Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 25-07-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 10.00 uur

Verkeerscontrole

LOENEN AAN DE VECHT Op woensdag 24 juli heeft de politie tussen 11.00 uur en 12.30 uur een verkeerscontrole op de Rijksstraatweg gehouden. De controle vond eerst binnen en vervolgens buiten de bebouwde kom plaats.

In totaal werd de snelheid van 100 voertuigen gecontroleerd. Eén automobilist die binnen de bebouwde kom te hard reed werd bekeurd. Tevens werden bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel, een gladde band, het rijden met een aanhangwagen zonder rijbewijs BE en het niet kunnen tonen van rij- en / of kentekenbewijs.

Man valt

KAMERIK Op woensdag 24 juli raakte een man gewond bij de val van een ladder.

Rond 14.40 uur was een 60-jarige man uit Mijdrecht op de Van Teijlingenweg op een ladder aan het werk. Daarbij verschoof de ladder, waardoor de man ten val kwam. De man klaagde over pijn aan zijn onderkaak en is per ambulance naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden gebracht.

`Ik mag toch wel op de A2 fietsen`

BREUKELEN Op woensdag 24 juli werd een fietser op de rijksweg A2 aangetroffen.

Rond 18.35 uur kreeg de politie de melding dat een fietser over de vluchtstrook van de rijksweg A2 reed. Hij zou vanuit Breukelen in de richting van Maarssen fietsen. Nabij het benzinestation Haarrijn werd de fietser inderdaad vrolijk peddelend op de vluchtstrook aangetroffen. De 33-jarige Tsjechische man was niet geheel bekend met de Nederlandse verkeersregels en verkeerde in de veronderstelling dat hij met zijn fiets gewoon gebruik van de snelweg mocht maken. Hij was onderweg naar het benzinestation Haarrijn, waar zijn auto met pech stond.

Daar de man bijna de finish had gehaald, mocht hij onder begeleiding van de politiemensen de laatste meters naar het benzinestation afleggen. Hem is wel zeer duidelijk gemaakt dit nooit meer te doen.