juli een bromfietscontrole gehouden.

De controle vond in de avonduren plaats en er werden in totaal 28 bekeuringen uitgeschreven voor o.a. het niet hebben van een gele / oranje plaat, het niet dragen van een helm en overschrijding van de maximale constructiesnelheid (opgevoerd).

Winkeldievegge
IJSSELSTEIN Op woensdag 24 juli is een vrouw voor winkeldiefstal aangehouden.

Rond 16.25 uur zag een medewerker van een winkel aan de Praagsingel dat een vrouw enkele levensmiddelen in haar tas deed. Bij de kassa rekende zij wel andere boodschappen af, maar betaalde niet voor de spullen in haar tas. Zij werd na het passeren van de kassa staande gehouden door de medewerker. De vrouw, 29 jaar oud en afkomstig uit IJsselstein, werd door politiemensen naar het politiebureau overgebracht.

De vrouw kreeg na te zijn verhoord een boete van 220,- opgelegd en betaalde deze direct. Daarna werd zij heengezonden.