Gemeente Woensdrecht


Hoogerheide, 25 juli 2002

Benoeming raadsgriffier in Woensdrecht

Hoogerheide - Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Woensdrecht heeft op voordracht van de commissie Dualisering, de heer D.C. Rijk (thans hoofd sector Grondgebied) per 1 augustus 2002 benoemd tot raadsgriffier.

De functie raadsgriffier is een nieuwe functie die in het kader van de Wet 'dualisering gemeenten' verplicht is gesteld. De taak van de raadsgriffier bestaat uit het ondersteunen van de gemeenteraad en de door de raad ingestelde commissies bij de uitoefening van hun taak, het aanwezig zijn in de vergaderingen van de raad en het mede ondertekenen van stukken die uitgaan van de raad. De griffier vervult dus de functie die eerder door de gemeentesecretaris tijdens de raadsvergaderingen werd uitgeoefend.

De kern van de dualisering ligt in de ontvlechting van de raad en het college. De wethouder is in het dualistisch stelsel geen raadslid meer en zit dus ook de raadscommissie niet meer voor. In het kader van de dualisering is dus nu ook de taak van de gemeentesecretaris als het ware ontvlecht omdat die voorheen zowel in de raadsvergaderingen als in de collegevergaderingen vertegenwoordigd was.


---

Met vriendelijke groet,
Robbert Schuller
Bureau voorlichting/kabinet gemeente Woensdrecht
tel. 0164 - 611109, fax 0164 - 611196
e-mail: r.schuller@woensdrecht.nl
website: www.woensdrecht.nl


---

---