Ingezonden persbericht

Interwoven vergroot samenwerkingsmogelijkheden binnen bedrijven door integratie met mySAP.com-portals

Interwoven TeamPortal for mySAP.com integreert content in bedrijfsportal

Utrecht, 25 juli 2002 - Interwoven Inc. (Nasdaq:IWOV), vooraanstaand leverancier van Enterprise Content Management-systemen (ECM), introduceert Interwoven TeamPortal for mySAP.com Enterprise Portals. Hiermee biedt het bedrijf snelle en naadloze integratie van content management functionaliteit binnen één portal interface. De geïntegreerde oplossing is het resultaat van een gezamenlijke inspanning van SAP en Interwoven. De oplossing is per direct verkrijgbaar via Interwoven.

Uit een recent rapport van Forrester Research blijkt dat de ontwikkeling van complexe portals in veel gevallen een content management-oplossing van een externe leverancier vereist. Bedrijven die content uit verschillende bronnen verzamelen, honderden gebruikers ondersteunen bij het creëren van content en grote hoeveelheden content moeten actualiseren, wordt aanbevolen te investeren in een krachtig content management-systeem.

MySAP.com maakt eveneens gebruik van Interwoven Content Services. Deze specifieke laag voor webdiensten maakt robuuste, schaalbare en gebruikersvriendelijke integratie met portals mogelijk. Op basis van deze Interwoven Content Services is TeamPortal for mySAP.com zeer snel ontwikkeld. Bovendien biedt de oplossing bedrijven en gebruikers veel technische voordelen, waaronder eenvoudig hergebruik van content. Verder vereenvoudigt TeamPortal for mySAP.com het creëren en toevoegen van content door medewerkers vanuit verschillende bedrijfsdisciplines met inachtneming van specifieke goedkeuringstrajecten, audit-processen en best practices.

Tijdens gezamenlijke klantenseminars op verschillende Europese locaties is de integratie van Interwoven en mySAP Enterprise Portals positief ontvangen. Klanten kunnen nu verschillende bestaande en nieuwe initiatieven in één portal integreren. Dit vertaalt zich in aanzienlijke verbetering van de relatie met medewerkers, partners en klanten.

'Onze relatie met SAP is door deze introductie versterkt en toont dat beide bedrijven zich concentreren op het leveren van concrete zakelijke voordelen voor onze wereldwijde klanten', aldus Warren Raisch, Vice-President Worldwide Alliances van Interwoven. 'Door deze integratie kunnen SAP-klanten effectief samenwerken bij het ontsluiten van bedrijfskritische data via de Content Services van Interwoven. Deze content kan geleverd worden via de mySAP-bedrijfsportals. Dit is een winnende combinatie van hoogwaardige technologieën die leidt tot gestroomlijnde bedrijfsprocessen binnen de gehele onderneming.'

Meer informatie over dit initiatief is te vinden op: www.interwoven.com/events/online/sap/demo.html

Over Interwoven
Interwoven (Nasdaq: IWOV) is een belangrijke leverancier van Enterprise Content Management-software. Het Interwoven 5-platform voorziet in de complete content-levenscyclus inclusief content-processing, content-management, content intelligence, content-productie en content-distributie. Interwoven is de de facto standaard voor meer dan 1.000 internationale ondernemingen, waaronder ABN Amro, British Airways, Cisco Systems, General Electric, General Motors en Philips. Interwoven heeft samenwerkings-overeenkomsten met de grootste leveranciers van bedrijfsapplicaties om haar klanten complete, collaborative bedrijfsapplicatieoplossingen te kunnen bieden. Interwoven heeft ruim 1.000 medewerkers wereldwijd, van wie ruim 100 in EMEA. Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Ascot in het Verenigd Koninkrijk. De Europese vestigingen staan in Parijs, München, Utrecht, Madrid en Stockholm.